Κόσμος

Είδαν αυτόν τον παράξενο βράχο στην μέση της Θάλασσας - Όταν πλησίασαν πιο κοντά, αυτό που ανακάλυψαν τους έκανε να παγώσουν (εικόνες, βίντεο)

Το εκπληκτικά σχεδιασμένο «τσιμεντένιο θωρηκτό», σχεδιάστηκε για να αντέχει κάθε είδους πολιορκία και αναφέρθηκε ως το τελευταίο προπύργιο της Αμερικής για αντίσταση στις Φιλιππίνες κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Ένα ακίνητο πολεμικό πλοίο μπορεί αρχικά να ακούγεται σαν μια φοβερή ιδέα, αλλά περιμένετε μέχρι να ακούσετε τι είναι το Fort Drum.

Το «τσιμεντένιο θωρηκτό», είναι ένα ισχυρά οχυρωμένο νησί που βρίσκεται στο στόμα του κόλπου της Μανίλα στις Φιλιππίνες, προς τα νότια προς το νησί Corregidor, με θέα τη θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Η ιδέα για το Fort Drum, ήρθε για πρώτη φορά μετά τον ισπανικό-αμερικανικό πόλεμο το 1898, όταν οι Αμερικανοί απέκτησαν το αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων, μια Ισπανική αποικία.

Αρχικά, σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν τον χώρο ως κέντρο ελέγχου για το δίκτυο, αλλά τελικά κατέληξαν στην αναβάθμιση του νησιού και στην οικοδόμηση μιας οχύρωσης.

Ο στρατώνας του Fort Drum, τα περιοδικά πυρομαχικών και οι χώροι χρησιμότητας βρισκόταν μέσα σε τσιμεντένιους τοίχους πάχους έως 11 μέτρων.

Κατασκευάστηκε με χοντρά στρώματα χάλυβα οπλισμένου σκυροδέματος και μετρούσε 106 μέτρα σε μήκος, 44 μέτρα σε πλάτος και στέκονταν 12 μέτρα πάνω από το νερό.

Το φρούριο ήταν τέλεια σχεδιασμένο, ώστε να αντέχει κάθε είδους πολιορκία.

https://youtu.be/ZrRodO9Xk0w

Τέσσερα 14-ιντσών M1909 πυροβολικά σε δύο τεθωρακισμένους πυργίσκους, τοποθετήθηκαν σε αυτό το κατάστρωμα πάχους 6 μέτρων.

Τέσσερα άλλα όπλα των έξι ιντσών έρρεαν από θωρακισμένα κιβώτια σε κάθε πλευρά του φρουρίου. Αρκετά κινητά αντί-αεροσκάφη, ολοκλήρωναν τον εξοπλισμό του νησιού.

Είχε επίσης προβολείς, αντιαεροπορικές μπαταρίες και έναν πύργο ανίχνευσης πυρκαγιάς. Το Fort Drum ήταν φρούριο της Μανίλα, πρωτεύουσας των Φιλιππίνων.

Όταν ξεκίνησε ο Β ‘Παγκόσμιος Πόλεμος, το συγκεκριμένο θωρηκτό ήταν το πρώτο Αμερικανικό παράκτιο πυροβολικό που έβαζε φωτιά ενάντια στις Ιαπωνικές δυνάμεις που εισέβαλαν.

Το φρούριο υπέστη βόμβες και βομβαρδισμούς που κατέστρεψαν τις αντιαεροπορικές μπαταρίες, το όπλο των έξι ιντσών απενεργοποιήθηκε προσωρινά, οι προβολείς υπέστησαν ζημιά και μεγάλα κομμάτια σκυροδέματος αποκολλήθηκαν.

Τα όπλα του συγκεκριμένου θωρηκτού, έφεραν σοβαρά πλήγματα στις Ιαπωνικές δυνάμεις που επιτέθηκαν στο νησί Corregidor, προκαλώντας βαριούς τραυματισμούς.

Το συγκεκριμένο θωρηκτό απέδειξε για άλλη μια φορά την αντοχή του ως το τελευταίο προπύργιο αντίστασης όταν οι Αμερικανοί επέστρεψαν το 1945 για να απελευθερώσουν το Φιλιππινέζικο αρχιπέλαγος.

Μετά από ένα βάναυσο ναυτικό και αεροπορικό βομβαρδισμό, τα Αμερικανικά στρατεύματα είχαν τελικά πρόσβαση στο κατάστρωμα του φρουρίου.

Μπόρεσαν να καταλάβουν την φρουρά κάτω από την οποία τα Ιαπωνικά στρατεύματα κράτησαν, χωρίς να σχεδιάζουν να παραδοθούν.

elitereaders, olastifora

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...