Μέση Ανατολή

Η Τουρκία "κήρυξε" τον πόλεμο στο Ισραήλ - Ερντογάν: "Θα ηγηθώ των αντι-ισραηλινών διαδηλώσεων" - Χαμάς: «Θα ξεριζώσουμε τις καρδιές των Ισραηλινών»


Εκτός ελέγχου ο Ρ.Τ.Ερντογάν κλιμακώνει συνεχίζοντας τις πολεμικές δηλώσεις κατά Ισραήλ και ΗΠΑ ενώ το παρακλάδι του, η Χαμάς ενισχυμένη από την τουρκική μισθοφορική οργάνωση SADAT προχωρά σε φονικές απειλές. Ο Σουλτάνος που ενόψει εκλογών θέλει να εμφανιστεί ως ηγέτης του Μουσουλμανικού Κόσμου, το "τραβά στα άκρα" με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Πριν λίγο προανήγγειλε νέο "Μαβί Μαρμαρά" με αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε νοσοκομεία στην Γάζα και τόνισε πως θα ηγηθεί των διαδηλώσεων που προγραμματίζονται στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή για την βία στην Γάζα.

"Δεν θα επιτρέψω ποτέ η σημερινή ημέρα να είναι η μέρα που ο Μουσουλμανικός Κόσμος θα χάσει την Ιερουσαλήμ" πρόσθεσε.

"Θα σταθούμε στο πλευρό των Παλαιστινίων με αποφασιστικότητα" τόνισε.

"Θα ηγηθώ των μεγάλων αντιισραηλινών διαδηλώσεων που θα λάβουν χώρα σε πολλές τουρκικές πόλεις, Κωνσταντινούπολη, Ντιγιαρμπακίρ, ως τμήμα των αλληλεγγύης της Τουρκίας προς τον παλαιστινιακό λαό".

"Αυτό που κάνει το Ισραήλ είναι γενοκτονία και δεν είναι η πρώτη που διαπράττει. Εχει εμπλακεί στην κατοχή της Παλαιστίνης από το 1948.

Σε συνέντευξη στην αραβική υπηρεσία του BBC ο Ερντογάν δήλωσε ότι "το Ισραήλ σπέρνει το φόβο και πιέζει την περιοχή της Μέσης Ανατολής στον πόλεμο “.

“Καταδικάζουμε έντονα την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία του από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Επαναλαμβάνουμε ότι αυτή η ενέργεια είναι νομικά άκυρη “, ανακοίνωσε το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.
https://twitter.com/abdbozkurt/status/996129573858414597?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/abdbozkurt/status/996127972418555905?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/abdbozkurt/status/996124482757713921?ref_src=twsrc%5Etfw

Πρωθυπουργός της Χαμάς στη Γάζα: «Θα ξεριζώσουμε τις καρδιές των Ισραηλινών»

Ο πρωθυπουργός της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Γάζα, Γιαχία Σινγουάρ, δήλωσε ότι «θα καταστρέψουμε τα σύνορα με το Ισραήλ και θα ξεριζώσουμε τις καρδιές των Ισραηλινών».

Παρομοίασε επίσης τους κατοίκους της Γάζας ως «πεινασμένες τίγρεις» και απείλησε ευθέως τους Ισραηλινούς δηλώνοντας:

«Κανένας δεν γνωρίζει που πηγαίνει η τίγρης, τι πρόκειται να κάνει».

Πεζοναύτες έστειλαν οι ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή η Αμερική έστειλε δυνάμεις πεζοναυτών για να φυλάξουν τις αμερικανικές πρεσβείες στην Άγκυρα και την Ιερουσαλήμ.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει αποστείλει πεζοναύτες για να φυλάξουν τις αμερικανικές πρεσβείες στην Τουρκία, στην Ιορδανία, και το Ισραήλ λόγω ανησυχιών για αναταραχές.

Οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι το Υπουργείο Εξωτερικών και το Πεντάγωνο εξετάζουν επίσης να εξασφαλίσουν στρατιωτική ασφάλεια και σε άλλες στις πρεσβείες στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων του Λιβάνου, της Αιγύπτου και του Πακιστάν.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε νέο μήνυμα ασφαλείας για την Τουρκία στις 11 Μαΐου, αλλά δεν έχει εκδώσει νέες ταξιδιωτικές οδηγίες για το Ισραήλ και την Ιορδανία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ