Πολεμική αεροπορία

"Έχασα τον 1": Υπάρχει βίντεο-ντοκουμέντο από το δεύτερο αεροσκάφος που ακολουθούσε - Θα βγει στη δημοσιότητα;

Πώς συνέβη το μοιραίο; Πώς ένας εξαιρετικά έμπειρος πιλότος, ο Γιώργος Μπαλταδώρος, έχασε την ζωή του, όταν το Mirage 2000 – 5 που πιλοτάριζε έπεσε βορειοανατολικά της Σκύρου;

Αυτό είναι το ερώτημα που βασανίζει την ηγεσία των Ενόπλεων Δυνάμεων, αλλά και όλους του Έλληνες, για την τραγική είδηση του θανάτου του 34χρονου πιλότου, που έχασε την ζωή του εν ώρα καθήκοντος…

Βίντεο ντοκουμέντο!

Την ώρα που οι έρευνες στο σημείο της συντριβής του μοιραίου Mirage 2000-5 συνεχίζονται για τον εντοπισμό του καταγραφέα πτήσης, στη διάθεση της επιτροπής διερεύνησης βρίσκεται ήδη ένα ντοκουμέντο στο οποίο καταγράφονται μερικές από τις τελευταίες σκηνές της τραγωδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το onalert.gr, πρόκειται για την καταγραφή της πτήσης του σχηματισμού των μαχητικών αεροσκαφών, που έχει γίνει από την κάμερα του δεύτερου Mirage Mirage 2000 – 5, έχει καταγράψει όλη την πτήση και αποτελεί βασικό στοιχείο των εν εξελίξει ερευνών.

Κομβική για την διακρίβωση των αιτίων της τραγωδίας είναι και η ολοκληρωμένη κατάθεση του πιλότου του δεύτερου μαχητικού του σχηματισμού των MirageMirage 2000 – 5. Όπως έχει γίνει γνωστό στη θόλωση που είχε δημιουργηθεί από τις μετεωρολογικές συνθήκες, τα δυο Mirage 2000-5 εισήλθαν μαζί ως ανοιχτός και όχι ως κλειτός σχηματισμός. Πραγματοποίησαν μαζί τη βύθιση στη νέφωση η οποία ήταν χαμηλή, κάτω και από τα 300 μέτρα.

Όταν ο δεύτερος πιλότος διαπίστωσε την απώλεια του αρχηγού του σχηματισμού, φέρεται να ενημέρωσε ακαριαία ότι “έχασα τον 1”. Ο 1, ήταν φυσικά ο Γιώργος Μπαλταδώρος. Εν συνεχεία, και ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία απαγκιστρώθηκε από τον σχηματισμό χαράσσοντας ανοδική πορεία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ