Μέση Ανατολή

Ενας λόφος γεμάτος νεκρούς Τούρκους - Σφοδρές μάχες στα σύνορα Ιράκ - Τουρκίας

Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, την Παρασκευή Κούρδοιαντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) σκότωσαν τουλάχιστον 14 Τούρκους στρατιώτες σε επίθεση που εξαπέλυσαν κοντά στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας, στο έδαφος του ιρακινού Κουρδιστάν. Ακόμα επτά στρατιώτες λέγεται ότι είναι βαριά τραυματισμένοι.

Οι Τούρκοι, που δέχτηκαν την κουρδική επίθεση στις θέσεις τους στον λόφο Λελικάν, είναι αποκλεισμένοι και ούτε οι νεκροί, ούτε οι τραυματίες είχαν απομακρυνθεί μέχρι και το Σάββατο.

Νωρίτερα, όπως μεταδίδει το Rojnews, Τούρκοι στρατιώτες στην περιοχή απειλούσαν τους χωρικούς με σοβαρές συνέπειες εάν δεν έφευγαν από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες χωρικών, οι Τούρκοι τους είπαν: «Εάν δεν εκκενώσετε τα χωριά σας, θα τα βομβαρδίσουμε».

Οι απειλές στράφηκαν κατά των κατοίκων των Λελικάν, Γορεσάν, Ταρεκάν και Ναουμεργάν.

Οι χωρικοί των Λελικάν, Γορεσάν και Ναουμεργάν εγκατέλειψαν τα χωριά τους την Παρασκευή, εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων στην περιοχή.

Οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι η τοπική κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν έχει παραδώσει ολόκληρη την περιοχή του Μπιραντόστ στον τουρκικό στρατό, αφήνοντάς τους απροστάτευτους στους Τούρκους εισβολείς, που συγκρούονται με τους Κούρδους σοσιαλπατριώτες αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Το κουρδικό πρακτορείο ANF μεταδίδει τα ακόλουθα λόγια που αποδίδει σε έναν χωρικό της περιοχής:

«Δεν θα αφήσουμε τη γη μας σε κανέναν. Δικτάτορες ήθελαν να φύγουμε εδώ και χρόνια, αλλά είμαστε ξανά στη γη μας. Δεν ξεχάσαμε την ιστορία των εισβολέων Οθωμανών και γνωρίζουμε ότι αυτό εντάσσεται στην ίδια πολιτική εξόντωσης των Κούρδων».

Οι χωρικοί τονίζουν ότι το τουρκικό κράτος θέλει να διώξει τους Κούρδους από αυτή την περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν. Προσπαθούν να αναγκάσουν τον κουρδικό πληθυσμό να φύγει είτε προσφέροντας χρήματα, είτε απειλώντας με θάνατο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ