Ελληνοτουρκικά

Eισβολές τουρκικών drones στα νησιά μας: Πάμε για ΑΟΖ και 12 ν.μ. - Ολόκληρο το πολεμικό "ανακοινωθέν" Π.Καμμένου

Συγκλονιστικό το πολεμικό ανακοινωθέν του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π.Καμμένου, μετά το πέρας στρατιωτικής άσκησης στην Ικαρία. Το Βίντεο είναι αποκαλυπτικό των εξελίξεων. Είμαστε πολύ κοντά στην ανακήρυξη ΑΟΖ ενώ σε περίπτωση επίθεσης της Τουρκίας είμαστε έτοιμοι για επέκταση στα 12 ν.μ.

Η ομιλία του Π.Καμμένου είναι αποκαλυπτική.

Ταυτόχρονα όπως έγινε γνωστό, οι Τούρκοι πέραν των γνωστών μεθόδων παραβίασης, ρίχνουν στο παιχνίδι και τις δυνατότητες που τους δίνουν οι νέες τεχνολογίες.

Συγκεκριμένα στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα γνωστά Drone έχουν εντοπιστεί να πραγματοποιούν υπερπήσεις πάνω από τα νησιά της Καλολίμνου και της Ψερίμου, τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση απο τα Ίμια αποκαλύπτει το newpost.gr

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είχαν αποκαλύψει επίσημα πριν ημέρες πως ξεκίνησνα επιχειρήσεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Φαίνεται πως εντοπίστηκαν ήδη.

Ειδικότερα, πρόκειται για το drone Anka, που πρωτίστως έχει κατασκοπευτικές δυνατότητες. Είχε αρχικά δοθεί στον στρατό ξηράς όμως πλέον έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται και από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Τα τουρκικά, drone όπως ΑΝΚΑ, Bayraktar ) σε περίπτωση έναρξης επιχειρήσεων θα δράσουν ώς αναγνωριστικά, καταδεικτικά ή και κρούσης καθώς μπορούν να φέρουν πυραύλους, σε επιλεγμένους στόχους επί των νησιών.

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ προχτές (δείτε σχετικά ΕΔΩ) αποκάλυψε ένα τουλάχιστον περιέργο περιστατικό και στην Θράκη.

Ομως η σημερινή ομιλία του Π.Καμμένου έκρυβε και άλλες εκπλήξεις.

Από την στιγμή που ανακοίνωσε και επίσημα την πραγματοποίηση της αναδιοργάνωσης του Στρατού Ξηράς με μετακίνηση δυνάμεων (είχε αναγγελθεί εδώ και καιρό όπως είχαμε πρώτοι αναφέρει) και την μετατροπή της ΑΣΔΕΝ σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους, τότε έρχεται ΑΟΖ.

Το είπε και στην ομιλία λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Μέσα στους επόμενους μήνες η Ελλάδα μετατρέπεται σε μία χώρα που θα εκμεταλλεύεται το φυσικό της πλούτο, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Αυτό σημαίνει ότι η ευθύνη για την άμυνα της πατρίδας μας επεκτείνεται στα όρια της οικονομικής ζώνης, επεκτείνεται δηλαδή αρκετές εκατοντάδες μίλια προς όλες τις κατευθύνσεις".

Δείτε όλη την ομιλία του.

Γιλντιρίμ: "Είστε ένα βιλαέτι μας" - Απίστευτη πρόκληση

Σε προκλητικές δηλώσεις επέμεινε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπεναλί Γκιλντιρίμ.Ασυγκράτητος ο πρωθυπουργός του σουλτάνου είπε:

Μη δίνετε σημασία στην Ελλάδα, είναι πιο μικρή και από την Κωνσταντινούπολη!

Για τα πανεπιστήμια ξεκίνησε να μιλάει και κατέληξε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο πρωθυπουργός του σουλτάνου.

Ο λόγος για τον Μπεναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος αναφερόμενος στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα είπε ότι «σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στην προσβασιμότητα στα πανεπιστήμια πρώτη είναι η Ελλάδα και δεύτερη η Τουρκία».

Και στη συνέχεια, ο ίδιος επιδόθηκε σε ένα ακόμη γύρο προκλητικών δηλώσεων κατά της Αθήνας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Μη μετράτε, όμως, την Ελλάδα. Είναι μία χώρα όσο μία πόλη μας. Είναι πιο μικρή και από την Κωνσταντινούπολη. Δεν πειράζει, θα συνεχίσουμε να συμπορευόμαστε όσο παραμένει ήσυχη, δεν θα έχουμε κάτι να πούμε».

Κουβέλης: Είμαστε αποφασισμένοι να αποτρέψουμε την οποιαδήποτε επιβουλή

Ενα ηχηρό μήνυμα έστειλε από την 135 σμηναρχία Μάρχης στη Σκύρο και και τη φρεγάτα Λήμνος όπου βρέθηκε για ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό ενόψει του Πάσχα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

«Είμαστε αποφασισμένοι να αποτρέψουμε την οποιαδήποτε επιβουλή, διότι πέρα από το ότι είμαστε μια χώρα της ειρήνης, ταυτόχρονα είμαστε και μια χώρα που ξέρει να προστατεύει τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα», σημείωσε ο Φώτης Κουβέλης υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα είναι «μια χώρα που θέλει να προάγει την ειρήνη και την καλή συνεργασία όχι μόνο με τη γειτονιά μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Δεν διεκδικούμε τίποτα που δεν μας ανήκει. Έχουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, όπως αυτά ορίζονται με σαφήνεια από το Διεθνές Δίκαιο και ειδικότερα από τις Διεθνείς Συνθήκες. Ταυτόχρονα όμως, είμαστε αποφασισμένοι, είμαστε ως χώρα έτοιμοι, με αυτό το σημαντικό έμψυχο υλικό, να αποτρέψουμε τον οποιονδήποτε θέλει να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατέστησε δε σαφές ότι «την ειρήνη υπηρετούμε και δεν εντάσσεται η πολιτική της χώρας μας σε καμία κλιμάκωση των εντάσεων που επιδιώκει η γειτονική χώρα».

Τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, και υποδέχθηκαν στην 135 σμηναρχία Μάχης ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, και στη φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.

Kατρούγκαλος: Η Τουρκία ξέρει πως αν εμπλακεί σε πόλεμο στο Αιγαίο θα χάσει

Η Τουρκία γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τυχόν πόλεμο στο Αιγαίο Πέλαγος καθότι η Ελλάδα διαθέτει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις που της προσδίδουν μεγάλη αποτρεπτική ικανότητα, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τόνισε πως η Ελλάδα είναι μία χώρα ασφαλής που δεν χρειάζεται να φοβάται, αλλά διευκρίνισε ότι η τουρκική προκλητικότητα σημαίνει πως πρέπει πάντοτε να βρισκόμαστε σε εγρήγορση. Επισήμανε ακόμα ότι η Ελλάδα διαθέτει ισχυρές διπλωματικές συμμαχίες που αυξάνουν την ασφάλειά της, ενώ παράλληλα τα δίκαιά της προστατεύονται από το διεθνές δίκαιο.

Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα: 31 παραβιάσεις την Μεγάλη Τετάρτη

Σε 31 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου προχώρησαν τη Μεγάλη Τετάρτη τουρκικά μαχητικά.

Οι παραβιάσεις σημειώθηκαν σε σε Βόρειο, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Συνολικά εννέα τουρκικά αεροσκάφη (τέσσερα F-16 τα οποία πετούσαν σε δύο σχηματισμούς, τρία CN-235 και δύο ελικόπτερα) προέβησαν σε 13 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Από τα παραπάνω αεροσκάφη, τα ζεύγη των F-16 προέβησαν σε οκτώ παραβιάσεις, και τα τρία CN-235 σε ακόμη 22 ενώ τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.

Τέλος, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες όπως συμβαίνει κατά πάγια τακτική.

Καστελλόριζο: Τουρκική ακταιωρός παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα -Βίντεο

Συναγερμός ετοιμότητας σήμανε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο Καστελλόριζο. Μεγάλη ακταιωρός του τουρκικού λιμενικού μπήκε στα ελληνικά ύδατα και έφτασε ανοιχτά της νήσου Στρογγύλης . Έμεινε εκεί για περίπου 20 λεπτά, τη στιγμή που στην οριογραμμή βρισκόταν ένα μικρότερο τουρκικό σκάφος. Στο σημείο έπλευσε με ταχύπλοο το ελληνικό λιμενικό . Αμέσως ξεκίνησε κυνηγητό στη θάλασσα με τους Τούρκους να χαράσσουν πορεία προς τη Ρω , απ’ όπου λίγο μετά μπήκαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα και κατευθύνθηκαν προς την Τουρκία.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1:

http://www.dailymotion.com/video/x6hbiod

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...