Πολιτική

Δηλώσεις-σοκ από Ελληνα Βουλευτή: «Αποδέχομαι την ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας» - Πανηγυρισμοί στα Σκόπια - Αγριο κράξιμο από Ελληνα πατριώτη

«Πάγωσαν» οι Ελληνες και όλη η Ελλάδα με τις δηλώσεις Ελληνα Βουλευτή. Για άλλη μια φορά, βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας. δίνοντας στους Σκοπιανούς την ευκαιρία να προπαγανδίζουν τις ανιστόρητες θέσεις τους.

Αντε μετά να μαζέψεις τους Αλβανούς τώρα που θα θέλουν την Ηπειρο τη στιγμή που ήδη θέτουν θέμα «Τσαμουριάς» και το φωνάζουν, τους Τούρκους σε Θράκη-Αιγαίο κτλ. 

Σίγουρα οι Σκοπιανοί θα πανηγυρίζουν με αυτές τις δηλώσεις, καθώς εακούσε αυτό που θέλουν από Ελληνα βουλευτή και μάλιστα Κυβερνητικό.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης,μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

Αναφορικά με το Σκοπιανό απάντησε ότι "Ασχολούμαστε με αυτό το ζήτημα επειδή υπάρχουν οι πιέσεις από έξω; Είναι ένα πραγματικό ζήτημα. Εγώ δεν το έχω ονομάσει και ούτε πρόκειται να το ονομάσω Σκοπιανό. Τι πάει να πει Σκοπιανό, είναι Μακεδονικό. Είναι ανιστόρητο αυτό και περιφρονητικό για τους γείτονές μας. Ποιος μπορεί ως τροχονόμος της Ιστορίας να το πω έτσι, μπορεί να τους απαγορέψει να έχουν ένα σημείο εθνικής αναφοράς; Με ποιο δικαίωμα; Έχουμε μετατραπεί σε ένα είδος ιστορικού δικαστηρίου;".

"Το θέμα είναι να μην υπάρχουν εδαφικές διεκδικήσεις, ανόητοι μεγαλοιδεατισμοί, έχω πει ότι έχουμε παλαβούς σε αυτόν τον τόπο που λένε ότι τα ελληνικά σύνορα θα φτάσουν στον Ινδό ποταμό. Ο εθνικισμός είναι ένα πράγμα που δεν μπορεί να τον τετραγωνίσεις" συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν δέχεται την ύπαρξη εθνότητας και γλώσσας είπε "Φυσικά, ποιος μπορεί να τους το απαγορέψει αυτό; Με συγχωρείτε, οι Αμερικανοί όταν λέει ο Πρόεδρος τους ότι απευθύνθηκε στο αμερικανικό έθνος, μερικοί θα κρατούσαν την κοιλιά τους παλαιότερα. 

Πως έγιναν έθνος οι Αμερικανοί; Με όρους φυλετικούς, θρησκευτικούς, κοινής καταγωγής; Όχι. Πολεμώντας την εγγλέζικη αποκιοκρατία. 

Οι νεότερες εθνογενέσεις έτσι έχουν γίνει. Πρέπει να το αποδεχθούμε. Την ίδια στιγμή που θέλουμε εμείς να καθορίσουμε την εθνική ταυτότητα των γειτόνων μας, από την άλλη έχουμε πρόβλημα με την δική μας. Δεν έχουμε αποδεχθεί επιτέλους ότι πρέπει να γίνουμε το κράτος των πολιτών χωρίς τις διαιρέσεις".

  • Ακούστε το ηχητικό:

Οπως φαίνεται κάποιοι δεν βάζουν μυαλό, χθες μάλιστα τα... άκουσε από αγανακτισμένο Ελληνα πολίτη.

Να μην ψηφίσει τον όρο «Μακεδονία» ζήτησε ένας πολίτης από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, στο περιθώριο εκδήλωσης για την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γρ. Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη.

Ο ηλικιωμένος άνδρας απευθυνόμενος στον κ. Μηταφίδη του είπε να μην ψηφίσει όρο «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να του απαντά: «Γιατί έχεις πρόβλημα; Θα ψηφίσω αυτό, που θα αποφασίσει η κυβέρνηση».

Ωστόσο, ο πολίτης του ανταπάντησε: «Ποια κυβέρνηση; Εσύ εδώ, Μακεδόνας δεν είσαι;». «Και επειδή είμαι Μακεδόνας τι έγινε;», του απάντησε ο βουλευτής, ενώ στην συζήτηση μπήκαν και άλλοι πολίτες, που παρακολουθούσαν.

Ο άνδρας επέμεινε στο να μην ψηφίσει τον όρο «Μακεδονία» και τότε ο κ. Μηταφίδης του είπε: «Δεν πειράζει, στις επόμενες εκλογές να μην με ψηφίσεις. Να ψηφίσεις αυτούς που έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο το ζήτημα».

Αποχωρώντας ο ηλικιωμένος είπε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Κοίτα εκεί να μην χάσετε την καρέκλα».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα: 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=38&v=hpw9pYV93Iw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...