Ελληνοτουρκικά

Αποκάλυψη Σάββα Καλεντερίδη: Αυτή την παγίδα στήνει η Τουρκία

Ο Σάββας Καλεντερίδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε πως στόχος της Τουρκίας ήταν να μπει στο ενεργειακό παιχνίδι.«Το σίγουρο είναι πως η Τουρκία επειδή έχει βγει από το ενεργειακό παιχνίδι θέλει να βάλει ένα καινούργιο όρο στο παιχνίδι που είναι η ισχυς. Θέλει να κάνει κάποιος το λάθος βήμα να κλιμακώσει και να μας οδηγήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», εκτίμησε.

«Θέλει να μπει στο ενεργειακό παιχνίδι, αν συμβεί αυτό τότε μπαίνουμε σε καθεστώς συνδιαχείρισης», σημείωσε.Ο κ. Καλεντερίδης «για γεωπολιτικούς λόγους γίναμε μέλος της ΕΟΚ όχι για οικονομικούς».Μάλιστα, υποστήριξε πως η «Τουρκία θεωρεί ότι έχει το πάνω χέρι» και εκτίμησε πως «Ο Ερντογάν είναι ο άρχοντας ενώ ο Γιλντιρίμ είναι ο παρεπόμενος ».

«Αν συμβεί κάτι και δοθεί η ευκαιρία στην Τουρκία να βάλει τον παράγοντα ισχύς τότε η Ελλάδα θα κληθεί να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση», σημείωσε.Σχολιάζοντας την πρόσφατη άσκηση που έγινε και είχε ως σενάριο την ανακατάληψη βραχονησίδας σημείωσε πως έστειλε μήνυμα ότι «έχουμε δυνατότητα να εξαλείψουμε μια τέτοια και να ανακτήσουμε την κυριαρχία».«Ήταν ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο», εκτίμησε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «αξεπέραστη η στρατηγική σημασία της Σούδας» και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα δικαιούται να ζητήσει ανταλλάγματα σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο».Κλείνοντας, σε σχέση με το πυρηνικό σταθμό που σχεδιάζει η Άγκυρα στο Ακουγιού εκτίμησε πως «ίσως ανοίξει το δρόμο η Τουρκία να γίνει πυρηνική δύναμη».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...