Κόσμος

Εικόνες "δέους" από τη συνεκπαίδευση Ενόπλων Δυνάμεων με τη SNMG2 (εικόνες)

Συνεκπαίδευση μεταξύ των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και της Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 -SNMG2, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30 Απριλίου 2018, στη θαλάσσια περιοχή του κεντρικού Αιγαίου.

Από την πλευρά της Ελλάδας, στην συνεκπαίδευση συμμετείχαν η φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ, μετά του οργανικού της ελικοπτέρου (τύπου S70B, Aegean Hawk), η πυραυλάκατος ΜΥΚΟΝΙΟΣ και η κανονιοφόρος ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ, καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αντιτορπιλικό HMS DUNCAN, η φρεγάτα ESPS VICTORIA, η φρεγάτα FGS BAYERN, και η φρεγάτα TCG GEMLIK, έλαβαν μέρος από την πλευρά της SNMG2.

Σκοπός της συνεκπαίδευσης ήταν η ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας και ετοιμότητας, καθώς και η προαγωγή του επιπέδου συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των συμμετεχόντων στο επίπεδο της Συμμαχίας, σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...