Κοινωνία

Θα γίνει και πάλι της ανωμαλίας! Έρχεται το νέο Gay Pride στην Αθήνα! Δούρου: Η θηλυκότητα δεν είναι προνόμιο ενός φύλου-Το παράδειγμα με το ΟΧΙ της Μολδαβίας

Έρχεται το νέο Gay Pride στην Αθήνα!

Με τον αέρα των κυβερνητικών ανοσιουργημάτων και των ανήθικων και ανώμαλων νόμων ετοιμάζονται οι ομοφυλόφιλοι και φέτος να...παρελάσουν υπερήφανα στους δρόμους της Αθήνας!

Φέτος το κεντρικό θέμα του Athens Pride 2018 που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος είναι η θηλυκητότητα. Προφανώς η επίκτητη όχι η φυσική!!!

Από εκεί προκύπτει και το σύνθημα «Παρούσα».

Η καμπάνια η οποία στηρίζεται για ακόμη μια φορά από θεσμικούς φορείς και πληθώρα ξένων πρεσβειών παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα.

Ο πρέσβης της Γαλλίας ξεσήκωσε συνθήματα από την Γαλλική Επανάσταση!Ο Κριστόφ Σαντεπί ανέφερε ότι «ελευθερία, ισότητα και αδελφοσύνη είναι το τρίπτυχο της γαλλικής Δημοκρατίας. Αυτές οι τρεις αξίες συνοψίζουν τέλεια τις δράσεις που πρέπει να αναπτυχθούν στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο για την κοινότητα LGBT».

Η περιφερειάρχης κα Δούρου από την πλευρά της τόνισε: «Το Pride έχει γίνει θεσμός. Θέλω να αναφερθώ στην εφετινή επιλογή τού κεντρικού θέματος. Η επιλογή γίνεται κάθε χρόνο από αυτούς που θωρακίζουν τον θεσμό, ώστε να έχει παρόν και μέλλον. Είναι κρίσιμης σημασίας, αναδεικνύει πτυχές και υπογραμμίζει κάποιες άλλες. Φέτος, μιλάμε για τη θηλυκότητα με έναν έξοχο τρόπο. Δεν είναι προνόμιο ενός φύλου όπως καταγράφεται στη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως, δεν είναι καν προνόμιο στις περισσότερες χώρες. Γι' αυτό φέτος βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί "Παρούσα" και η Περιφέρεια Αττικής είναι από καιρό παρούσα».

Το Pride διοργανώνεται για 14η διαδοχική χρονιά στην Αθήνα και είναι η δεύτερη φορά που η παρέλαση θα διεξαχθεί στην Πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με τους διοργανωτές το σύνθημα «Παρούσα» αφορά τη θηλυκότητα όχι ως συνέπεια της βιολογίας, αλλά όπως βιώνεται κάθε μέρα σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας.

Από την 1η Ιουνίου αρχίζουν οι δράσεις του Pride Week, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 8 Ιουνίου

Πρόκειται για 19 διαφορετικές εκδηλώσεις, οι περισσότερες με ελεύθερη συμμετοχή. Περιλαμβάνουν εκθέσεις, θεατρικά έργα, ταινίες, περφόρμανς, ιστορία, συζητήσεις περί πολιτικής και υγείας, shows, σπορ και πάρτι.

Στην Μολδαβία

Στο μεταξύ στην Μολδαβία οι αντιδράσεις για τις παρελάσεις ομοφυλοφίλων συνεχίζονται για ακόμη μια χρονιά. Ο Μητροπολίτης Κισινάου και πάσης Μολδαβίας Βλαντιμίρ κάλεσε την κυβέρνηση του Κισινάου να απαγορεύσει μια πορεία LGBT που έχει προγραμματιστεί για τις 19 Μαΐου.

"Αυτή η παρέλαση μειονοτήτων ξεκινά μια προσβλητική πρόκληση στις κοινωνικές αξίες της πλειοψηφίας της κοινωνίας μας, η οποία αποτελείται από 98% ορθόδοξους χριστιανούς - τους συντηρητές των διδασκαλιών του Αγίου Ευαγγελίου, σύμφωνα με τους οποίους ο γάμος είναι μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μιάς γυναίκας - όχι μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου”, αναφέρει.

Ο επικεφαλής της Μολδαβικής Εκκλησίας κάλεσε τις δημοτικές αρχές της πρωτεύουσας να σταματήσουν τη διοργάνωση της παρέλασης"Fără Frică" στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ LGBT "Moldova Pride 2018", το οποίο έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, 19 Μαΐου. Ο κ.Βλάντιμιρ γράφει ότι θεωρεί τέτοια γεγονότα ως "επιθέσεις κατά της ηθικής, του ιερού θεσμού της οικογένειας και μιας απειλής για τη νεότερη γενιά”.

"Οι διοργανωτές της παρέλασης και οι ξένοι σύμβουλοί τους θα πρέπει ήδη να γνωρίζουν την τοπική πραγματικότητα από την προηγούμενη εμπειρία, καθώς τέτοιες εκδηλώσεις φέρνουν τον κίνδυνο βίας και συγκρούσεων και στις δύο πλευρές", προειδοποιεί ο μητροπολίτης.

Οι ορθόδοξοι πιστοί μπλοκάρισαν επιτυχώς την παρέλαση του παρελθόντος έτους.

Ο Πρόεδρος της χώρας Igor Dodon είχε προηγουμένως απορρίψει την προσωπική πρόσκληση της Διεθνούς Αμνηστίας σε αυτόν για να συμμετάσχει στην πορεία και μίλησε εναντίον της λέγοντας: "Εκφράζω την κατηγορηματική μου θέση κατά της διεξαγωγής μιας πορείας LGBT. Ενημέρωσα τον έκτακτο και πληρεξούσιο πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Μολδαβία James Pettit ότι δεν είναι μόνο η προσωπική μου θέση, αλλά η θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της Μολδαβίας. Τόνισα με σαφήνεια ότι τέτοιες πράξεις έρχονται σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μας αξίες, την ορθόδοξη πίστη και την ηθική. Δεν μπορούν και δεν θα γίνουν αποδεκτά ούτε από εμένα προσωπικά ούτε από την κοινωνία ως σύνολο ».

Ο μητροπολίτης Βλαντιμίρ ολοκλήρωσε την έκκλησή του προς τις αρχές του Κισινάου με μια ειλικρινή ερώτηση: “Με μεγάλη θλίψη και ανησυχία, ρωτάμε αν η προστασία των« ιδιωτικών δικαιωμάτων»αυτής της μειονότητας μπορεί να επιτευχθεί με την ταπείνωση και τη σφράγιση στα ηθικά συναισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των ορθόδοξων πολιτών μας; "

Εν τω μεταξύ, η Εκκλησία ευλόγησε μια πορεία προς υποστήριξη των παραδοσιακών οικογενειών που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ