Ελληνοτουρκικά

Ιδού η αλήθεια: Γιατί δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις Ερντογάν για την Σμύρνη - Πως η Τουρκία παραχαράσσει συστηματικά την ιστορία της Μ. Ασίας

Μόνο τυχαίες δεν ήταν οι προχθεσινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου ότι δήθεν,  οι Έλληνες στρατιώτες φεύγοντας έβαλαν «φωτιά» και έκαψαν τους συμπατριώτες στην Σμύρνη το 1922.

Πολλοί βιάστηκαν στην πατρίδα μας  , όπως συνήθως,  να εντάξουν το νέο ιστορικό παραλήρημα του Ερντογάν στο προεκλογικό αγώνα και στην προσπάθεια υφαρπαγής ψήφων από την πλευρά των Τούρκων εθνικιστών πολιτών.

Όλα όμως δεν είναι εκλογές και δηλώσεις απλά.

Από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο σημερινός πρόεδρος της Τουρκίας το 2001,  εφαρμόζει ένα καταχθόνιο, ύπουλο και ανιστόρητο σχέδιο με σκοπό να παρουσιαστούν αρχαία ελληνικά μνημεία και άλλα ιστορικά στοιχεία στην Μικρά Ασία είτε ως «έργα» παλαιών Τούρκων, είτε ως ρωμαϊκά.

Μόλις προχθές στο πλαίσιο μιας τουριστική εκστρατείας  το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι φέτος ανακηρύχθηκε έτος της  αρχαίας Τροίας , ενώ τεροσκάφος Airbus A-321 της Turkish Airlines φέρει έναν Δούρειο Ίππο ζωγραφισμένο στην άτρακτό του.

Εδώ έχουμε την απίθανη σύνδεση , η οποία υπάρχει μόνο στο μυαλό των Τούρκων , της τουρκικής ιστορίας και των Τρώων, μιλάμε για εξωφρενικά φανταστικά πράγματα που ξεπερνούν ακόμη και το Χόλλυγουντ.

Εδώ και μερικά χρόνια το τουρκικό ίδρυμα ακαδημίας μεσογειακών χωρών, το οποίο ιδρύθηκε το 1993 και διευθύνεται από τον Ozay Kartal,  εργάζεται πυρετωδώς για την αποκάλυψη αρχαίων ελληνικών έργων ρίχνοντας φως στην ιστορία της περιοχής η οποία χρονολογείται πριν από 5000 χρόνια.

 «Υπάρχουν πολλοί ντόπιοι στην Αλικαρνασσό που δεν ξέρουν ότι ο Ηρόδοτος  γεννήθηκε στην Αλικαρνασσό και ότι το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού αναφέρεται ως ένα από τα επτά θαύματα του Κόσμου.

Αυτός είναι ο λόγος που η προτεραιότητά μας είναι να αποδώσουμε αυτό το μαυσωλείο στο κοινό  και να ανοίξουμε  τον δρόμο από και προς το λιμάνι για το Μαυσωλείο . Εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή θέλουμε να  βλέπουν αυτό μεγάλο  έργο .

Εμείς, ως αρχή , θα διοργανώσουμε το διεθνές εργαστήρι του «Μαυσώλου»  τον Μάιο για να παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με την ιστορία της Αλικαρνασσού με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, ιστορικών και αρχαιολόγων.

Το εργαστήριο αυτό θα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα που θα οδηγεί στο έργο αποκατάστασης του Μαυσωλείου της Αλικαρνασσού», δήλωσε ο Kartal.

Με λίγα λόγια οι Τούρκοι με έμμεσο πάντα  τρόπο «οικειοποιούνται» την τεράστια αρχαία ελληνική ιστορία για την προσέλκυση χιλιάδων ή και εκατομμυρίων τουριστών σε όλη την Τουρκία.

Το πιο επικίνδυνο όμως όμως της υποθέσεως σε σχέση και με γενικότερες συμπεριφορές είναι ότι με δόλιο τρόπο προσπαθούν να «οικειοποιηθούν» και την ένδοξη και μεγάλη αρχαία ελληνική παρουσία.

Ο Ηρόδοτος γεννήθηκε όντως στην Αλικαρνασσό η οποία για αιώνες ήταν η κοιτίδα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού κατοικούμενη όμως  από Έλληνες κατά βάση…όχι από Τούρκους…και αυτό το ξεχνούν πάντα οι Τούρκοι επιστήμονες και χορηγούς.

Είναι γνωστό στην επιστημονική κοινότητα ότι οι Τούρκοι είναι επαγγελματίες παραχαράκτες της Ιστορίας και πολλές φορές ξεπερνούν ακόμα και τους ίδιους τους εαυτούς  τους. Πριν μερικούς μήνες ανακάλυψαν τάφους « Τούρκων» που  λένε ότι κατοικούσαν στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης,  από το 1500 π.Χ!

Σύμφωνα με Τούρκους αρχαιολόγους που εκτελούσαν εδώ και μήνες  ανασκαφές στην συνοικία Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης, λόγω της κατασκευής του μετρό, βρέθηκαν τάφοι “Τούρκων” που χρονολογούνται στην Εποχή του Χαλκού και, κατ’ αυτούς, “ρίχνουν νέο φως στην ιστορία της Κωνσταντινούπολης”!

Στην  ανασκαφή σε λεωφόρο της Κωνσταντινούπολης ήρθε στην επιφάνεια  νεκροταφείο ηλικίας 3.500 ετών με 35 τάφους σκεπασμένους με λίθους γεγονός που, κατά τους Τούρκους, παραπέμπει σε πολιτισμούς της στέπας και κατ’ επέκταση προγόνους και άρα Τούρκους.

Ο τουρκικός τύπος είχε τίτλο  στα αγγλικά «Earliest traces of Turks in Anatolia found in Istanbul».

Οι Τούρκοι αναφέρουν σύμφωνα με μια νέα θεωρία ,  ότι δεν μετακινήθηκαν όλοι τους από τα βουνά Αλτάυ της ανατολικής Κίνας στην  Μικρά Ασία, μετά την μάχη του στο Μάντζικερτ (1071 μ.Χ.) αλλά ότι υπήρχαν ήδη γηγενείς «Τούρκοι»  στην περιοχή από ...πριν.

Οι κεμαλιστές και οι ισλαμιστές στην Τουρκία εδώ και πάρα πολλά χρόνια είχανε δημιουργήσει ο  καθένας τον δικό του ανιστόρητο μύθο. Οι κεμαλιστές ισχυριζόντουσαν ότι οι Τούρκοι είναι γηγενείς και ότι είναι απόγονοι των Χετταίων ακόμα και των Τρώων.

Αντίθετα οι ισλαμιστές έλεγαν ότι ήρθανε από την Κίνα , και ειδικά και μια περιοχή που εκτείνεται ανάμεσα στα Ουράλια όρη και την Μογγολία και συνεπώς όλη η κεντρική Ασία είναι τουρκογενής.

Τώρα φαίνεται ότι ο Ερντογάν «ένωσε» τις δύο θεωρίες και τα μοιράσει «φίφτι-φίφτι» και για να ικανοποιήσει το εκλογικό κοινό του.

Σκοπός όλων αυτών γελοιοτήτων είναι να παρουσιαστεί η  Μικρά Ασία ως  μέρος ιστορικά «δικό» τους για να μην νιώθουν οι σημερινοί Τούρκοι πολίτες ως παρείσακτοι και να δώσουν ταυτόχρονα «συγχωροχάρτι» στα εγκλήματα και τις γενοκτονίες ,  Ελλήνων, Αρμενίων και  Ασσυρίων που έκανα κατά καιρούς .

Το σχέδιο έχει στόχο να παραχαράξει την αρχαία, μεσαιωνική και νεότερη ιστορία της Μικράς Ασίας ώστε σύμφωνα με τους Τούρκους μετά από 50 χρόνια … «ποιος να τα θυμάται…όλα αυτά;».

Η Ελλάδα στο αντίποδα τύπωσε βιβλία ιστορίας με " ήπια" εξιστόρηση των γεγονότων με σκοπό την πολυδιαφημιζόμενη ελληνο-τουρκική προσέγγιση,  και γεγονότα όπως ο διωγμός των Ελλήνων από την Σμύρνη το 1922, «βαφτίστηκαν»…ως «συνωστισμός», και πολλά άλλα…

Έτσι αποδεχόμενη η ελληνική πλευρά τα έργα και τις ημέρες των κλεπταποδόχων ιστορικά  Τούρκων που όχι μόνο δεν έπραξαν ουδέν …αλλά μας « επιτίθενται και σε αυτό το κομμάτι», έπεσε για μια ακόμη φορά στην παγίδα τους.

Πρόκειται για «πολιτιστικό και ιστορικό ελληνο-τουρκικό πόλεμο με σκοπό την αλλοίωση και την διαστρέβλωση της πραγματικότητας».

Την ίδια στιγμή την «σκυτάλη» παίρνουν και οι Αλβανοί που λένε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ιλλυρικής άρα αλβανικής καταγωγής . Εκτός των Σκοπιανών, και Τούρκων , και οι Αλβανοί  προσπαθούν να οικειοποιηθούν την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας με τρόπο αξωπραγματικό.

Παρουσιάζουν επίσης τον βασιλιά Πύρρο ..ως Αλβανό, τον Μάρκο Μπότσαρη , τον Κολοκοτρώνη και άλλους Έλληνες ως Αλβανούς και διεκδικούν την Ήπειρο ως Αλβανική.

Αν ζούσαν όλοι αρχαίοι και μεσαιωνικοί μας ήρωες για μια μόνο στιγμή ξανά και τα άκουγαν αυτά ...τι θα μας έλεγαν; 

https://youtu.be/aNZ1M8S4nC8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ