Κόσμος

Εξοπλιστικό πρόγραμμα με ελληνικό βιομηχανικό ενδιαφέρον από το γαλλικό ΥΠΕΘΑ +1

Δύο εξοπλιστικά προγράμματα ανακοίνωσε το Γαλλικό Υπουργείο Άμυνας στους τομείς των επιθετικών ελικοπτέρων και των πυρηνοκίνητων υποβρυχίων.

Πιο συγκεκριμένα την περεταίρω υποστήριξη του επιθετικού ελικοπτέρου EC665 Tiger με βάση το πρόγραμμα αναβάθμισης μέσης ζωής του ελικοπτέρου “Tiger Standard 3”, αποφάσισε το Υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας στο πλαίσιο της συνεργασίας της Γαλλίας με τη Γερμανία που συμφωνήθηκε στις 13 Ιουλίου του 2017.

Η συγκεκριμένη συμφωνία περιελάμβανε εκτός της υποστήριξης του ελικοπτέρου και την ανάπτυξη από κοινού ενός αντιαρματικού πυραύλου για το EC665 Tiger. Το νέο πρόγραμμα αναβάθμισης μέσης ζωής του ελικοπτέρου θα διατηρήσει το EC665 Tiger σε επιχειρησιακή χρήση μέχρι το 2040 και θα χρηματοδοτηθεί από τα κεφάλαια του εξοπλιστικού προγράμματος της περιόδου 2019-2025.

Το δεύτερο πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί από το συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα είναι η ναυπήγηση του πέμπτου πυρηνοκίνητου επιθετικού υποβρυχίου κλάσης Barracuda το οποίο εκτιμάται ότι θα παραδοθεί στο Γαλλικό Ναυτικό το 2027.

Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη κλάση υποβρυχίων η οποία θα αποτελείται από έξι σκάφη, θα εξοπλιστεί με συσσωρευτές ελληνικής κατασκευής της εταιρείας Sunlight, επιβεβαιώνοντας το υψηλό επίπεδο ποιότητας και αποτελεσματικότητας των προϊόντων της ελληνικής εταιρείας που δυστυχώς επλήγη πρόσφατα από την καταστροφική πυρκαγιά στο εργοστάσιο της.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Sunlight το εργοστάσιο θα είναι έτοιμο σε έξι μήνες και θα μπορέσει να ικανοποιήσει τους πελάτες της εταιρείας, συνεχίζοντας την εκπληκτική θετική πορεία της εταιρείας στην διεθνή αγορά, όπως επιβεβαιώνεται από την επιλογή του Γαλλικού Ναυτικού να εγκαταστήσει ελληνικούς συσσωρευτές στα πυρηνοκίνητα υποβρύχια του.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...