Κυβέρνηση

Kύριοι, σοβαρευτείτε! «Δεν είναι και πολύ πατριωτικό να βάζεις μία σημαία και να την παρατάς»!

Στελέχη της κυβέρνησης έχουν δώσει ρεσιτάλ δηλώσεων τις τελευταίες μέρες , σχετικά με τις ελληνικές σημαίες που τοποθέτησαν τρεις νεαροί στο σύμπλεγμα των Φούρνων.

Σειρά να τους ασκήσει κριτική είχε ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός μια ημέρα μετά τα όσα είπε από τη Βουλή ο Πάνος Καμμένος.

Όπως είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 «το πού μπαίνει μια σημαία είναι ένα σύμβολο που πρέπει να την υπερασπίζεσαι και να το παρατάς και όχι να το βάζεις όπου θέλεις. Αυτό είναι πατριωτική στάση».

«Αν με τις πράξεις σου μπορείς να δημιουργήσεις πρόβλημα στη σημαία και τη χώρα σου δεν είναι πατριωτική πράξη. Τέτοια ζητήματα και ιδίως σε τέτοιες περιοχές συνιστούν θέματα εξωτερικής πολιτικής. Δεν πρέπει να παίζουμε όλοι με θέματα εξωτερικής πολιτικής» πρόσθεσε ο κ. Σαντορινιός.

Κληθείς να σχολίασει την κριτική του Νίκου Φίλη για τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Καστελόριζο την Τρίτη, ο κ. Σαντορινιός υποστήριξε ότι «στο Καστελόριζο δεν πηγαμε για να πανηγυρίσουμε αλλά για να εγκαινιάσουμε ένα έργο πνοής για το νησί».

Συμπλήρωσε δε πως «αξίζει να πανηγυρίσεις γιατί η Ελλάδα θα αποκτήσει βαθμούς ελευθερίας και θα σταματήσουν να υπάρχουν Μνημόνια». Ως παράδειγμα ελευθερίας χαρακτήρισε την αύξηση του κατώτατου μισθού - αν και στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι «δεν ξέρω αν έχει συμφωνηθεί» - και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων που, όπως είπε, «έχει συμφωνηθεί.

«Η δική μου εκτίμηση είναι ότι στις 21 Αυγούστου βγαίνουμε από το Μνημόνιο» πρόσθεσε ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...