Πολιτική

Πώς αποχαιρετούν οι πολιτικοί τον ήρωα πιλότο του Mirage 2000-5


Βαρύ είναι το πένθος από τον αδόκητο χαμό του πιλότου του Mirage 2000-5, Σμηναγού Γεώργιου Μπαλταδώρου, που κατέπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον ήρωα πιλότο που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

Τσίπρας: Η οδύνη όλων μας είναι μεγάλη

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την βαθιά ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια της Πολιτείας προς τους οικείους του σμηναγού Γιώργου Βαλταδώρου.

«Σήμερα χάσαμε ένα σπουδαίο πιλότο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που έφυγε την ώρα του καθήκοντος» ανέφερε σε δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Η οδύνη όλων μας είναι μεγάλη. Η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένεια και τους συναδέλφους του. Εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Θλίψη Μητσοτάκη για το θάνατο του Μπαλταδώρου: Τον ευγνωμονούμε και τον τιμούσε ως ήρωα

Τη θλίψη του για το θάνατο του Γιώργου Μπαλταδώρου, χειριστή του Mirage 2000-5 που κατέπεσε στα ανοιχτά της Σκύρου, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του Σμηναγού μας Γιώργου Μπαλταδώρου. Έδωσε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας. Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα και θα σταθούμε δίπλα στους δικούς του» αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η μνήμη του ας γίνει πηγή θάρρους για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Και έμπνευση συνετής αποφασιστικότητας για ολόκληρο το λαό μας», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης.
https://twitter.com/kmitsotakis/status/984457760417959936?ref_src=twsrc%5Etfw

 

Παυλόπουλος: Δεν θα ξεχάσει η Πολιτεία την ανεκτίμητη προσφορά του Γιώργου Μπαλταδώρου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε τη «βαθύτατη οδύνη του» για την απώλεια του χειριστή του μοιραίου Μιράζ που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παυλόπουλου:

«Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για την απώλεια του Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε κατά την επιτέλεση εθνικού καθήκοντος.

Και στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, διαβεβαιώνοντάς την ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να ξεχάσει την ανεκτίμητη προσφορά του Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου. Επιπλέον συμμετέχω ειλικρινώς στο βαρύτατο πένθος της Πολεμικής μας Αεροπορίας».

Βούτσης: Θα μείνει για πάντα στις καρδιές και τη μνήμη μας.

«Εκ μέρους όλων των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα ήθελα να εκφράσω την οδύνη μας για τον θάνατο του πιλότου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

Η Βουλή των Ελλήνων αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη του. Έφυγε υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας αλλά θα μείνει για πάντα στις καρδιές και τη μνήμη μας.

Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια», σημειώνει στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Θεοδωράκης: Ο θάνατός του ας μας κάνει όλους πιο συνετούς

Με ανάρτηση στο Twitter εξέφρασε τα συλλυπητήριά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης: «Άλλος ένας πιλότος έπεσε στο Αιγαίο υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας. Τα συλλυπητήριά μου στη μεγάλη οικογένεια της πολεμικής αεροπορίας καθώς και στην οικογένεια και τους φίλους του. Ο θάνατός του ας μας κάνει όλους πιο συνετούς», τονίζει στο μήνυμά του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Καμμένος: Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων

O υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε: «Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ».

Κικίλιας: Θρήνος για την Ελλάδα -Αθάνατος!

«Θρήνος για την Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του πιλότου μας και στην Πολεμική Αεροπορία. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Λοβέρδος: Συγκλονίζει ο τραγικός θάνατός του

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε για τον θάνατο του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου: «Ο τραγικός θάνατος του Σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας Γιώργου Μπαλταδώρου συγκλονίζει το πανελλήνιο. Εκφράζουμε την οδύνη μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην Πολεμική Αεροπορία. Ο Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος έχασε την ζωή του υπηρετώντας την πατρίδα».

ΚΙΔΗΣΟ: Επεσε στο καθήκον

«Ένας γενναίος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, έπεσε στο καθήκον. Η θλίψη μας είναι μεγάλη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και όλα τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας» αναφέρει το ΚΙΔΗΣΟ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...