Κόσμος

Σόου Τραμπ, άναυδος ο Μακρόν: Τίναξε πιτυρίδα από το πέτο του Γάλλου προέδρου [εικόνες & βίντεο]

Οταν ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχθηκε τον Εμανουέλ Μακρόν στο Οβάλ γραφείο, η συνάντησή τους- τουλάχιστον μπροστά στις κάμερες- σίγουρα δεν έμοιαζε με τις παραδοσιακές μεταξύ ηγετών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είναι αρκετά απρόβλεπτος. Για παράδειγμα, ποιος θα φανταζόταν ότι θα... καθάριζε το σακάκι συνομιλητή του; Γιατί το έκανε κι αυτό.

Ο Τραμπ και ο Μακρόν στέκονταν μπροστά στις κάμερες, για το παραδοσιακό τετ α τετ πριν ξεκινήσει η συνάντησή τους, όταν ο Αμερικανός άρχισε να μιλά για τη μεταξύ τους σχέση.

«Εχουμε μια πολύ καλή σχέση. Δεν είναι fake news. Εχουμε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση», είπε ο Τραμπ και στη συνέχεια ξέφυγε από το... πρωτόκολλο. «Μάλιστα, θα βγάλω λίγη πιτυρίδα από εδώ...», είπε, ξεσκονίζοντας το πέτο του σακακιού του Μακρόν, ο οποίος στην αρχή τον κοίταξε αμήχανος και μετά γέλασε. «Πρέπει να τον κάνουμε τέλειο... Είναι τέλειος», εξήγησε ο Αμερικανός ομόλογός του.

https://twitter.com/ABCWorldNews/status/988796172658589697

Δεν ήταν το μόνο παράδοξο της συνάντησης. Οι δύο ηγέτες κάποια στιγμή βγήκαν πιασμένοι χέρι- χέρι σε εξωτερικό χώρο του Λευκού Οίκου και ο Αμερικανός φαινόταν σαν να... τραβάει τον Γάλλο. Υπενθυμίζεται ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί και κατά την επίσκεψη της Τερέζα Μέι εκεί, κάτι που είχε προκαλέσει συζητήσεις. Τότε, ο Τραμπ και η Βρετανίδα πρωθυπουργός περπάτησαν πιασμένοι από τα χέρια και η εξήγηση που δόθηκε ήταν πως ο Αμερικανός απλά την κράτησε για να μην γλιστρίσει.  

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ είχαν υποδεχθεί τον Εμανουέλ Μακρόν και τη σύζυγό του, Μπριζίτ, στον Λευκό Οίκο, περίσταση για την οποία και οι δύο κυρίες επέλεξαν να ντυθούν στα λευκά. Ο Γάλλος πρόεδρος μάλιστα δεν παρέλειψε να κάνει χειροφίλημα στην Πρώτη Κυρία, ενώ κάποια στιγμή και οι τέσσερις βγήκαν σε μπαλκόνι και χαιρέτισαν.

Παρά την ατμόσφαιρα... αγάπης, ο Τραμπ δεν παρέλειψε να θυμίσει τις διαφορές του με τον Μακρόν. Κατά την έναρξη της μεταξύ τους συνάντησης ο Αμερικανός προειδοποίησε το Ιράν ότι θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερα προβλήματα αν εκκινήσει εκ νέου το πυρηνικό του πρόγραμμα και χαρακτήρισε «παρανοϊκή» τη διεθνή συμφωνία του 2015 για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.

Ο Γάλλος πρόεδρος από την πλευρά του δήλωσε ότι επιθυμεί την τιθάσευση του Ιράν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ