Άγιο Όρος

Έμμεσο μήνυμα του Αγίου Όρους: Μην ψηφίζετε ΣΥΡΙΖΑ και όσους στηρίζουν τέτοιους νόμους

Την έντονη αντίδρασή της -αν και κατόπιν εορτής και αυτή όπως και η διοικούσα Εκκλησία- εκφράζει σε ανακοινωσή της η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Σημειώνει μεταξύ άλλων ότι “βάλλεται ευθέως ο θεόσδοτος θεσμός της οικογενείας” και κατηγορεί τους βουλευτές “ οι οποίοι το προέβαλον ως «προοδευτικό νομοσχέδιο», «μεγάλη κοινωνική τομή», «πράξη μέγιστης κοινωνικής αλληλεγγύης», «αυτονόητη προοδευτική κατάκτηση»”.

Θέτει το ερώτημα “εάν λαμβάνωνται υπ΄ όψιν τα δικαιώματα των ανηλίκων παιδιών” και απαντά σε όσους μιλούν για «αναχρονιστικές αντιλήψεις και συντηρητικά στερεότυπα».

Ιδιαίυτερη εντύπωση όμως προκάλεσε η τοποθέτησή της Ιεράς Κοινότητας γύρω από την πολιτική διάσταση του θέματος. “Θεωρούμεν ότι είναι ίσως καιρός, να αναλάβουν όλοι οι πολίται τας ευθύνας των και να εξετάζουν επιμελώς τας επιλογάς των δια την εκπροσώπησίν των εις την Βουλήν των Ελλήνων, όταν πλέον συστηματικώς ψηφίζωνται νόμοι αντικείμενοι εις βασικάς αρχάς της χριστιανικής διδασκαλίας” αναφέρουν , αποτρέποντας ουσιαστικά τους πιστούς να ψηφίζουν τα κόμματα που προωθούν και στηρίζουν τέτοια ανομήματα.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ