Ελληνοτουρκικά

Στοπ από Ελληνες αστυνομικούς - «Δεν επέτρεψαν να εισέλθουν στην Ελλάδα δημοσιογράφοι και βουλευτές του CHP» - Δύο προσαγωγές Τούρκων

Σοβαρό επεισόδιο είχαμε στα ελληνοτουρκικά σύνορα με την είσοδο του επικεφαλής της τουρκικής αντιπολίτευσης Μουχαρέμ Ιντσέ και της «κουστωδίας» του που τον ακολουθούσε …της οποίας όμως δεν επετράπη η είσοδος σύφωνα με τον τουρκικό τύπο  πάντα και έτσι βρήκαν την ευκαιρία να «ξεσπαθώσουν» κατά των Ελλήνων και πάλι .  

«Η Ελλάδα  απαγόρευσε την είσοδο  σε πολλούς βουλευτές από το  αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της Τουρκίας, καθώς και πολλούς δημοσιογράφους και δημάρχους, από το να εισέλθουν στη χώρα», ανέφερε ο ιδιωτικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός CNN Türk.

Ο Τούρκος πολιτικός συνοδεύονταν από ομάδα βουλευτών και δημάρχων CHP, καθώς και δημοσιογράφους στους οποίους απαγορεύθηκε η είσοδο  στα σύνορα,  προκαλώντας την οργή των Τούρκων.

«Περιμέναμε δύο ώρες για να επιλυθεί το πρόβλημα. Η ελληνική αστυνομία δεν επέτρεψε την είσοδο των δημοσιογράφων, καθώς δήλωσαν ότι δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων», δήλωσε ο δημοσιογράφος CNN Türk Cansu Karadan.

«Ήμασταν εκεί για μια απλή επίσκεψη, όχι για να κάνουμε πολιτική. Αλλά δεν μας επέτρεψαν να εισέλθουμε », δήλωσε ο Erdin Bircan, βουλευτής της CHP της πόλης της Αδριανούπολης .

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Lifeevents.gr, δύο άτομα που ταξίδεψαν από τη γειτονική χώρα προσήχθησαν από αστυνομικούς καθώς μετέφεραν έντυπο υλικό στα οχήματά τους, ενώ προσπάθησαν να αναρτήσουν και πανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον αντιδήμαρχο και έναν δημοτικό σύμβουλο του δήμου Edremit, μιας πόλης κοντά στην Σμύρνη.

Αφού δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και η σχετική έρευνα, αφέθησαν ελεύθεροι, χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες.

Οι τουρκικές προεκλογικές εκστρατείες στις πόλεις της ΕΕ όπου ζουν οι Τούρκοι ψηφοφόροι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα.

Πριν από το συνταγματικό δημοψήφισμα του Απριλίου του 2017, οι Τούρκοι υπουργοί ταξίδευαν σε χώρες με μεγάλες τουρκικές κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων των Κάτω Χωρών και της Γερμανίας, προκειμένου να προωθήσουν την αλλαγή.

Ωστόσο, πολλές ευρωπαϊκές χώρες μετά την πολιτική του Ερντογάν  που θεωρεί τους πολίτες τουρκικής καταγωγής …ως Τούρκους «συνεργάτες του» διέκοψαν αυτές τις μετακινήσεις για αυτούς τους λόγους επικαλούμενες λόγους ασφαλείας .

Όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών για τον Ιούνιο,  ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρς, ο οποίος ηγείται ενός δεξιού συνασπισμού που αντιτίθεται στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ότι ο Ερντογάν θα αποκλειστεί από την "προσπάθεια εκμετάλλευσης" των τουρκικών κοινοτήτων της Ευρώπης.

Η Γερμανία, η οποία φιλοξενεί περίπου τρία εκατομμύρια κατοίκους τουρκικής καταγωγής, ανακοίνωσε  ότι δεν θα επιτρέψει σε Τούρκους  πολιτικούς να μετακινηθούν  στο γερμανικό έδαφος πριν από τις εκλογές.

Όλοι οι άλλοι καλά κάνουν , εμείς ευτυχώς τουλάχιστον που οι δικοί μας έστω και στην ύστατη στιγμή τουλάχιστον απαγόρευσαν την κουστωδία του Τούρκου πολιτικού , που είχε ετοιμάσει τουρκικό πανηγύρι, σε μια ελληνική πόλη ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Υπενθυμίζουμε ότι  σε ελληνικό έδαφος είναι πλέον ο αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν Μουχαρέμ Ιντζέ και έφτασε πριν από λίγο στην Κομοτηνή σε μια επίσκεψη που ναι μεν θα είναι σύντομη αλλά έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις. Ο Ιντζέ πήγε περπατώντας στο σημείο που θα κάνει την ομιλία του και χαιρετούσε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί.  

Την ίδια στιγμή ο ίδιος , έριξε "βόμβα" για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, λέγοντας πως στην Τουρκία υπάρχει δικαιοσύνη. Στη γραμμή Ερντογάν με λίγα λόγια, παίζοντας στην ουσία επί ελληνικού εδάφους πάλι το θέμα της επιστροφής των 8. Ο Μουχαρέμ Ιντζέ επι της ουσίας στήριξε την στάση της Τουρκίας για τους δυο έλληνες στρατιωτικούς!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ