Ελληνοτουρκικά

Εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου ο Υπουργός Άμυνας - Κυβέρνηση: "Πολύ σοβαρή η περίπτωση του Τούρκου" - Eκανε «εργασίες» διάνοιξης τάφρου υδάτων!

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη λίγο πριν από τις 8.00 το απόγευμα ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος προκειμένου να έχει συνεργασία με τον πρωθυπουργό. Η συνάντηση των δύο ανδρών δεν ήταν προγραμματισμένη και γίνεται λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του Τούρκου υπηκόου στον Εβρο.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες , ο συλληφθείς είχε διανύσει σχετικά μεγάλη απόσταση στο ελληνικό έδαφος, πέρασε μάλιστα στο δρόμο, κοντά στο πρώτο συνοριακό φυλάκιο Καστανιών και αρχικά δεν υπάκουσε στα σήματα των Ελλήνων στρατιωτών να σταματήσει.

Άμεσα ενημερώθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας για τη σύλληψη του Τούρκου στα σύνορα, στις Καστανιές Έβρου.

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό πως ο κ. Τόσκας ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Περιφερειακό Συνέδριο που φιλοξενείται στη Λέσβο.

«Συγγνώμη για τη βιασύνη μου, αλλά είναι κάποια άλλα ζητήματα, πολύ σοβαρά που έχουν προκύψει, δυστυχώς σε αυτό το υπουργείο δεν υπάρχει ησυχία», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Δείτε το βίντεο παρακάτω με τις δηλώσεις Ν.Τόσκα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πρακτορείο, «turkhaber» πρόκειται για δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος εκτελούσε εργασίες στο αρδευτικό σύστημα στην περιοχή και με το μηχάνημα του.

Ο ίδιος ο συλληφθείς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποστηρίζει ότι είναι πολίτης από την περιοχή του Εντιρνέ, εκτελούσε εργασίες και μπερδεύτηκε με αποτέλεσμα να περάσει τα σύνορα και να βρεθεί σε ελληνικό έδαφος.

Στις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στο προφίλ του φαίνεται πως είναι οπαδός του Κεμάλ Ατατούρκ, ενώ σε αρκετές βρίσκεται σε ώρα εργασίας με το σκαπτικό μηχάνημα που χρησιμοποιούσε και σήμερα.

Όπως επιβεβαιώνεται από στρατιωτικές πηγές ο Τούρκος δηλώνει εργάτης, ενώ την υπόθεση χειρίζονται οι αστυνομικές αρχές του Έβρου.

Στο ίδιο τηλεγράφημα περιλαμβάνονται δηλώσεις του δημάρχου Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η σύλληψη έγινε για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα.

Πρόσθεσε ότι ο συλληφθείς έχει οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα της Ορεστιάδας και ότι έχουν γίνει επικοινωνίες προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ο συλληφθείς.

Πάντως, πληροφορίες από την ελληνική πλευρά αναφέρουν ότι η διαδικασία της σύλληψης δεν έχει ολοκληρωθεί τυπικά και ο Τούρκος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα του συνοριακού σταθμού των Καστανιών.

Η είδηση της σύλληψης κάνει τον γύρο των τουρκικών μέσων ενημέρωσης που έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα το όνομα και τη φωτογραφία του συλληφθέντα. Πρόκειται για τον Μουσά Αλερίκ.

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης που δημοσιεύουν τη φωτογραφία του, ο συλληφθείς ονομάζεται Μουσά Αλερίκ και εργάζεται στο δήμο Αδριανούπολης.

Οι Τούρκοι και ειδικά ο «κατευθυνόμενος» τύπος τους δεν μας τα λένε καθόλου καλά και λογικά για το περιστατικό με τον Τούρκο " κακόμοιρο" εργάτη που συνελήφθηκε κατά λάθος .  

Οι Τούρκοι σύμφωνα με την hurriyet.com.tr μιλούν για «εργασίες» διάνοιξης τάφρου υδάτων για αυτό και ο Δήμος της Αδριανούπολης βοήθησε σε κάποιες εργασίες το τελωνείο στην περιοχή Pazarkule Border Gate με την αποστολή ενός ανασκαφικού μηχανήματος .

Ενώ ο «δημοτικός» εργάτης εργάζονταν για λογαριασμό του τελωνείου, πέρασε κατά λάθος στην Ελλάδα, αναφέρει η εφημερίδα.

Ο δήμαρχος της Αδριανούπολης  Recep Gürkan δήλωσε στον  ανταποκριτή του  πρακτορείου ANADOLOU , ότι ο «εργάτης»  τέθηκε  υπό κράτηση από τον ελληνικό στρατό για το λόγο ότι ο εργαζόμενος του έκανε κατά λάθος ελιγμούς και εισήλθε στο ελληνικό έδαφος .

Ο Gürkan σημείωσε ότι θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση του εργαζόμενου που μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Ορεστιάδας, καταλήγει  η τουρκική εφημερίδα αναφέροντας ότι στην ίδια περίπου περιοχή συνελήφθησαν και οι Έλληνες στρατιωτικοί συνδέοντας έμμεσα και την περίπτωση αυτή .

Τι δεν μας λένε όμως οι Τούρκοι.

Η περιοχή αυτή στο Τελωνείο δεξιά και αριστερά και παντού είναι «στρατιωτική ζώνη» , η οποία μετά τα γεγονότα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς έχει αναλάβει η τουρκική στρατοχωροφυλακή και ο στρατός και την φρουρούν πολύ αυστηρά.

Την εργασία διάνοιξης τάφρου ή ότι άλλο «έκανε» την υλοποιούσε πιθανότατα λέμε, είτε Τούρκος στρατιωτικός του σώματος του μηχανικού με πολιτική περιβολή , είτε πολιτικό προσωπικό του μηχανικού του τουρκικού στρατού.

Κανείς άλλος λογικά δεν θα επιτρέπονταν να πλησιάσει στην περιοχή.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μετά τον «μεθυσμένο» Τούρκο που εισήλθε με φόρα στην ελληνική πλευρά και ο οποίος συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ...πρόστιμο.

Εδώ οι εκτιμήσεις ειδικών Ελλήνων αμυντικών αναλυτών λένε ότι πιθανότατα η δουλειά να «βρωμάει» από χιλιόμετρα μακριά , λόγω του ότι μετά τα όσα έχουν γίνει , ειδικά οι  Τούρκοι θα  ήταν τρομερά  …προσεκτικοί για να γευτούν ένα τέτοιο γεγονός το οποίο παρεμπιπτόντως το φοβόντουσαν .

Ο Τούρκος «εργάτης» ίσως αποδειχθεί τελικά κάτι πολύ πολύ διαφορετικό από αυτό που φαίνονταν στην αρχή.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...