ΗΠΑ

Πρώην πιλότος F/A-18 Hornet η γυναίκα που έσωσε 149 επιβάτες στην πτήση θρίλερ με την τρύπα στο Boeing 737

Μια από τις πρώτες γυναίκες πιλότους μαχητικών  και μάλιστα των F/A-18 Hornet της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ , ήταν η 56χρονη κυβερνήτης  Τάμι Τζο Σουλτς ( Tammie Jo Shults)   που κρατούσε τα χειριστήρια του Boeing 737 που αναγκάστηκε να προσγειωθεί επειγόντως την Τρίτη, 17 Απριλίου, στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, μετά από έκρηξη σε κινητήρα  και εξ αίτιας της οποίας, η τρύπα που δημιουργήθηκε, ρούφηξε μια επιβάτη.

Απέκτησε το δίπλωμά της στο πανεπιστήμιο MidAmerica Nazarene University, ένα χριστιανικό ίδρυμα στο Κάνσας, και αποφάσισε να γίνει πιλότος των Ενόπλων Δυνάμεων. Αρχικά δοκίμασε την τύχη της στην US Air Force (Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ) , αλλά  δεν πέρασε  τα τεστ για να γίνει πιλότος, μετέδωσε το Ρόιτερς.

Αλλα και στο Πολεμικο Ναυτικό τα πράγματα δεν ηταν εύκολα  καθότι ”υπέφερε” στις τάξεις του, εξαιτίας του φύλου της. «Ήξερε ότι έπρεπε να δουλέψει περισσότερο από τους άλλους», δήλωσε η φίλη της Cindy Foster. Εγινε μια από τις πρώτες γυναίκες καταδιωκτικών και πέταξε και με F/A-18 Hornet, ένα μαχητικό αεροσκάφος.. Στην Southwest Airlines εντάχθηκε  το 1993.

Είναι παντρεμένη με έναν πιλότο που εργάζεται επίσης στις Southwest Airlines  και είναι μητέρα δύο παιδιών.

Η <<πτήση του τρόμου>>, όπως χαρακτηρίστηκε από τα ΜΜΕ  σε όλο τον κόσμο,  από τη Νέα Υόρκη προς το Ντάλας της Τρίτης, 17 Απριλίου με 150 επιβάτες,είχε έναν νεκρό- την γυναίκα που, οπως προαναφέραμε, απορροφήθηκε από το άνοιγμα που δημιουργήθηκε στο αεροσκάφος και έπεσε στο κενό.

Στο αεροσκάφος δημιουργηθηκε πανικός μετά την έκρηξη, όπως ηταν φυσικό. Σκηνές με το κλίμα αυτο  αναμετέδωσε ζωντανά μέσω Facebook ένας από τους επιβάτες.«Κάτι τρέχει με το αεροπλάνο μας:! Φαίνεται ότι πέφτουμε! Αναγκαστική προσγείωση!! Πτήση της Southwest από τη Νέα Υόρκη στο Ντάλας», έγραψε στη λεζάντα ο Μάρτι Μαρτίνεζ.

Αργότερα σε τηλεφωνική του συνέντευξη με το CNN είπε ότι καθόταν δύο σειρές πίσω από το παράθυρο που έσπασε 20 λεπτά μετά την απογείωση όταν εξερράγη ο ένας από τους κινητήρες.

Πολλοί επιβάτες πιστεύουν ότι σώθηκαν χάρη στην  Τάμι Τζο Σουλτς. «Ήταν φανταστική. Μας προσγείωσε με ασφάλεια στην Φιλαδέλφεια», έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram η επιβάτις Amanda Bourman.

Η πιλότος Tammie Jo Shults επαινείται για τη γρήγορη σκέψη και την ηρεμία της να δράσει υπό πίεση κατά τη διάρκεια έκτακτης προσγείωσης που έσωσε 149 επιβάτες .

“Αυτός είναι ένας πραγματικός αμερικανικός ήρωας”, έγραψε στο Facebook επιβάτης Diana McBride Self . “Οφειλουμε  τεράστια ευχαριστώ για τη γνώση, την καθοδήγηση και τη γενναιότητά της σε μια τραυματική κατάσταση.”

Ο Alfred Tumlinson, ένας άλλος επιβάτης, δήλωσε στο Associated Press , “Έχει νεύρα από χάλυβα. Αυτή την  κυρία, την επικροτώ”.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η πιλότος έχει κάνει ιστορία στην καριέρα της. Η Shults, όπως ειπαμε, ήταν μεταξύ των πρώτων γυναικών πιλότων μαχητών στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Ο Cindy Foster, ένας συμμαθητής στο Πανεπιστήμιο του Ναζαρένε της MidAmerica, όπου η Shults σπούδασε βιολογία και αγροτοβιομηχανία, λέει στο Kansas City Star ότι  ήταν η πρώτη γυναίκα που πετούσε μαχητικά F / A-18 Hornet για το Πολεμικό Ναυτικό.

Εκπρόσωπος του Ναυτικού Lt. Christina H. Sears λέει στο CNBC Make It ότι ενώ δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν η Shults ήταν η πρώτη γυναίκα που πετούσε ένα F / A-18 Hornet, επιβεβαίωσε ότι “ήταν μεταξύ των πρώτων γυναικών πιλότων” .

Η Shults ξεκίνησε στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ το 1985 και υπηρέτησε ως πιλότος εκπαιδευτή με το F / A-18 Hornet και EA-6B Prowler, επιτυγχάνοντας την τάξη υπολοχαγού διοικητή, δήλωσε .

Παρόλο που η Shults είχε πάντα μια αγάπη για τη πτήση, συναντήθηκε με “μεγάλη αντίσταση” λόγω του φύλου της, λέει η φίλη της Cindy Foster η οποία αποφοίτησε το 1983. “Γνωριζόταν ότι έπρεπε να εργαστεί σκληρότερα από όλους τους άλλους”.

Στο βιβλίο ” Military Fly Moms ” της Linda Maloney, η πιλοτος μιλά  για  την επιμονή της ενόψει της μεροληψίας του φύλου και των διακρίσεων, αναφέρει η Washington Post .

Η Shults υπενθυμίζει ότι ήταν το μοναδικό κορίτσι σε μια διάλεξη της αεροπορίας στο γυμνάσιο, με έναν συνταξιούχο συνταγματάρχη. «Συγκεντρωσα το θάρρος να τον διαβεβαιώσω  ότι ήμουν ενδιαφερόμενη να πετάω», γράφει. “Μου επέτρεψε να μείνω (στην διάλεξη) , αλλά με διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχαν επαγγελματίες πιλότοι.”

Αλλά αυτό δεν εμπόδιζε την Shults να προσπαθήσει να εισέλθει στο κλαμπ των πιλότων.

Ωστόσο, η Πολεμική Αεροπορία αρνήθηκε την είσοδό της, σύμφωνα με το βιβλίο.Η Shults έγινε  “τελικά” αποδεκτή στο Ναυτικό, ένα χρόνο μετά τη λήψη της αεροπορικής της εξέτασης και όταν βρήκε έναν στρατολόγο που ήταν πρόθυμος να επεξεργαστεί την αίτησή της. Ωστόσο, «δεν φαίνεται να υπάρχει ζήτηση για πιλότους γυναικών», γράφει.Μετά από 10 χρόνια υπηρεσίας στο Πολεμικό Ναυτικό,  η Shults προσχώρησαν στην Southwest Airlines ως πιλότος.

Αν και η εξειδικευμένη προσγείωσή της  στην Φιλαδέλφεια  του Boeing 737  έχει προσελκύσει μεγάλη προσοχή των μέσων ενημέρωσης διεθνώς , η αεροναυτική της τεχνογνωσία δεν αποτελεί έκπληξη για την οικογένεια και τους φίλους της, συμπεριλαμβανομένου του γαμπρού της Gary Shults.Είναι μια  γυναίκα τεραστίων δυνατοτήτων ανέφερε  στο Associated Press . “Ο αδελφός μου λέει ότι είναι ο καλύτερος πιλότος που γνωρίζει”.-

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...