Εκκλησία

Άκουσον άκουσον! Παπικοί και Προτεστάντες δεν θέλουν τους Σταυρούς σε δημόσια κτίρια στην Γερμανία

Του Μανώλη Κείου

Όλα θυσία στο βωμό της πολυπολιτισμικότητας... Όλα για να μην ερεθίσουμε τα άγρια ένστικτα των αλλόθρησκων...
Στη Γερμανία, διεξάγονται πολλές συζητήσεις σχετικά με τη δημόσια προβολή του σταυρού. Ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder εξέδωσε διάταγμα σύμφωνα με το οποίο πρέπει να τοποθετούνται σταυροί σε όλα τα δημόσια κτίρια.

Επικρίθηκε από πολλούς κοσμικούς, αλλά όσο και αν φαίνεται παράλογο και από ορισμένους επικεφαλής χριστιανικών δογμάτων. Έτσι, ο ρωμαιοκαθολικός θεολόγος Burkhard Hose (Würzburg) εξέφρασε την άποψη ότι ο Σταυρός αποτελεί επέκταση μιας πολιτικής αποκλεισμού ή εθνικιστικού εγωισμού!!!
Ο ρωμαιοκαθολικός αξιωματούχος έγραψε ότι παραπονιέται για μια "χριστιανική Δύση" με σταυρούς σε σχολικούς τοίχους. Ακόμα και ο καρδινάλιος Reinhard Marx, ο οποίος είναι ένας από τους πλησιέστερους συμβούλους του Πάπα Φραγκίσκου, στράφηκε ενάντια στην πρωτοβουλία και παρότρυνε την κοινωνική συζήτηση για το ίδιο θέμα με τη συμμετοχή Εβραίων και Μουσουλμάνων. Ο καρδινάλιος προφανώς αδυνατεί να αναγνωρίσει ότι οι Εβραίοι και οι μουσουλμάνοι εξτρεμιστές είναι εχθροί του χριστιανικού σταυρού.

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο Καρδινάλιος Μαρξ και ο προτεσταντης συνάδελφός του Heinrich Bedford-Strohm έβγαλαν τον επισκοπικό σταυρό τους ενώ επισκέπτονταν το Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ, ώστε να μην προκαλέσουν όσους ήταν εκεί από άλλες θρησκείες. Η στάση των δύο εκκλησιαστικών αξιωματούχων αντιμετωπίστηκε με αγανάκτηση μεταξύ πολλών πιστών σε όλο τον κόσμο.

Οι Ρωμαιοκαθολικοί και οι Προτεσταντές στη Γερμανία ακολουθούν ολοένα και περισσότερο οικουμενιστικό αλλά και αντιχριστιανικό πνεύμα. Είναι αυτοί που έχουν ζητήσει κοινό ποτήριο μεταξύ τους αν και το Βατικανό προς το παρόν δεν το έχει εγκρίνει. Είναι αυτοί που συνεορτάζουν με τους δικούς μας Ορθοδόξους όπως τα περασμένα Θεοφάνεια...

Πάντως το....Σταυρικό διάταγμα του Söder έχει ήδη προκαλέσει σάλο στη Βαυαρία. Ένας δικαστής μάλιστα διέταξε να αφαιρεθεί ο σταυρός από την αίθουσα δικαστηρίου στο Miesbach στην Άνω Βαυαρία, λαμβάνοντας υπόψη έναν μουσουλμάνο εναγόμενο.

Η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της Βαυαρίας εξακολουθεί να είναι Χριστιανοί: 6,7 εκατομμύρια ΡωμαίοΚαθολικοί, 3,4 εκατομμύρια Προτεστάντες και 190.000 Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Ο πρωθυπουργός Söder δικαιολόγησε το διάταγμα, σχολιάζοντας ότι ο σταυρός είναι θρησκευτικό σύμβολο που περιλαμβάνει διαμόρφωση ταυτότητας και διαμορφωτική επίδραση στην κοινωνία.

Πάντως υπάρχουν και εκκλησιαστικοί παράγοντες που υπερασπίζονται το διάταγμα. Για τον Ρωμαιοκαθολικό επίσκοπο Rudolf Voderholzer (Regensburg), ο σταυρός ανήκει στον δημόσιο χώρο: "Ο σταυρός είναι η επιτομή του δυτικού πολιτισμού. Είναι η έκφραση μιας κουλτούρας αγάπης, συμπόνιας και επιβεβαίωσης της ζωής. Είναι ένα από τα θεμέλια της Ευρώπης. "

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ