Ένοπλες Συρράξεις

Η Αγκυρα μεταξύ σφύρας και άκμονος: Αποκαλύψεις Ρωσίας για Ερντογάν - 15 βάσεις των ΗΠΑ στοχεύουν Ιράν και Τουρκία

Ο ρωσικός τύπος σε βαρυσήμαντο άρθρο Ρώσων αμυντικών αναλυτών του γεωπολιτικού ινστιτούτου  της Μόσχας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στον πλανήτη ολόκληρο διότι οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει 15 χερσαίες βάσεις στην Συρία με σκοπό όπως λένε  να επιτεθεί  πολύ σύντομα στο Ιράν ειδικά μετά την απόσυρση από την  συμφωνία για τα πυρηνικά.

Tην ίδια στιγμή το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry Truman, πλέει μαζί με την ρωσική φρεγάτα Yaroslav Mudry και άλλα ρωσικά πλοία και υποβρύχια στην  Α.Μεσόγειο  .

Τα ρωσικά σκάφη, παρακολουθούν στενά την αμερικανική αρμάδα χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο, ενώ τα αμερικανικά μαχητικά κτυπούν στόχους στην Συρία.

https://youtu.be/Z8iRD518BgU?t=63

 

Oι 15 αμερικανικές βάσεις που παράνομα δημιουργήθηκαν στο έδαφος της Συρίας μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο για πιθανή επίθεση κατά του Ιράν.

Ποια θα είναι η θέση της Τουρκίας σε περίπτωση που ξεσπάσει μια σύγκρουση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης;

Στην περίπτωση αυτή, κατά πάσα πιθανότητα, ο Ερντογάν απλά θα «ξεχάσει» τις διαφορές του με την αμερικανική ηγεσία και θα συνταχθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει το άρθρο .

Ίσως τελικά επειδή ο «Τούρκος Σουλτάνος» συχνά είχε δηλώσει ότι ανησυχούσε για τη δημιουργία ενός «σιιτικού διαδρόμου » από το Ιράν, στο Ιράκ έως την Συρία και τον Λίβανο.

Εάν ο Ερντογάν δεν υποστηρίξει ενεργά τις ΗΠΑ, θα αναγκαστεί ίσως να το πράξει...με την "βία".

Πιθανή πίεση στην Άγκυρα από την Ουάσιγκτον θα είναι τεράστια και θα αφορά  υποχρεώσεις που σχετίζονται με την ένταξη στο ΝΑΤΟ, τις κυρώσεις  που θα του επιβληθούν για την αγορά των ρωσικών  πυραύλων S-400, αλλά και την ενίσχυση της παρουσίας των ΗΠΑ στη Συρία μαζί με  την αυξημένη στήριξη των Κούρδων.

Επιπλέον, οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους στις συνομιλίες της Αστάνα . Αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος να διαταραχθεί αυτή η ήδη εύθραυστη συμμαχία μεταξύ Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας.

Στην περίπτωση  επίθεσης κατά του Ιράν, η Ουάσιγκτον θα πετύχει διπλό στόχο  όσο αφορά την Τουρκία. Αυτή θα αναγκαστεί είτε να στηρίξει το ΝΑΤΟ είτε να αποχωρήσει από αυτό με όλες τις συνέπειες, όσο και με την συμφωνία της Αστάνα και το εδαφικό συριακό  ζήτημα .

Μετά από αυτό, δεν θα υπάρχει πλέον ζήτημα οποιασδήποτε μορφής συμφωνίας της Αστάνα και συνεπώς εθνική κυριαρχία στην Συρία και οι ΗΠΑ θα έχουν κάνει την «δουλειά τους» μια χαρά. 

Μετά την κατασκευή της τρίτης στρατιωτικής  βάσης  από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο έδαφος της Συρίας και στην περιοχή Manbij, ο αριθμός των αμερικανικών «χερσαίων στηριγμάτων» αυξήθηκε σε 15 κάτι που αποδεικνύει αυτό το μεγάλο σχέδιο που αφορά τον επικείμενο πόλεμο κατά της Τεχεράνης .

Μετά τον έλεγχο των Κουρδικών δυνάμεων του YPG του συριακού εδάφους που είναι πλέον στα χέρια των Αμερικανών δεν υπάρχει καμία βιασύνη από τις ΗΠΑ... να περάσουν αυτά τα εδάφη υπό τον έλεγχο του συριακού κράτους στο οποίο ανήκει η γη  δικαιωματικά.

Στη βόρεια Συρία έχουν  δημιουργήσει 15 αμερικανικές βάσεις, οι οποίες  αποδεικνύουν, συνεχίζουν οι Ρώσοι ειδικοί, ότι ο στόχος δεν είναι η  «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», αλλά ο πραγματικός σκοπός των Ηνωμένων Πολιτειών...επικεντρώνεται κυρίως στο Ιράν.

Στις περισσότερες από αυτές τις βάσεις οι Αμερικανοί έχουν υπό τις διαταγές τους εξοπλισμένες κουρδικές δυνάμεις.

Εξαίρεση – η Al-TANF, όπου υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ εκπαιδεύονται  μαχητές της αποκαλούμενης «μετριοπαθούς αντιπολίτευσης» .

Οι συμμετέχοντες στην συμφωνία της Αστάνα ,  Ρωσία, Ιράν και  Τουρκία  δεν μπορούν να βοηθήσουν «απομακρύνοντας» τους Αμερικανούς, αλλά ανησυχούν σοβαρά  για την πιθανή κλιμάκωση της κατάστασης αυτής.

Όσον αφορά τη Ρωσία, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε κατ 'επανάληψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πολεμούν εναντίον των τρομοκρατών αλλά η δύναμη τους χρησιμοποιείται κατά της νόμιμης συριακής ηγεσίας.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας, Ayman Safadi., ο Σ.  Λαβρόφ εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στις περιοχές Al-TANF και Rukban όπου ευρίσκονται προσφυγικά στρατόπεδα.

Εκεί σημείωσε ότι υπάρχουν εκπαιδευμένοι μαχητές που θα διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις, παραβιάζοντας όλες τις συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Αμερικανοί ευρίσκονται στο συριακό έδαφος χωρίς την νόμιμη συγκατάθεση της  Δαμασκού κάτι που κάνει την παρουσία αυτή σύμφωνα με την Μόσχα εντελώς παράνομη.

Η Τεχεράνη είναι επίσης οργισμένη από τη συμμαχία της Ουάσινγκτον με τις κουρδικές δυνάμεις.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε  ότι στο Ιράν διαβιούν πολλοί Κούρδοι, και είναι πιθανό οι Αμερικανοί να χρησιμοποιήσουν μελλοντικά  αυτόν τον παράγοντα για να αποσταθεροποιήσουν την χώρα όπως συνέβη στις πρόσφατες διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις του Ιράν κατά του θρησκευτικού καθεστώτος  .

Η Τουρκία, είναι σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, αλλά έχει εγείρει σοβαρά ερωτήματα στην Ουάσιγκτον για το  κουρδικό ζήτημα.

Η Άγκυρα διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων, αποκαλώντας τους τρομοκράτες, ανεξάρτητα από παρατάξεις, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες ενίσχυαν στις περιοχές που τυπικά ελέγχονται από τις κουρδικές δυνάμεις, με όπλα και άλλο πάσης φύσεως υλικό.

Ναι, η Ουάσιγκτον δεν είχε  ιδιαίτερες αντιρρήσεις όταν τα τουρκικά στρατεύματα έδιωξαν τους Κούρδους από την πόλη της Afrin, αλλά η Ιεράπολη της Συρίας  είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα.

Εκεί, οι ΗΠΑ παρείχαν εγγυήσεις ασφάλειας σε πιστές κουρδικές  δυνάμεις ενώ  έχουν αποστείλει περίπου τριακόσια άτομα των ειδικών δυνάμεων εκεί με σκοπό την ασφάλεια της πόλης.

Τώρα η κατασκευή της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης βρίσκεται σε εξέλιξη. Επιπλέον, υπάρχουν και Γάλλοι στρατιώτες, όπως αναφέρθηκε από τον γραμματέα Τύπου των «συριακών  Δημοκρατικών Δυνάμεων» Κ. Νταρουίς.

Αμερικανοί και  Γάλλοι βρίσκονται στην διαχωριστική  γραμμή που χωρίζει τα εδάφη που έχει καταλάβει  η Τουρκία από  εκείνα που ελέγχονται από τους Κούρδους.

Εδώ ο χάρτης

Οι αντιθέσεις γύρω από το κουρδικό ζήτημα προκαλούν μια συνεχώς αυξανόμενη διένεξη  ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Άγκυρα.

Έτσι, η στρατιωτική βάση των ΗΠΑ μπορεί να είναι ένα μέσο εκφοβισμού της Τουρκίας σε περίπτωση που τελικά τολμήσει να ξεφύγει από τον αμερικανικό έλεγχο, αλλά νομίζουμε ότι πολύ σύντομα από εκείνη την περιοχή  θα ξεσπάσει ο μεγάλος Τρίτος παγκόσμιος πόλεμος κυρίως από την στάση των ΗΠΑ που τα θέλουν όλα δικά τους  .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...