Αρχείο

Ετσι θα πάρουμε το «σκαλπ» των Τούρκων: Εξετάζουμε την αγορά ακόμα δύο φρεγατών - Αμεση απάντηση Καμμένου σε Ερντογάν

Ετσι θα πάρουμε το «σκαλπ» των Τούρκων. Ολα αλλάζουν πλέον στο Αιγαίο όπως φαίνεται. Οι φρεγάτες γαλλικής κατασκευής FREMM πήραν μέρος στο πρόσφατο συμμαχικό χτύπημα στην Συρία. Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε την δράση τους.

Δείτε το βίντεο που καταγράφει την πρώτη επιχειρησιακή βολή του πυραύλου MdCN κατά εργοστασίου χημικών στην Συρία. Μια πρόγευση δηλαδή για το πως θα αλλάζουν οι ισσοροπίες στο Αιγαίο. 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=_j641GsLX0U

Μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες λοιπόν, φθάνουν στο Αιγαίο δύο γαλλικές φρεγάτες Fremm και ανεβάζουν κατακόρυφα τις δυνατότητες του Πολεμικού μας Ναυτικού στο Αιγαίο. Πρόκειται για την απτή στήριξη της Ελλάδας από την Γαλλία, όπως εκφράστηκε πριν λίγες ημέρες από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Την ίδια στιγμή, σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί προχώρησε ο κ. Κουβέλης. Σε συνέντευξή του στην “Αυγή της Κυριακής” ο Φώτης Κουβέλης Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας τονίζει πως η Ελλάδα πρέπει να ενισχύει συνεχώς την αποτρεπτική της δύναμη και τονίζει: “Η Ελλάδα δεν μπορεί να μπει στην κούρσα των εξοπλισμών.

Εκείνο που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι να υπηρετεί συνεχώς μία διαδικασία ενίσχυσης της αποτρεπτικής της δύναμης. Εκκρεμεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από το 2004 η υπόθεση – για παράδειγμα – της αναβάθμισης κάποιων αεροπλάνων που έχουμε. Πρέπει να γίνει; Κατά τη γνώμη μου ναι. Αυτό δεν αποτελεί συμμετοχή στην ανταγωνιστική κούρσα των εξοπλισμών. Οι δύο φρεγάτες που μιλάμε και που έχουν σχέση με το leasing (μτφ. Χρονομίσθωση) δεν είναι απόφαση της περασμένης εβδομάδας.

Έχει προηγηθεί μία ολόκληρη διαδικασία. Υπάρχει και μελετάται ένα άλλο στάδιο το οποίο θα είναι η αγορά άλλων δύο φρεγατών. Μάλλον όχι με τη διαδικασία του leasing. Αλλά δεν μπορώ να προτρέξω , δεν μπορώ να σας πω με ακρίβεια, γιατί βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει οριστεί συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ ελληνικής και γαλλικής αντιπροσωπείας στις 3 Μαίου. Να αναφέρουμε επίσης ότι το πρωί της Τετάρτης ο Α/ΓΕΝ ενημέρωσε στενό κύκλο επιτελών του για το θέμα των φρεγατών Fremm !

Την Πέμπτη το μεσημέρι ο ΑΝΥΕΘΑ Φώτης Κουβέλης είχε συνάντηση στο ΥΠΕΘΑ με τον πρέσβη της Γαλλίας Christophe Chantepy. Αποκλειστικό θέμα συζήτησης ήταν η εκμίσθωση των φρεγατών Fremm!

Αρα όσοι λένε ότι δεν τίθεται ζήτημα των Fremm , ομιλούν εκ του πονηρού.

Απάντηση Καμμένου σε Ερντογάν:

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Πάνου Κάμμενου στα λεγόμενα του Ερντογάν για τους Έλληνες στρατιωτικούς, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ έθεσε θέμα ανταλλαγής - για ακόμη μία φορά - των 2 Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους στρατιωτικού που ζητούν άσυλο από την Ελλάδα και σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο είναι πραξικοπηματίες.

Ο Πάνος Καμμένος έγραψε το πρωί της Κυριακής στο twitter: Όταν μίλησα για ομηρία των Ελλήνων στρατιωτικών δέχτηκα ακόμη μια φορά επίθεση, χλευασμό δυστυχώς επιβεβαιώνομαι με την «πρόταση ανταλλαγής». Η Ελλάδα επιθυμεί την ειρηνική συμβίωση που είναι προς όφελος των Λαών μας, η άμεση απελευθέρωση των ομήρων η λύση».

Το Σάββατο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει εκτός των άλλων ότι: «Από εμάς ζήτησαν να δώσουμε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Κι εμείς τους είπαμε πως υπάρχουν οκτώ στρατιωτικοί που προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα.

Πρώτα αυτούς πρέπει να μας δώσετε. Αν μας δώσετε αυτούς τότε μπορούμε να βάλουμε στο τραπέζι τους άλλους. Διότι αυτοί έκαναν παραβίαση συνόρων»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...