Πολεμική αεροπορία

Έρευνες με ελικόπτερα και φρεγάτα - Τουρκικό υποβρύχιο στη θάλασσα - Πολλά ιπτάμενα ίχνη από τους Τούρκους

Άρχισαν τα όργανα από τους Τούρκους. Στη περιοχή αυτή την στιγμή βρίσκεται έναν τουρκικό υποβρύχιο και στα μικρασιατικά παράλια έχουν εντοπιστεί πολλά ιπτάμενα ίχνη από τους Τούρκους.

Τι ακριβώς έχει συμβεί ακόμη είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί. Μέχρι στιγμής είναι γνωστό ότι το Mirage 2000-5 επέστρεφε από αποστολή αναχαίτισης. Το “ζευγάρι” του ανέφερε ότι έχασε ξαφνικά το Mirage 2000 .

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος Mirage 2000 κατέπεσε 8 ναυτικά μίλια βόρεια της Σκύρου, ενώ επέστρεφε από επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών.

Συγκεκριμένα δύο μαχητικά επέστρεφαν έπειτα από αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών και το ένα από αυτά κατ' έπεσε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Σκύρο, όπως ενημέρωσε ο χειριστής του δεύτερου μαχητικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του χειριστή του μαχητικού αεροσκάφους του Mirage 2000-5 που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου, στην οποία λαμβάνουν μέρος ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης (Save and Rescue) συμμετέχει ελικόπτερο S-70B του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και πλωτό του Λιμενικού (με τον κωδικό 602) που απέπλευσε από τον Μόλυβο της Λέσβου. Στην περιοχή κατευθύνεται και η φρεγάτα Ψαρά.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ :

Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου. 

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης (Save and Rescue) συμμετέχει ελικόπτερο S-70B του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και πλωτό του Λιμενικού (με τον κωδικό 602) που απέπλευσε από τον Μόλυβο της Λέσβου. Στην περιοχή κατευθύνεται και η φρεγάτα Ψαρά.

To δελταπτέρυγο Mirage 2000 (ελλ: οφθαλμαπάτη) είναι το βασικό μαχητικό αεροσκάφος της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας που χρησιμοποιείται για αναχαίτιση και αποστολές κρούσης.

Τα πρώτα αεροσκάφη παραδόθηκαν το Μάρτιο του 1976 και ενώ το σχήμα τους μοιάζει εξωτερικά με τα Mirage III/5 και 50, πρόκειται για ένα εντελώς νέο αεροσκάφος με εξελιγμένα συστήματα αναχαιτίσεως. Τα φτερά έχουν το σχήμα χαμηλά τοποθετημένων Δέλτα με κομμένες άκρες και η άτρακτος έχει το σχήμα σωλήνα με οξεία μύτη και καλύπτρα θέσεως πιλότου σε μορφή φυσαλίδας.

Το Mirage 2000, που εξειδικεύτηκε από την αρχή στις αναχαιτίσεις παντός καιρού, είναι ένα από τα πιο ικανά μαχητικά στον κόσμο με υψηλή ευελιξία στις αερομαχίες με εχθρικά αεροσκάφη.

Στο δευτερεύοντα ρόλο του για προσβολές στόχων εδάφους, το Mirage 2000 φέρει πύραυλους, ρουκέτες και βλήματα κατευθυνόμενα από λέιζερ. Υπάρχει και το διθέσιο μοντέλο του αεροσκάφους, το 2000N (διείσδυσης), το οποίο διαθέτει δυνατότητα εκτοξεύσεως πυρηνικών όπλων μακράς άφεσης.

Πρώτο θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ έχει γίνει η συντριβή του αεροσκάφους Mirage 2000-5 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο κατέπεσε εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της νήσου Σκύρου.

Η τουρκική Hurriyet μετέδωσε την είδηση, επικαλούμενη το έκτακτο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, αναφέροντας ότι αγνοείται ο πιλότος του μαχητικού αεροσκάφους.

Παράλληλα, δημοσιεύει και χάρτη της Google, από το σημείο της πτώσης του Mirage-2000-5, ενώ δημοσιεύει και την ανακοίνωση του ελληνικού ΓΕΑ.

Υπό τον τίτλο: «Ελληνικό μαχητικό κατέπεσε στο Αιγαίο» κυκλοφορεί το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Yeni Safak»

yenisafak mirage

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...