Στο νοσοκομείο ο Γιάννης Μπουτάρης – Τον έκαναν «σάκο του μποξ» – Δείτε νέες εικόνες και Βίντεο

Δημοσίευση: 19 Μαΐου 2018, 10:18 μμ | Ανανέωση: Μάιος 21, 2018 στις 4:12 μμ

Σε κατάσταση σοκ μετά την φραστική και σωματική επίθεση με συνθήματα όπως «τουρκόσπορε, πουστ@ρα» και άλλα πολλά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς. Οι νέες εικόνες και τα βίντεο δείχνουν ένα πράγμα πλέον: Είναι πολύ μεγάλη η συσσωρευμένη οργή του κόσμου.


Πάντως τέτοιου είδους αντιδράσεις είναι καταδικαστέες. Η καλύτερη λύση είναι η ψήφος στις επόμενες εκλογές.

«Άθλια, απαράδεκτη και άνανδρη» χαρακτηρίζει την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου, Καλυψώ Γούλα.

Η κ. Γούλα, η οποία συνόδευε τον κ. Μπουτάρη στις εκδηλώσεις, με δηλώσεις της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μεταφέρει τις στιγμές της επίθεσης σε βάρος του δημάρχου.

«Ο Γιάννης Μπουτάρης έπεσε κάτω από τα χτυπήματα και συνέχισαν να τον κλωτσάνε. Είχαν πρόθεση να του κάνουν κακό και φαινόταν, γιατί τον χτυπούσαν και στο κεφάλι. Χτύπησαν και εμένα και τους αστυνομικούς που τον προστάτευαν. Και όταν φτάσαμε στο αυτοκίνητο, κλωτσούσαν την πόρτα, ενώ προσπάθησαν να σπάσουν το τζάμι».


Σύμφωνα με την κ. Γούλα, «ο δήμαρχος ήταν απροστάτευτος. Στο χώρο δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις και διοργανωτής ούτε για δείγμα».

Ο κ. Μπουτάρης, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε και την κεντρική ομιλία στην πλατεία Αγίας Σοφίας, μετέβη στον Λευκό Πύργο για την επίσημη τελετή υποστολής της σημαίας. Εκεί αρχικά έγινε αποδέκτης αρνητικών σχολίων για τη στάση που έχει κρατήσει απέναντι στην Τουρκία αλλά και τους ίδιους τους Ποντίους, ενώ μερικοί εκ των συγκεντρωθέντων του συνέστησαν να φύγει από την εκδήλωση….

Από την άλλη βεβαίως οι Πόντιοι ήταν αποφασισμένοι να στείλουν το μήνυμα τους.

«Οι 353.000 δεν είναι αριθμός είναι άνθρωποι» με αυτή τη φράση ξεκίνησε καταχειροκροτούμενος την ομιλία του ο ποντιακής καταγωγής Τανέρ Τσιλινγκίρ την ομιλία του στην εκδήλωση μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

«Δεν ξεχάσαμε αυτούς που έκαψαν τους ανθρώπους μας ζωντανούς σε σπίτια και εκκλησίες. Δεν ξεχάσαμε αυτούς που βίασαν τις γυναίκες τα κορίτσια που τις πήραν στα χαρέμια τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιλινγκίρ.

«Δεν ξεχάσαμε τους 353.000 Ποντίους που δεν έχουν ταφεί. Δεν ξεχνούμε τους 200.000 Ποντίους που εξορίστηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες. Δεν ξεχάσαμε τις τουρκικές κυβερνήσεις που εδώ και 100 χρόνια αρνούνται την ποντιακή γενοκτονία και την ύπαρξη των Ποντίων», ανάφερε συγκινημένος μέσα σε χειροκροτήματα και επευφημίες από τους παρευρισκόμενους.

Παράλληλα δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές κατά του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, λέγοντας πως «δεν ξεχάσαμε τα λόγια του υπουργού του κυβερνώντος κόμματος ότι δεν έχει συμβεί γενοκτονία».

«Η γιαγιάδες μου και οι παππούδες μου δεν είπαν τίποτα λόγω του φόβου τους στα εγγόνια τους. Οι γονείς σταμάτησαν να μιλούν ποντιακά στα παιδιά τους για να μην ξυλοκοπούνται αυτά στο σχολείο επειδή μιλούσαν ελληνικά», τόνισε μεταξύ άλλων ο ακτιβιστής για την αναγνώριση της Γενοκτονίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το τουρκικό κράτος εγκαταστάθηκε πάνω στις περιουσίες μας και τις ψυχές μας».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του είπε χαρακτηριστικά ότι οι Ποντιακής καταγωγής πολίτες που έμειναν στον Πόντο προσμένουν την ελευθερία των ποντιακών εδαφών ενώ επισήμανε ότι «όπου και να πάτε πατρίδα σας θα είναι ο Πόντος»

Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου: Άθλια και άνανδρη η επίθεση

«Άθλια, απαράδεκτη και άνανδρη» χαρακτηρίζει την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου, Καλυψώ Γούλα.

Η κ. Γούλα, η οποία συνόδευε τον κ. Μπουτάρη στις εκδηλώσεις, με δηλώσεις της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μεταφέρει τις στιγμές της επίθεσης σε βάρος του δημάρχου. «Ο Γιάννης Μπουτάρης έπεσε κάτω από τα χτυπήματα και συνέχισαν να τον κλωτσάνε. Είχαν πρόθεση να του κάνουν κακό και φαινόταν, γιατί τον χτυπούσαν και στο κεφάλι. Χτύπησαν και εμένα και τους αστυνομικούς που τον προστάτευαν. Και όταν φτάσαμε στο αυτοκίνητο, κλωτσούσαν την πόρτα, ενώ προσπάθησαν να σπάσουν το τζάμι».

Σύμφωνα με την κ. Γούλα «ο δήμαρχος ήταν απροστάτευτος. Στο χώρο δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις και διοργανωτής ούτε για δείγμα».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το wepost.gr