Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής - 14 συλλήψεις για το «επαναστατικό ταμείο»

Δεκατέσσερα άτομα εκ των οποίων δεκατρείς Ελληνες και ένας αλλοδαπός, συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σήμερα το πρωί.

Πρόκειται για έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες, οι οποίοι συνελήφθησαν στo πλαίσιo εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Πρόκειται για μία υπόθεση που ξεκίνησε να ερευνάται μετά τη σύλληψη την 28η Οκτωβρίου του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος είναι ο κατηγορούμενος για την αποστολή του δέματος - βόμβα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης που ακολούθησε τη σύλληψή του προέκυψε ότι έκανε αναλήψεις από τραπεζικό λογαριασμό. Μετά την άρση απορρήτου του τραπεζικού λογαριασμού βρέθηκε ότι σε αυτόν τον λογαριασμό κατέθεταν χρηματικά ποσά 14 διαφορετικά άτομα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν κατόπιν εντάλματος του ανακριτή.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή, προκειμένου να αιτιολογήσουν γιατί κατέθεταν χρήματα στον λογαριασμό του Γιαγτζόγλου. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κάποιοι εξ αυτών ενδεχομένως να μην είχαν εικόνα για τις ενέργειες του, ωστόσο άλλοι μπορεί να κατέθεταν χρηματικά ποσά στο πλάισιο χρηματοδότησης της δράσης του, κάτι που αναμένεται να εξακριβωθεί από την απολογία τους στον ανακριτή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...