Πολεμική αεροπορία

Ιστορική συμφωνία και πολύ σημαντική εξέλιξη για τη χώρα μας: Η κυριαρχία της ΠΑ περνάει μέσω Airbus και Dassault!


Η μοναδική λύση σωτηρίας της ΠΑ για πολλούς λόγους είναι εδώ: Υπεγράφη στο Βερολίνο η ιστορική συμφωνία μεταξύ Airbus Defence και Dassault σχετικά με την ανάπτυξη ενός νέου ευρωπαϊκού μαχητικού που θα αντικαταστήσει τα Typhoon και τα Rafale την περίοδο 2040 και μετά.

Οι νοοτροπίες τύπου "α είναι μακρυά", "α δεν μας αφορά" τελείωσαν οριστικά. Αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως χώρα - κυριολεκτικά να επιβιώσουμε- πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία απόκτησης τεχνολογίας και επανεξοπλισμού των ΕΔ.

Mπορεί το 2040 να φαίνεται μακρυά, αλλά οι χώρες με στρατηγικό σχεδιασμό για την άμυνα τους έτσι πράττουν. Μια συμμετοχή μας ίσως ανοίξει και τον δρόμο για κάποιο δανεισμό μαχητικών μέχρι τότε...

Μεγάλο ερωτηματικό πλέον και για τα γερμανικά F-35! Θα  κινηθεί προς παραλαβή τους τελικά το Βερολίνο ή θα κάνει πίσω; Δείτε παρακάτω την άφιξη δύο μαχητικών F-35 στη Γερμανία για να συμμετάσχουν στην έκθεση ILA 2018 .Να θυμίσουμε ότι η Γερμανική Αεροπορία αναζητά τον διάδοχο του Tornado IDS/ECR.

Πιο αναλυτικά, συμφωνία συνεργασίας πάνω στο ευρωπαϊκό Future Air Combat System (FCAS) υπέγραψαν η Airbus και η Dassault Aviation, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εταιρείες αναμένουν λεπτομέρειες από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας σχετικά με τις ακριβείς απαιτήσεις του προγράμματος, που θα περιλαμβάνει ένα μαχητικό αεροσκάφος, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, διασυνδεσιμότητα και ασφαλείς τηλεπικοινωνίες.

«Είναι μια πραγματικά σημαντική στιγμή για να σταθεροποιήσουμε την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανίδα και να συνεργαστούμε με δομημένο τρόπο» είπε ο Ντερκ Χόκε, διευθύνων σύμβουλος της Airbus Defence and Space, σε δημοσιογράφους στο Berlin Air Show.

Η Γερμανία και η Γαλλία έχουν συμφωνήσει στις κεντρικές προδιαγραφές ενός νέου μαχητικού προς αντικατάσταση των Eurofighter Typhoon και Rafale από το 2040 και μετά, και αξιωματούχοι των δύο χωρών θα υπέγραφαν σχετικό έγγραφο στο περιθώριο της έκθεσης, ανέφεραν την Τρίτη στρατιωτικές πηγές.

Οι δύο εταιρείες θέλουν να διασφαλίσουν πως η Ευρώπη θα διατηρήσει τον έλεγχο των μελλοντικών της οπλικών συστημάτων, σημείωσε ο Ερίκ Τραπιέ, διευθύνων σύμβουλος της Dassault Aviation.

«Δεν πιστεύω πως, αν άλλες ευρωπαϊκές χώρες αγοράζουν “off the shelf” αμερικανικά προϊόντα πως συμβάλλεις στη στρατηγική αυτονομία» υπογράμμισε.

Κατά τον Χόκε, το αν η γαλλική και η γερμανική κυβέρνηση αποφασίσουν να συμπεριλάβουν τη Βρετανία σε μελλοντικά προγράμματα θα εξαρτηθεί πιθανότατα από τους όρους του Brexit, είπε ο Χόκε.

Σημειώνεται πως ήδη η Γαλλία συνεργάζεται με τη Βρετανία σε ένα μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος, αλλά το πρόγραμμα αυτό δεν έχει σημειώσει ακόμα την πρόοδο που αναμενόταν. Σύμφωνα με τον Χόκε, η γαλλογερμανική συνεργασία είναι διαφορετική, καθώς πρόκειται για ένα μεγαλύτερο σύστημα, ενός επανδρωμένου μαχητικού.

Οι δύο εταιρείες δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει ποιος θα ηγηθεί της συνεργασίας για το γαλλογερμανικό FCAS.

Ο Τραπιέ είπε πως θα ληφθούν αποφάσεις για το ποιος έχει τις καλύτερες δυνατότητες σε κάθε μέρος του συστήματος- ενώ τόνισε πως δεν θα πρόκειται για ένα αντίγραφο του αμερικανικού F-35, μα για κάτι πιο φιλόδοξο.

Παράλληλα, σημειώνεται πως ο Χόκε ανέφερε ότι, αν η Γερμανία επιλέξει το F-35 για να αντικαταστήσει τα Tornado της, αυτό θα σημαίνει πως το FCAS δεν θα είναι πλέον βιώσιμο.

Ελπίζουμε αν κάποιοι έχουν την ελάχιστην διορατικότητα που απαιτείται, να μην επαναληφθεί το λάθος με την συμμετοχή μας στο πρόγραμμα του F-35.

Είναι η μοναδική λύση που διαφαίνεται και η οποία μπορεί σε βάθος χρόνου να προσδώσει σημαντικά ωφέλη στην ΠΑ αρκεί η ΕΑΒ να μπει εδώ και τώρα στο πρόγραμμα.

Επιπλέον, το FCAS δεν είναι ένα αεροσκάφος, αλλά ένα ολοκληρωμένο "σύστημα πολέμου" που περιλαμβάνει αεροσκάφη, drones, όπλα, διασυνδεσιμότητα και ασφαλείς επικοινωνίες.
https://twitter.com/thef35/status/988867001861967872?ref_src=twsrc%5Etfw

https://www.youtube.com/watch?v=CHANvDhqrao

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...