Κυβέρνηση

Μας δουλεύουν! Τσίπρας και Γιούνκερ συμφώνησαν γρήγορα γιατί είχε… ζέστη - Βλέπουν μια κανονική χώρα από τις 20 Αυγούστου

Τη δέσμευση ότι η χώρα θα υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της, στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων και δεν θα επιστρέψει στο παρελθόν, κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τους εταίρους και δανειστές εν όψει Αυγούστου, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον οποίο συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Αποκατάσταση της κανονικότητας σημαίνει ανάκτηση της κυριαρχίας μας στο πλαίσιο της Ευρωζώνης. Δεν σημαίνει όμως ότι επανερχόμαστε στο παρελθόν και στα λάθη και στις συμπεριφορές που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Τα λάθη στην οικονομία, στη δικαιοσύνη και σε άλλους τομείς δεν πρέπει να επαναληφθούν» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ο ελληνικός λαός έχει πετύχει πολλά και πετυχαίνει να παραμείνει στον ευρωπαϊκό πυρήνα. Η Ελλάδα έχει καταφέρει να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της και αυτό αποτελεί το εχέγγυο ότι βγαίνουμε από τα προγράμματα και τις προϋποθέσεις να μην ξαναγυρίσουμε σε αυτά. Όλες αυτές οι προσπάθειές μας δίνουν την δυνατότητα να πετύχουμε αυτό που εμείς ονομάζουμε μια «καθαρή έξοδο» από τα Μνημόνια» τόνισε.

Όπως το συνηθίζει, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην ακροδεξιά στροφή και έξαρση του λαϊκισμού στην Ευρώπη, ενώ για την Ευρωζώνη επανέλαβε τη στήριξη της Αθήνας στη νέα αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης: «Ανάπτυξη στην θέση της λιτότητας και ισχυρό προϋπολογισμό, καταπολέμηση της ανεργίας, στήριξη στα κράτη-μέλη με ένα ταμείο εντός των ευρωπαϊκών συνθηκών».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που έκανε η Ελλάδα στο θέμα του μεταναστευτικού, την προσπάθεια για λύση στο Κυπριακό, το Σκοπιαό, αλλά και τις προκλήσεις στο Αιγαίο από την Τουρκία.

«Μαζί θα πετύχουμε, Ζαν Κλοντ, Δεν θα αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη» κατέληξε.

Ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ προκάλεσε χαμόγελα λέγοντας ότι δεν θα πει και πολλά καθώς όπως τόνισε ζεσταίνεται και ιδρώνει και σε λίγη ώρα θα πρέπει να μιλήσει και στη Βουλή. «Θα είμαι πιο σύντομος από τον πρωθυπουργό σας. Κάνει ζέστη και ιδρώνω πολύ και δεν θα πω αυτά που έχω να πω αργότερα στο κοινοβούλιο».

«Η Ελλάδα», συνέχισε, «θα πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα. Είμαι ικανοποιημένος με τον τρόπο που η Ελλάδα προχωρά και τηρεί τους κανόνες. Η θυσίες αποδίδουν, η ανάπτυξη επέστρεψε, η ανεργία έχει μειωθεί σημαντικά». Το έλλειμμα έχει μετατραπεί σε πλεόνασμα, τόνισε ο κ. Γιούνκερ, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας έχει τη μεγαλύτερη απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Εμφανώς καταβεβλημένος από τη ζέστη ο Ζ.Κ. Γιούνκερ σκούπισε το πρόσωπό του και κάπου εκεί ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Αυτά…»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...