Κόσμος

Φλέγεται το πολιτικό σκηνικό με εκατέρωθεν απειλές θανάτου - Ερντογάν: "Θα σας θάψω" - Αξενέρ: "Παρέδωσες την Κύπρο"


Πήρε φωτιά το πολιτικό σκηνικό στην Τουρκία με την Ελλάδα και την Κύπρο να βρίσκονται στο προεκλογικό "μενού" των υποψηφίων και τις πρώτες απειλές να κάνουν την εμφάνιση τους. Ο Ιντζέ είπε ότι αν δεν ήταν ο Κεμάλ οι Τούρκοι θα λέγονταν “Γιώργος” και “Δημήτρης” και η Αξενέρ είπε προς τον Ερντογάν "παρέδωσες την Κύπρο. Δεν θα το επιτρέψουμε"

Οπως γίνεται κατανοητό, το 1919 και το 1922 παραμένει στο "μενού" της προεκλογικής περιόδου της Τουρκίας, κάτι που σπρώχνει και τον Ερντογάν προς διάφορα "θερμά" σενάρια σε Αιγαίο-Κυπριακή ΑΟΖ.

Απειλητικό μήνυμα στάλθηκε στην Μ.Αξενέρ, ο Ερντογάν απείλησε λέγοντας "θα σας θάψω" και η πολιτική φωτιά μόλις άρχισε να καίει. Να δούμε που θα οδηγήσει όλο αυτό την Αγκυρα.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έκανε λόγο για "θεοκρατικό καθεστώς" μιλώντας για μια νέα μορφή Κυβέρνησης στην Τουρκία.

Πιθανότατα εννοούσε "τεχνοκρατικό" (σσ εκείνη τη στιγμή μιλούσε για επιχειρηματίες που μπορούν να αναλάβουν ρόλο στη διακυβέρνηση) αλλά μάλλον του ξέφυγε καθώς το σχέδιο μετατροπής της Τουρκίας σε Ισλαμική Δημοκρατία έχει ολοκληρωθεί και θα το εφαρμόσει μόλις επανεκλεγεί...

Με “κοσμητικά επίθετα” στόλισε τους αντιπάλους του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία στην γειτονική Τουρκία.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος Πρόεδρος καταφέρθηκε εναντίον του υποψηφίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μουχαρέμ Ιντζέ, στη διάρκεια ομιλίας του στην Καισάρεια. Μεταξύ άλλων ο Ερντογάν είπε:

«Πού είναι αυτός ο Πρόεδρος; Πού είναι αυτός ο υποψήφιος; Αδέλφια μου, ψυχές μου. Όπως είπε και Ζιγιά Πασά (Οθωμανός ποιητής): Όσο και να βαράς το σαμάρι και πάλι ο γάιδαρος, γάιδαρος μένει. Είπε και το άλλο: Εμείς μιλάμε με τα έργα μας. Εμείς στεκόμαστε απέναντι στο έθνος έχοντας να δείξουμε έργα. Δεν ξέρω… ο υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τί έχει να δείξει στο έθνος;».

Στη συνέχεια κατηγόρησε κάποιους, τους οποίους δεν κατονόμασε, ότι συνωμοτούν προκειμένου να φέρουν τη διχόνοια στην Τουρκία.

«Αλλά αυτούς τους υποκριτές θα τους θάψουμε, όλοι μαζί, στις 24 Ιουνίου», ανέφερε.
https://twitter.com/abdbozkurt/status/992473077886914560?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακσενέρ σε Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε παράδοση της Κύπρου

“Δεν θα επιτρέψουμε την παράδοση της Κύπρου”, δήλωσε σε ομιλία της στην Κωνσταντινούπολη η ηγέτης του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ, απευθυνόμενη στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Η Μεράλ Ακσενέρ είπε ότι θέλει να υποβάλει μια ερώτηση στον Ταγίπ Ερντογάν:

“Παρέδωσες την Κύπρο ως αποτέλεσμα των λανθασμένων πολιτικών σου; Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό”, ανέφερε.

Τουρκία Εκλογές: Απειλητικό μήνυμα στο σπίτι της Μεράλ Ακσενέρ (εικόνα)

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η τουρκική αστυνομία για το απειλητικό μήνυμα στο σπίτι της Μεράλ Ακσενέρ, που είναι υποψήφια στις πρόωρες εκλογές της 24ης Ιουνίου με το Καλό Κόμμα (Iyi Parti).

“Όλα μπορούν να συμβούν”, ήταν το μήνυμα που έγραψαν με σπρέι.

Η αστυνομία εντόπισε τους δράστες από κάμερες ασφαλείας. Πρόκειται για δύο άνδρες, 23 και 14 ετών. Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο 23χρονος υποστήριξε στην κατάθεσή του πως δεν επρόκειτο για απειλητικό μήνυμα, καθώς δεν γνώριζαν ότι αυτό ήταν το σπίτι της Μεράλ Ακσενέρ...

Αλλά ποιος τα πιστεύει αυτά;

Ο Ιντζέ την «μπαίνει» στον Ερντογάν – «Αποφυλάκισε τον Ντεμιρτάς να αναμετρηθούμε σαν άντρες»

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ είναι ο υποψήφιος του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος της Τουρκίας στις προεδρικές εκλογές.

Ο Ιντζέ είπε ότι αν δεν ήταν ο Κεμάλ οι Τούρκοι θα λέγονταν “Γιώργος” και “Δημήτρης”. 

Την αποφυλάκιση του υποψηφίου του κουρδικού κόμματος ζητά ο Μουχαρέμ Ιντζέ από τον Ερντογάν, ο οποίος είναι υποψήφιος με το μεγαλύτερο αντιπολιτευτικό κόμμα της Τουρκίας. Μάλιστα κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να... αναμετρηθούν "σαν άντρες".

Την Παρασκευή (04.05.2018), το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα όρισε τον Μουχαρέμ Ιντζέ υποψήφιό του στις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου. Από την πλευρά του, το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του φυλακισμένου πρώην ηγέτη Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Τα μέλη «του HDP είναι επίσης παιδιά αυτού του έθνους, του AKP είναι επίσης παιδιά αυτής της χώρας… Μην κρατάς τον Ντεμιρτάς στη φυλακή. Έλα, ας αναμετρηθούμε σαν άνδρες» είπε ο Ιντζέ ενώπιον υποστηρικτών του κόμματός του στην πόλη Γιάλοβα, όπου πραγματοποίησε την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση.

Στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε σε διεθνή ΜΜΕ μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο Ντεμιρτάς, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή εδώ και 1,5 χρόνο για κατηγορίες ασφαλείας, επισήμανε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η διεξαγωγή δίκαιων εκλογών είναι αδύνατη υπό το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που παραμένει σε ισχύ μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Κάλεσμα για στήριξη… και των άλλων υποψηφίων

Ο Ιντζέ προέτρεψε τα μέλη του κόμματός του να στηρίξουν και τους άλλους υποψήφιους που επιζητούν 100.000 υπογραφές προκειμένου να έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις εκλογές, μεταξύ αυτών την πρώην υπουργό Εσωτερικών Μεράλ Ακσενέρ για το κόμμα Iyi Parti.

Το Σάββατο (05.05.2018), τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν επισήμως τη συγκρότηση μιας εκλογικής συμμαχίας, που στοχεύουν να λειτουργήσει ως ανάχωμα στα σχέδια του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, το CHP, το κόμμα Iyi, το κόμμα Saadet και το Δημοκρατικό Κόμμα συνυπέγραψαν μια διακήρυξη με την οποία επικύρωσαν την τετραμερή πολιτική συμμαχία τους, τη «Συμμαχία του Έθνους» («Nation Alliance») όπως την ονόμασαν, και δεσμεύτηκαν να εξαλείψουν την πόλωση, να εδραιώσουν την ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος και να εγγυηθούν τον σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Η συμμαχία των τεσσάρων κομμάτων αφορά τις βουλευτικές εκλογές, καθώς τα τρία εξ αυτών αποφάσισαν να ορίσουν τον δικό τους υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές.

Από την πλευρά του το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, που κυριαρχεί στο κοινοβούλιο τα τελευταία 16 χρόνια, συμμάχησε με τους υπερεθνικιστές του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) ενόψει των πρόωρων εκλογών.

Πηγή: Cumhuriyet

https://www.youtube.com/watch?v=CRoHN4MEbzE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...