Εθνικά θέματα

Μήνυμα μαθητών για τις διεκδικήσεις της Τουρκίας - Η ελληνική σημαία έγινε τοιχογραφία από τους μαθητές του ΓΕΛ Βροντάδου

Σε μια δύσκολη συγκυριακά περίοδο για το νησί μας , που τα πάντα αμφισβητούνται και διεκδικούνται από  την γείτονα χώρα, έξι μαθητές  (Κωνσταντίνος Γεώμελος  Γιώργος Ζαννίκος, Γιώργος Κραββαρίτης , Δημήτρης Πιτταούλης, Σιδερής Τσαμπλάκος, Ισίδωρος Φραγκομίχαλος)της Γ΄Τάξης  του ΓΕΛ Βροντάδου, δίνουν το δικό τους συμβολικό  μήνυμα μέσα από μία τοιχογραφία με την ελληνική σημαία που ζωγράφισαν στον τοίχο  του σχολείο τους.

Τα παιδιά θέλοντας να δώσουν χρώμα  αλλά και «νόημα»  στην τοιχογραφία του, ζωγράφισαν το σύμβολο του ελληνικού έθνους και δίπλα τη Χίο  , δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές του σχολείου να τα  αντικρίζουν  καθημερινά  και να τους  υπενθυμίζει τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας για την πατρίδα μας.

«Οι μαθητές είχαν τη σκέψη αρχικά να καλλωπίσουν τον κήπο του σχολείου και εν συνεχεία να ζωγραφίσουν τον τοίχο της αυλής που συνορεύει με την εκκλησία της Παναγίας της Μούτσαινας . Αφού τον στόκαραν μου  είπαν ότι θέλουν να ζωγραφίσουν την ελληνική σημαία και τη Χίο   για να τονώσουν λίγο το εθνικό αίσθημα όλων μας.», ανέφερε στον «π» ο διευθυντής του ΓΕΛ Βροντάδου Γ. Κοντός.

Η τοιχογραφία ολοκληρώθηκε σε μία εβδομάδα και από την περασμένη  Παρασκευή το σύμβολο του ελληνικού έθνους κοσμεί τον τοίχο του ΓΕΛ Βροντάδου.

politischios.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...