Κόσμος

Κατασκοπικό θρίλερ: CIA και MI6 δίνουν νέες ταυτότητες στους Σκριπάλ

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει των ρωσικών συμφερόντων τηλεοπτικό δίκτυο RT,

η CIA και η MI6 θα δώσουν νέες ταυτότητες στους Σκριπάλ. Σύμφωνα με τις Βρετανικές αλλά και με τις Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, οι Σκριπάλ από εδώ και πέρα θα ζήσουν σε μια άλλη χώρα, με νέες ταυτότητες και με νέα ζωή.

Όπως μεταδίδει η Sunday Times, ο πρώην διπλός πράκτορας Σκριπάλ αλλά και η κόρη του πιθανότατα θα σταλούν στις ΗΠΑ ή σε κάποια σύμμαχο χώρα, καθώς σε αυτές τις χώρες θα είναι ασφαλείς.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι δήλωσαν στον έντυπο τύπο ότι οι Σκριπάλ πλέον είναι καλά στην υγεία τους και ότι είναι σε θέση να βοηθήσουν στις έρευνες, για το ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση εναντίον τους.

Έμπιστη πηγή ανέφερε ότι οι Σκριπάλ από εδώ και πέρα θα έχουν μια νέα ζωή και ότι πιθανότατα θα ζήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ποιος είναι ο Σκριπάλ

Ο Σεργκέι Σκριπάλ για αρκετά χρόνια δούλευε για την GRU (Την υπηρεσία πληροφοριών του Ρωσικού στρατού), μέχρι το 1999 αφού μετά παραιτήθηκε. Έπειτα από την θητεία του στην GRU, δούλεψε στο Ρωσικό υπουργείο εξωτερικών.

Πως πρόδωσε τους Ρώσους

Το 2004 οι Ρωσικές αρχές τον συνέλαβαν καθώς αποδείχτηκε ότι από το 1985 έδινε πληροφορίες στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών. Ο πρώην ρώσος πράκτορας, το 2006 καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκισης με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

Πως αποφυλακίστηκε

Το 2010, ο Μεντβέντεφ αποφυλάκισε τον Σκριπάλ αλλά και άλλους τρείς κατασκόπους (οι οποίοι είχαν φυλακιστεί για τον ίδιο λόγο) μετά από κάποιου είδους «συμφωνία». Οι Ρώσοι δεν υπάρχει περίπτωση να αποφυλάκισαν έτσι απλά ένα πράκτορα ο οποίος πρόδωσε την χώρα. Εννοείτε ότι ο Σκριπάλ έδωσε κάτι πολύτιμο στους Ρώσους.

Οι ίδιοι οι Ρώσοι έστειλαν τον Σκριπάλ στο Ηνωμένο Βασίλειο άρα γιατί να τον σκοτώσουν; Από ότι φαίνεται ο πρώην ρώσος διπλός πράκτορας συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ρωσία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...