Κόσμος

«Γκρεμίζεται» η τουρκική οικονομία: Η Αγκυρα απέσυρε τον χρυσό της από την FED - Σχέδιο διαμελισμού της χώρας «βλέπουν» οι Τούρκοι

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας απέσυρε  τα αποθέματα χρυσού της από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και τα τοποθέτησε στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών και στην Τράπεζα της Αγγλίας…εν μέσω μιας πολυποίκιλης κρίσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει ο αρθρογράφος της Hurriyet Ugur Gurses επικαλούμενος επίσημη έκθεση πεπραγμένων της τουρκικής κεντρικής τράπεζας.

Τα αποθέματα ανέρχονταν  σε 28,6 τόνους, ανέφερε ο Γκέρς στην  στήλη του σήμερα Τρίτη στην εφημερίδα. Επιπλέον οι τουρκικές τράπεζες στην Τουρκία έχουν αυξήσει  τα αποθεματικά τους σε χρυσό και όχι σε ξένο νόμισμα, τοποθετώντας 38,3 τόνους στην τράπεζα της Αγγλίας και 63,8 τόνους σε  λογαριασμούς της κεντρικής τράπεζας στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Περίπου 9,9 δισ. δολάρια που συγκεντρώθηκαν το τελευταίο έτος  συνέβαλαν στη διεύρυνση του τρεχούμενου λογαριασμού της Τουρκίας για να καλυφθεί το οικονομικό πρόβλημα και την  διολίσθηση της λίρας» δήλωσε ο Γκέρς.

Τα σημάδια αυτά είναι όμως τα οποία προμηνύουν τις άσχημες εξελίξεις που αφορούν την Τουρκία η οποία εισήλθε κανονικά μέσα στον «κυκλώνα» των γεωπολιτικών εξελίξεων, ενώ παράλληλα έχουμε ραγδαία αναβάθμιση της Ελλάδος που μετατρέπεται , χωρίς ερωτηθεί ο ελληνικός λαός, σε προκεχωρημένη βάση των ΗΠΑ με πιθανή παραχώρηση λιμένων, αεροιδρομίων κά.

Η Τουρκία πριν αποτελούσε  μια χώρα η οποία  για το αμερικανικό ΥΠΕΞ  ανήκε και παρακολουθούνταν από το «Γραφείο των χωρών της Ευρώπης», ενώ τώρα «μετατέθηκε»  στο «Γραφείο των χωρών της Μέσης Ανατολής» και αυτό λέει πολλά πάρα πολλά εδώ και καιρό.

Η τουρκική οικονομία λοιπόν γκρεμίζεται. Οπως φαίνεται, προφανώς έχει ξεκινήσει από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού επίθεση κατά της «ραχοκοκαλιάς» της τουρκικής οικονομίας που είναι το εθνικό της νόμισμα.

Τώρα οι συνθήκες έχουν αλλάξει και υποβιβάστηκε  σε μια χώρα που ανήκει στη Μέση Ανατολή, τα σύνορα της οποίας ...σαφώς ....αναδιαμορφώνονται , όπως των υπολοίπων .

Τα …σενάρια διαμελισμού της Τουρκίας κυκλοφορούν ήδη εδώ και καιρό σε Άγκυρα, Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο Ορχάν Μπουρσαλί, κεμαλιστής με μεγάλη πορεία στο χώρο…, δημοσίευσε ένα βαρυσήμαντο άρθρο με τίτλο «Η Τουρκία στην κατηγορία των χωρών που είναι προς διαμελισμό» που έχει ιδιαίτερη σημασία και πρέπει να διαβαστεί, γιατί περιγράφει τη διολίσθηση της Τουρκίας από την Ευρώπη προς τη Μέση Ανατολή.

«Η Τουρκία είναι μια χώρα όπου υπάρχει δικτατορία, δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου, δεν υπάρχει ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, οι ανθρώπινες ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται. Τι ακριβώς θα υπερασπιστείτε σε αυτή τη χώρα; Πέταξέ την έξω από την Ευρώπη, δώσε της μια στο κεφάλι να σωθείς», αναφέρει ο ίδιος για τις προθέσεις της δύσης.

Όλα αυτά μας προλέγουν το σχέδιο διαμελισμού που είναι σε πλήρη εξέλιξη , και το οποίο η Ελλάδα δεν δύναται να εκμεταλλευθεί,  διότι και αυτή βιώνει μια υπέρμετρα μεγάλη οικονομική κρίση...τυχαίο; ...δεν νομίζουμε σε καμία περίπτωση. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ