Ελληνοτουρκικά

Ναύαρχος Βουλγαράκης: Η Τουρκία ξέφυγε… και μας έφυγε!

Πριν από λίγο καιρό, ο Ερντογάν (φίλος, κουμπάρος και σύντροφος), σε μια από τις πολλές ομιλίες του, είχε πει επιδεικτικά, ειρωνικά και υποτιμητικά: «Οι Έλληνες, με κάθε θέμα και αφορμή που προκύπτει στις διμερείς μας διαφορές, γκρινιάζουν σαν κακομαθημένα παιδιά και τρέχουν αμέσως να ζητήσουν βοήθεια από την Ε.Ε., για να μας μαλώσει»!!

Δυστυχώς η Τουρκία …. έχει πλέον ξεφύγει, όχι μόνο στη ρητορική της, αλλά δυστυχώς και στην ισχύ της, στον διεθνή γεωστρατηγικό της ρόλο και επιρροή, στην οργάνωση, στη σχεδίαση και επιλογή συγκεκριμένων Εθνικών Στρατηγικών Στόχων, στην προετοιμασία, στην ετοιμότητα και στην αποφασιστικότητα της, να τους επιδιώξει και να τους επιτύχει, με κάθε κόστος ….. και θυσία!! Η Τουρκία εξοπλίζεται μεθοδικά, με πανάκριβα σύγχρονα οπλικά συστήματα, ενώ εμείς εδώ, έχουμε πάνω από μια δεκαετία, να αγοράσουμε ένα ντουφέκι!!

Η Τουρκία είναι πλέον μια Μεγάλη Δύναμη, στο διεθνές προσκήνιο και είναι ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ, να το υποτιμούμε και να μην το αναγνωρίζουμε, από μια επιπόλαιη, άγονη εθνικοπατριωτική αντίληψη και από ανεύθυνες μικροπολιτικές αγκυλώσεις!! Αυτό, σε καμιά περίπτωση, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να υποκύπτουμε, να υποχωρούμε και να φοβόμαστε!! Άλλο είναι ο φόβος και άλλο ο υπολογισμός του αντιπάλου!! Η «εχθρογνωσία», είναι το Α-Ω της σοβαρής Επιχειρησιακής Σχεδίασης και θα πρέπει να είναι σε βάθος, σε λεπτομέρεια, σε ακρίβεια και σε σχολαστικότητα!!

Τα τελευταία γεγονότα με την Ελληνο-τουρκική ένταση στο Αιγαίο-Έβρο, αν τα δει κανείς προσεκτικά και τα αναλύσει, θα δει ότι …….. η Τουρκία έχει σχολαστικά προσχεδιασμένους ΣΤΟΧΟΥΣ, απ’ τους οποίους απορρέουν συγκεκριμένοι Αντικειμενικοί Σκοποί (οφέλη), στο πλαίσιο μιας γενικότερης Εθνικής Στρατηγικής, αναθεωρήσεων του ισχύοντος καθεστώτος!!
Η άμεση, ΑΚΑΡΙΑΙΑ αντίδραση της Τουρκίας, σε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται, δείχνει, όχι μόνο την εκ των προτέρων προετοιμασία της, αλλά και της ύπαρξης «αυτοματοποιημένων αντιδράσεων»!! Όταν μάλιστα, οι ευκαιρίες αυτές δεν έρχονται, δεν της δίνονται, τότε φροντίζει να τις δημιουργεί η ίδια, να τις προκαλεί!!

ΠΡΟΣΕΞΤΕ τώρα λοιπόν, τι «εκτιμώ» ότι έγινε με το θέμα της Σημαίας, στη βραχονησίδα:
1. Τρεις νεαροί Έλληνες, την Παρασκευή ξεκινούν πανηγυρικά από τους Φούρνους και αυτοβούλως τοποθετούν Σημαίες, σε πέντε (5) βραχονησίδες!! Αμέσως (από τους Φούρνους), «αρμοδίως» πέφτει σύρμα στις Τουρκικές Αρχές!!

2. Εκεί κοντά, πλέει ένα Τουρκικό γιότ, που κάνει «τουρισμό» στις Ελληνικές βραχονησίδες και αργότερα το σούρουπο, οι «επιβάτες» του διακριτικά κατεβάζουν την Ελληνική Σημαία, από την έρημη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς!!

3. «Επιλέγουν» μάλιστα τη συγκεκριμένη βραχονησίδα, που είναι μια εκ των 158 νησίδων, την κυριότητα των οποίων αμφισβητεί η Τουρκία και η οποία πληροί τα κριτήρια τους: Είναι έρημη και ακατοίκητη, δεν έχει Κρατικές υποδομές απάνω της (έστω μια δεξαμενή νερού) και δεν έχει καταγραφεί καμιά οικονομική δραστηριότητα, που να δημιουργεί νομικό έρεισμα.

4. Το Σάββατο το πρωί, οι Τουρκικές Αρχές ενημερώνουν επισήμως τις Ελληνικές Αρχές: «να μην προβαίνουν σε μονομερείς ενέργειες και ζητούν να κατεβάσουν τις Ελληνικές Σημαίες, που ανέβασαν στα νησιά», χωρίς να τους προσδιορίζουν (σκόπιμα), σε τι ακριβώς αναφέρονται!! Οι Ελληνικές Αρχές, αντιμετωπίζουν το γεγονός αιφνιδιασμένοι (δεν ξέρουν σε τι αναφέρονται) και με την πάγια αντίδραση του «…. τα σύνορα ….. οι συνθήκες ….. δεν εκχωρούμε τίποτα ….»!!

5. Αργότερα, την επομένη, οι Τούρκοι δημοσιοποιούν ότι κατέβασαν την Ελληνική Σημαία από τον Μικρό Ανθρωποφά ….. και θέτουν σε εφαρμογή τους Αντικειμενικούς τους Σκοπούς (επικαιροποίηση – επέκταση Γκρίζων Ζωνών)!!

6. Αν υπάρχει σήμερα η Σημαία, οι Ελληνικές Αρχές δεν έχουν παρά να επιτρέψουν, αυτή να φωτογραφηθεί!! Όμως γνωρίζουν, είναι σίγουροι κατά πάγια τακτική, ότι οι Τούρκοι διαθέτουν και σχετικό video (της αφαίρεσης), το οποίο και θα το δείξουν, ανάλογα του πως θα γίνει ο χειρισμός του θέματος!! Γι’ αυτό και εμείς, επιλέγουμε χαμηλούς τόνους και φύλαξη της περιοχής από το Λ.Σ., μέχρι να ξεχαστεί το θέμα …. και «να πάρει τη Σημαία ο αέρας»!!

Αυτό που θέλω να επισημάνω, είναι το γεγονός, της επιλογής συγκεκριμένου ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΣΤΟΧΟΥ και της ετοιμότητας εφαρμογής ανάλογου Σχεδίου από τους Τούρκους, αλλά και ότι, ο πόλεμος δεν θα είναι ….. να πετάξει κάποιος το γάντι στον άλλον και να τον καλέσει την επόμενη το πρωί σε μονομαχία, με τους μάρτυρες του παρόντες, αλλά αυτός θα προκύψει, από μια άκαιρη και άστοχη ενέργεια κάποιου και γι’ αυτό, θα πρέπει να υπάρχει ….. ΠΡΟΒΛΕΨΗ και ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ …. με αυτοματοποιημένες ενέργειες, για κάθε ενδεχόμενο!!

Δεν ανησυχώ για τους Τούρκους, αυτοί ξέρουν τι κάνουν και μέχρι που το κάνουν!!
Ανησυχώ για ΕΜΑΣ εδώ!!

«Η μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο, είναι να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς μάχη»!! (Η τέχνη του πολέμου, Σουν Τζου, 545-470 π.Χ.)

Γράφει ο Αντχος εα Κώστας Βουλγαράκης

enoplos.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...