Ελληνοτουρκικά

Το συμβάν δεν ήταν τυχαίο: «Το πλοίο που χτύπησε την Κ/Φ Αρματωλός έχει χρησιμοποιηθεί από την ΜΙΤ» - «Εμπλέκται σε σκοτεινές υποθέσεις» - Βίντεο


Σε μία καταγγελία-φωτιά προχώρησε ο γνωστός αναλυτής, κ. Αθανάσιος Δρούγος. Χαρακτηριστικά ανέφερε, πως «το πλοίο που ακούμπησε την Κ/Φ Αρματωλός εμπλέκεται σε περίεργες υποθέσεις».

Στη συνέχεια υποστήριξε πως το συμβάν δεν έγινε τυχαία και ενσύπτει από πίσω δόλια ενέργεια. Το πιο σημαντικό στην καταγγελία που θα ακούσετε; Οτι το συγκεκριμένο πλοίο έχει χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς και από τη ΜΙΤ για διάφορες αποστολές.

Με λίγα λόγια πρόκειται για μια υπόθεση που περιπλέκεται ακόμα περισσότερο. Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑ είχε γράψει εξαρχής πως το συγκεκριμένο γεγονός δεν έγινε τυχαία, ενώ η Ελληνική κυβέρνηση θεώρησε το ζήτημα ως ναυτικό ατύχημα.

Είναι ξεκάθαρο, πως οι Τούρκοι ήθελαν να πάρουν κάτι και ίσως το κέρδισαν.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=rnm9HqDdIYQ

Τα «καυτά» ερωτήματα…

Αν επρόκειτο για ένα απλό ναυτικό επεισόδιο, που θα μπορούσε να λήξει μέσα σε λίγη ώρα, γιατί ο Τούρκος καπετάνιος αποφάσισε να εξαφανιστεί από την περιοχή και να κινηθεί προς Τουρκία;

Πρόκειται για απειρία του καπετάνιου; Για λάθος χειρισμό;

Μήπως οι Τούρκοι ήθελαν όντως να εμβολίσουν το ελληνικό πολεμικό, προκαλώντας αναταραχή στο Αιγαίο;

Μήπως το τουρκικό πλοίο κουβαλούσε κάποιο παράνομο φορτίο και ο καπετάνιος ήθελε να αποφύγει τον έλεγχο;

Μήπως κινήθηκε προς τα τουρκικά ύδατα αναζητώντας «προστασία» από τουρκικά πολεμικά;

Τι σχεδιάζουν οι Τούρκοι;

Τόσο η συμπεριφορά του πληρώματος του τουρκικού σκάφους πριν τη σύγκρουση, όσο και οι κινήσεις μετά τη σύγκρουση, είναι τουλάχιστον «περίεργες», «ύποπτες» και φυσικά επικίνδυνες.

Όλα αυτά ενισχύουν την άποψη ότι μπορεί το περιστατικό να ήταν προσχεδιασμένο και με συγκεκριμένη στόχευση.

Το περιστατικό έγινε εντός των εθνικών χωρικών υδάτων και ενώ μάλιστα το πλοίο «Αμαρτωλός» έκανε προγραμματισμένη περιπολία στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην συμμαχική επιχείρηση «Aegean Activity» για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο.

Είναι γνωστό πώς η Τουρκία αντιδρά στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, θέλοντας να αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας όποτε και όπως επιθυμεί.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό στοιχείο που δείχνει ότι πρόκειται για στημένο συμβάν με στόχο της πρόκληση θερμού επεισοδίου είναι πώς η Τουρκία στο Αιγαίο αυτή τη στιγμή έχει μεγάλες ναυτικές δυνάμεις για την διεξαγωγή ασκήσεων με μεγαλύτερη αυτή απέναντι από την Χίο, την αποβατική άσκηση «Efes».

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση από την πλευρά του τουρκικού Ναυτικού με πολεμικά πλοία να βάζουν πλώρη για νοτιοανατολικά της Λέσβου όπου σημειώθηκε η σύγκρουση. Τελικώς το συνόδευσαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα, στα οποία κατευθύνθηκε το εμπορικό πλοίο «Karmate« βρίσκονταν καταφύγιο από την παρανομία του.

Απαράδεκτος ο χειρισμός - Τι αναφέρει ο γνωστός καθηγητής σε ανάρτηση-φωτιά

1)Ο ΟΛΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΑΣ ΤΗΣ "ΕΠΑΚΟΥΜΒΥΣΗΣ" ΤΟΥ ΥΠΟΠΤΟΥ (ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ) ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟ "ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ' ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ,ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ ,ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

2)ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟΙΚΟ ΣΤΟΛΙΣΚΟ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΡΟΩΝ.ΔΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΟΤΙ "ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΛΑ....".ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΥΣΤΕΡΟΥΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.ΟΙ ΝΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΗΔΗ ΕΚΛΑΒΕΙ ...ΠΕΡΙΕΡΓΑ. ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΠΟΤΕ ΟΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ. ΟΙ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΙΝΩ-ΒΓΑΙΝΩ". ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΔΙΑΣΥΜΜΑΧΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΣΤΕΡΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΜΑΣΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΑ ΝΑΤΟΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΠΕΡΑΣΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ.ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.

3)ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΩΣΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟΥ. ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΜΑΣ , ΠΟΥ ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΤΟΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΘΕΤΕΙΣ ΕΚΤΟΣΘΕΣΗΣ ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ Η ΟΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΥΤΗ"..ΗΔΗ Η ΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.ΕΔΩ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΝ , ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΑΘΗ , ΚΑΙ ΕΦΘΑΣΑΝ ΝΑΥΑΡΧΟΙ....ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ..ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ...

4)ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΡΕΙΣ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ,ΓΙΑΤΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ "ΣΕ ΚΑΤΙ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΜΕ".ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΎΜΕ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.ΥΠΟΨΗ Η ΣΧΕΔΤΙΚΗ ΕΔΕ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΗΝΕΣ.ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΠΙΕΣΗ.ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ./ΤΗΡΗΣΗ ΦΥΛΑΚΗΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ -1972 ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ.

5)ΕΜΜΕΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΧΘΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΛΟΙΟ ΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ , ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ, ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ, ΚΙ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΔΟΛΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΣΥΜΜΑΧΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΚΙΟ. ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΑΜΥΝΕΣΑΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ-ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΛΠ.

6)ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗΣ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ "EFES-2018" ΠΑΡΑΤΗΡΟ ΟΤΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΡΑΤΗ(ΔΥΤΙΚΑ -ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΑ) ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ.ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ.ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ. Η ΝΑΥΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ...ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΑΛΛΑΞΕΙ....

https://www.facebook.com/drougos/posts/1830244706998805&width=500

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...