Αθλητισμός

ΑΕΚ: Τα ξένα ΜΜΕ υποκλίθηκαν στη «βασίλισσα» του Champions League

Eκτενή αναφορά στην κατάκτηση του Basketball Champions League από την ΑΕΚ έκαναν, όπως ήταν αναμενόμενο τα ξένα ΜΜΕ, με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης να ασχολούνται λίγο παραπάνω με τον άθλο της «Ένωσης», λόγω της παρουσίας της Μονακό στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

«Η Μονακό έχασε από την ΑΕΚ στην Αθήνα τον τελικό του Champions League (94-100). Το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο είναι η αιτία, όσο και η απόδοση της ΑΕΚ. Ήδη νικήτρια του Κυπέλλου Κυπελλούχων (1968), του Κυπέλλου Σαπόρτα (2000) και φιναλίστ της Euroleague (1998), η ΑΕΚ κατέκτησε το Champions League για πρώτη φορά.

»Η Μονακό απέτυχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Final Four μετά τον αποκλεισμό στον ημιτελικό στην πρώτη διοργάνωση του νέου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου της Fiba το 2017, το τρίτο κατά σειρά σπουδαιότητας πίσω από τα Euroleague και EuroCoupe» ανέφερε χαρακτηριστικά η «Le Figaro».

«Η ΑΕΚ ήταν πολύ δυνατή για τη Μονακό. Ασυνεπής η Μονακό δεν κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της. Πριν από έξι χρόνια αγωνιζόταν στη National 2, την τέταρτη κατηγορία του γαλλικού μπάσκετ. Την Κυριακή αυτή, σε μία πυρακτωμένη έδρα από δεκαοκτώ χιλιάδες ενθουσιώδεις Έλληνες οπαδούς, η Μονακό έφτασε πολύ κοντά στο πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της. Αλλά η ΑΕΚ ξεπέρασε τα εμπόδια με την υποστήριξη του κοινού της, ήταν πολύ σταθερή και διαδέχθηκε την Τενερίφη, που κέρδισε το πρώτο τουρνουά» σημείωσε από τη μεριά της η «L' Equipe».

L' Equipe (Γαλλία): «Η Μονακό λύγισε στην Αθήνα στον τελικό του Champions League»

Le Figaro (Γαλλία): «Για τη Μονακό η καρδιά δεν ήταν αρκετή»

Marca (Ισπανία): «Η ΑΕΚ πήρε τον τίτλο του πρωταθλητή μετά τη νίκη στο Final Four της με τη Μονακό»


Mundo Deportivo (Ισπανία): «94-100: Η ΑΕΚ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια»

Gazzetta dello Sport (Ιταλία): «Μπάσκετ, Champions League: Η ΑΕΚ στην ιστορία, η Μονακό ξύπνησε αργά»

Zurnal (Σερβία): «Σάκοτα: Η ΑΕΚ πήρε το FIBA Champions League»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...