Εκκλησία

Έφθασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως (βίντεο)

Προσγειώθηκε γύρω στις 19:30 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το Άγιο Φως.

Το Άγιο Φως μετέφερε η ελληνική αντιπροσωπεία με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός έγινε με τιμές αρχηγού κράτους.

Σε δήλωσή του από το αεροδρόμιο, κατά την άφιξη της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, είπε τα εξής:

«Παραλάβαμε με αισθήματα συγκίνησης και φέτος από το Ναό της Αναστάσεως, στους Αγίους τόπους, το Ανέσπερο Φως, σύμβολο ζωής και Ανάστασης. Ας αντλήσουμε όλοι δύναμη αλληλεγγύης και αγάπης από το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης. Ας ζεστάνει τις ψυχές μας με Ζωή, Χαρά, Ελπίδα και Ανάσταση Ειρήνης σε έναν κόσμο που υποφέρει από συγκρούσεις. Για να μετατρέψουμε τη νίκη της ελπίδας, της πίστης και της αισιοδοξίας σε δύναμη δημιουργικότητας για ατομική και συλλογική αναγέννηση. Εύχομαι η φετινή Ανάσταση να φέρει στον καθένα προσωπικά, στην πατρίδα μας, και ιδιαίτερα στους δύο στρατιωτικούς μας και τις οικογένειές τους, το πέρασμα από το σκοτάδι στο φως και τη λύτρωση. Καλή Ανάσταση και Λαμπρή! Χρόνια πολλά!».

https://youtu.be/zkqP4HqSNDg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...