Στρατός Ξηράς

ΝΑΤΟϊκή λίμνη το Αιγαίο και επίσημα αμερικανική στρατικοποίηση των νησιών μας: Ο πόλεμος δια αντιπροσώπων ΗΠΑ-Ρωσίας ξεκίνησε

Ο πόλεμος ΗΠΑ-Ρωσίας μεταφέρθηκε σε Εβρο-Αιγαίο και έχει ήδη ξεκινήσει. Είναι ο πόλεμος δια αντιπροσώπων, Ελλάδα εναντίον Τουρκίας, Τουρκία εναντίον Ελλάδας. Τις τελευταίες μέρες με αποκορύφωμα τα τελευταία 24ωρα γίναμε μάρτυρες μιας ριζικής μεταστροφής της αμερικανικής αμυντικής και γεωπολιτικής σκέψης:

Επίσημα πλέον με έγκριση και αμερικανική υποκίνηση θωρακίζουμε τα νησιά, στρατικοποιούμε πλήρως το Αρχιπέλαγος με τις ΗΠΑ να ζητούν βάσεις δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία.

Από την Ανδραβίδα στον Άραξο, από τη Λάρισα μέχρι την Αλεξανδρούπολη και τη Σούδα, από τη Σύρο μέχρι την Κάλυμνο δίπλα ακριβώς στα Ίμια οι αμερικανικές δυνάμεις έρχονται δημιουργώντας βάσεις.

Αυτό ανατρέπει την πάγια στρατηγική των ΗΠΑ μετατρέποντας όλο το Αιγαίο σε ΝΑΤΟϊκή λίμνη γεγονός που σημαίνει πως δεν υπολογίζουν την Τουρκία και περιμένουν εξελίξεις.

Το ΝΑΤΟ δεν θέλει να χάσει το Αιγαίο ή τμήμα του και να υπάρξει ρωσική δίοδος με τουρκική βοήθεια.

Εφόσον οι ΗΠΑ φτάνουν έξω από τη Κάλυμνο και εγκαθίσταται και στην “καρδιά” των Κυκλάδων, τότε μιλάμε σίγουρα για τρομαχτικές εξελίξεις με ΑΟΖ και 12 νμ.

Ηδη, με τρεις πτήσεις, γιγαντιαία μεταγωγικά αμερικανικά αεροσκάφη C-5M Super Galaxy προσγειώθηκαν στην βάση του Iντζιρλίκ στην Τουρκία και παρέμειναν για αρκετές ώρες σε διάδρομο μακριά από τη βάση. Το πλησίασαν βαρέα οχήματα του αμερικανικού στρατού που μετέφεραν κοντέινερ με οπλικά συστήματα βάρους 40 τόνων τα οποία τα φόρτωσαν στα Galaxy.

Η πληροφορία αυτή διανθισμένη και από εικόνες και βίντεο του γιγαντιαίου αυτού αεροσκάφους έκανε γρήγορα τον γύρο της Τουρκίας μέσα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τις ειδήσεις των τηλεοπτικών καναλιών της. Τι ακριβώς συμβαίνει; Μήπως άρχισε η μεταφορά της κυριότερης βάσης που έχουν οι Αμερικανοί (αλλά και το ΝΑΤΟ) στην Τουρκία και η μεταστέγασή της σε άλλη χώρα, όπως για παράδειγμα την Ελλάδα ή τη Ρουμανία;

Κανείς δεν βρέθηκε έως τώρα να πει το παραμικρό, αν και είναι το τρίτο cargo μέσα σε λίγες ημέρες που φορτώνει βαρύ οπλισμό από την αμερικανική βάση στην Τουρκία και απογειώνεται προς άγνωστη (για μας) κατεύθυνση.

Πάντως αντικαθεστωτικές τουρκικές ιστοσελίδες έγραψαν μόλις προχθές ότι άρχισε η μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην αεροπορική βάση του Iντζιρλίκ.

Οι προθέσεις των ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί ποτέ δεν έκρυψαν την πρόθεσή τους να μεταφέρουν μέρος της βάσης του Iντζιρλίκ στην Ελλάδα. Η επίσκεψη τις προάλλες του αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη πολύ πιθανόν να είχε αυτήν τη στόχευση. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται για τέσσερις βάσεις στην Ελλάδα:

- Επέκταση της συμφωνίας για τη βάση της Σούδας (μία από τις πλέον οργανικές αμερικανικές βάσεις στη Μεσόγειο).

- Μεταφορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου drones (που σταθμεύουν στη βάση του Iντζιρλίκ στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας - ΑΤΑ στη Λάρισα.

-Ανακαίνιση των εγκαταστάσεων των αποθηκών που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα για αποθήκευση πυρηνικών όπλων στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας. Ηδη άρχισαν οι εργασίες ανακαίνισης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εάν αποφασίσουν οι Αμερικανοί τη μεταφορά της βάσης θα φέρουν τις πυρηνικές κεφαλές στην Ανδραβίδα. Ηδη τις μετέφεραν στη Ρουμανία.

-Δημιουργία βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη. Η βάση αυτή θεωρείται σημαντική τόσο για τα ελληνικά όσο και για τα αμερικανικά συμφέροντα, αφού το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει επιλεγεί για τη μεταφορά υγροποιημένου αερίου από αμερικανικά πλοία (συμφωνία Τσίπρα - Τραμπ, κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον).

- Σύμφωνα με την έγκριτη εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» στο σημερινό της φύλλο της Μεγάλης Πέμπτης 5 Απριλίου 2018, «ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου.

Ειδικότερα για την περιοχή Καλύμνου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με βάση πληροφορία που διαθέτει, «το Υπουργείο Αμύνης έχει αποταθεί στην αμερικανική πρεσβεία και έχει προτείνει την κατασκευή ενός μεγάλου ελικοδρομίου, σε ένα επίπεδο νησάκι έξω από την Κάλυμνο, προκειμένου να αποτελέσει τόπο προσγειώσεως και ανεφοδιασμού συμμαχικών ελικοπτέρων.»

Από την άλλη , βλέπουμε μια Τουρκία η οποία κλιμακώνει, αναβαθμίζει απειλές και από τη στιγμή που διάλεξε πλευρά - αυτή της Ρωσίας και του Ιράν- τότε ετοιμάζεται να διεκδικήσει χερσαία μας έδαφος και τον εθνικό μας πλούτο.

Οπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτει η εφημερίδα "Τα Νέα" η Τουρκία επιχειρεί την "αλλαγή δόγματος" για τα μεθοριακά επεισόδια στον Έβρο, γνωστοποιώντας ότι μεταφέρουν στη στρατοχωροφυλακή την ευθύνη και την αρμοδιότητα για τον χειρισμό των μικροσυμβάντων στον Έβρο, απαγορεύοντας στο εξής διευθέτηση αντίστοιχων συμβάντων στο τοπικό επίπεδο και τη συνεννόηση που υπήρχε μεταξύ στρατιωτικών διοικητών.

Το επίσημο τουρκικό έγγραφο που προκάλεσε μίνι συναγερμό στον ελληνικό Στρατό στον Εβρο συντάχθηκε και διαδιβάστηκε στις 17 Μαρτίου, δηλαδή 16 (!) ολόκληρες ημέρες μετά τη σύλληψη στις Καστανιές Εβρου του λοχία Δημήτρη Κουκλατζή και του ανθυπολοχαγού Αγγελου Μητρετώδη, και αποκαλύπτει ίσως το γιατί έπεσε στο κενό την ημέρα της σύλληψης η προσπάθεια του έλληνα τοπικού διοικητή που μετέβη στην τουρκική πλευρά να συνεννοηθεί με τον τούρκο ομόλογό του και να φέρει τους δύο συλληφθέντες πίσω σύμφωνα με την πάγια πρακτική.

Τότε, ο Τούρκος διοικητής είχε υποστηρίξει ότι δεν μπορεί να επιστρέψουν οι δύο στρατιωτικοί γιατί το χειρισμό της υπόθεσης είχε αναλάβει η στρατοχωροφυλακή.

Η προσχεδιασμένη τουρκική απαγωγή των 2 Ελλήνων στρατιωτικών - Η ενέργεια των Τούρκων...

Σοβαρά ερωτηματικά για τις συνθήκες κατω από τις οποίες έγινε η σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, προκαλεί η πληροφορία που περιήλθε στην ιστοσελίδα hellasjournal.com  για μονομερείς ενέργειες, που ειχε προβεί η Τουρκία στην συνοριακή γραμμη, στήνοντας ουσιαστικά «παγίδα» για τα ελληνικά περίπολα.

Σύμφωνα με την πληροφορία αυτή, αρκετές ημερες πριν από το επεισόδιο με την σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, η Τουρκια μονομερώς ειχε αφαιρέσει πασσάλους οι οποίοι βρίσκονται στο όριο του ανοίγματος, πλάτους περίπου 2,5 μέτρων που οριοθετεί ουσιαστικά την συνοριακή γραμμη.

Συνήθως για οποιεσδήποτε εργασίες τέτοιας μορφής απαιτείται να εχει προηγηθεί συμφωνία στο επίπεδο της προβλεπόμενης μεθοριακής επιτροπής. Αν και δεν είναι γνωστό εάν ειχε υπάρξει τέτοιου είδους συνεννόηση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αφαίρεση των πασσάλων και η καθυστέρηση στην επανατοποθέτηση τους ειχε προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό στην ελληνική πλευρά.

Η περιπολία των δυο στρατιωτικών ειχε και αυτό το περιεχόμενο, του ελέγχου δηλαδή της επανατοποθέτησης των πασσάλων στην θέση τους, κατι που δεν ειχε γίνει.

Αντιθέτως οι δυο στρατιωτικοί εντόπισαν τα ίχνη από πατημασιές τις οποίες και προσπάθησαν να ακολουθήσουν για να εντοπίσουν τι ειχε συμβεί και εάν ειχαν τοποθετηθεί σε λαθος σημειο οι πάσσαλοι.

Εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία περί αφαίρεσης των πασσάλων ώστε να προκληθεί το ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς, είναι προφανές ότι ειχε στηθεί ουσιαστικά «παγίδα» για μια προμελετημένη «παράσυρση» των ελληνικών περιπόλων που οδήγησε τελικά στην σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Σημειώνουμε ότι υπουργός Εθνικής Άμυνας επαναλαμβάνει συχνά τον χαρακτηρισμό “όμηροι” για τους δύο στρατιώτες που βρίσκονται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Επίσης πρόσφατα παρομοίασε την υπόθεση με εκείνη του Αμερικανού πάστορα ο οποίος κρατείται στην Τουρκία και η Άγκυρα έχει ζητήσει την ανταλλαγή του με τον Φετουλάχ Γκιούλεν.

Δείτε το δημοσίευμα της ΕΣΤΙΑΣ

https://www.youtube.com/watch?v=xOowN92Fr8I

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...