Ελληνοτουρκικά

Συγκλονιστική μαρτυρία: Πώς έγινε η απαγωγή του λοχία και του ανθυπολοχαγού από το φυλάκιο μας - Ενέδρα και εισβολή...

Εισβολή σε ελληνικό έδαφος, ενέδρα και κανονική απαγωγή των Ελλήνων στρατιωτικών από τουρκικές ειδικές δυνάμεις το πρωί της Πέμπτης ώρα 10.30. Δεν υπήρχε καμία περίπολος. Οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις ανέρχονταν σε περίπου 10 άτομα. Οι ελληνικές επιλαρχίες κινούν πλέον κατά τη διάρκεια της νύχτας άρματα Leopard (τα Μ60 είναι πλέον στα νησιά) ούτως ώστε να προστατεύουν τα φυλάκια έναντι ύποπτης τουρκικής κινητικότητας αναφέρει έγκυρο δημοσίευμα.

Αυτή είναι η αλήθεια και τα όσα έρχονται στη δημοσιότητα είναι ανατριχιαστικά και εξηγούν και τα "κενά" και τις παλλινωδίες Κυβέρνησης και Υπουργείου Άμυνας -Εξωτερικών. Αλήθεια κάποια ανακοίνωση το Εξωτερικών ή το Άμυνας έβγαλαν;

Οχι ακόμη. Γιατί δεν γνωρίζουν τι να πράξουν...

Παρά μόνο ρίχνουν το βάρος στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς λέγοντας πως "μπήκαν σε τουρκικό έδαφος".

Πρώτα απ όλα το η καταδρομική επιχείρηση των τουρκικών ειδικών δυνάμεων έγινε το πρωί της Πέμπτης περίπου 10.30.

Το ΓΕΣ ανακοίνωσε το συμβάν την Παρασκευή το πρωί … Γιατί μετά από 24 ώρες;

Το ΓΕΣ υιοθέτησε στην ανακοίνωσή του την εκδοχή που λέει πως οι στρατιωτικοί μας ήταν αυτοί που παραβίασαν το τουρκικό έδαφος. Γιατί συνέβη αυτό;

Να θυμίσουμε ότι το περιστατικό έγινε “μέρα, μεσημέρι”. 

Η αιχμαλώτιση έγινε στην περιοχή του Κάραγατς. Στην περιοχή υπάρχει συγκεκριμένο μονοπάτι, ενώ για σημαντικό μέρος της συνοριακής περιοχής, υπάρχει συρματόπλεγμα που χωρίζει τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Εν ολίγοις, είναι απλώς αδύνατο να χάσει κανείς τον προσανατολισμό του, ιδιαίτερα εάν είναι εκπαιδευμένος στις συνθήκες της περιοχής.

Υπάρχει πλέγμα 12 χλμ και μετά το ποτάμι . Εκεί που τελειώνει το πλέγμα υπάρχει ένα σημείο όπου μπορούν να περάσουν "άβρεχτοι" αλλά εκεί πάντα υπάρχει σταθερό μπλοκ. Σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να κολυμπήσουν ή να περάσουν μέσα από το φράκτη (έχει πόρτες κάθε 200 μέτρα)

Απίθανο να χάθηκαν οι Έλληνες Στρατιωτικοί στο μονοπάτι των Καστανιών του Έβρου υποστηρίζουν και οι συνάδελφοι τους αλλά και κάτοικοι της Ορεστιάδας απο όπου και κατάγεται ο Λοχίας ΕΠΟΠ. Ο ένας εκ των δυο είναι “ντόπιος”,κατάγεται από την Ορεστιάδα, και είναι αναμενόμενο να γνωρίζει τα κατατόπια.

Αποκλειστική μαρτυρία: Τους "πήραν" από το φυλάκιο!

Η επίσημη εκδοχή για το πώς έπεσαν στα χέρια των Τούρκων τα δύο στελέχη του Ελληνικού Στρατού δεν είναι μόνο γεμάτη κενά, αλλά αντικρούεται και από το ίδιο το ρεπορτάζ αναφέρει το meaculpa.gr.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο οικογενειακό περιβάλλον του λοχία Κούκλατζη (και όχι Κουκλατζή - η οικογένεια ήρθε από το Κάραγατς το '23), οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν χάθηκαν στο χιόνι.

Αντίθετα - και αυτό μεταδίδεται με κάθε συναίσθηση της βαρύτητάς του - οι πληροφορίες αναφέρονται σε ενέδρα και ουσιαστικά απαγωγή του λοχία και του ανθυπολοχαγού από προκεχωρημένο φυλάκιο της 3ης Ταξιαρχίας "Ρίμινι", πρώην 31ο Σύνταγμα Πεζικού, που εδώ και λίγα χρόνια μεταφέρθηκε 18 χιλιόμετρα έξω από την Ορεστιάδα.

Στο φυλάκιο, δε, υπήρχαν και άλλοι στρατιώτες, με τους οποίους είναι πλέον σχεδόν αδύνατον να έλθει κανείς σε επαφή.

Επιπλέον στοιχείο που ενισχύει τις υποψίες ότι η εκδοχή που εκπέμπεται από την ελληνική πλευρά είναι ανακριβής, αν όχι εσκεμμένα ψευδής, αποτελεί και το γεγονός ότι οι αξιωματικοί, ως γνωστόν, δεν περιπολούν.

Συνεπώς, είναι πολύ δύσκολο να πρόκειται για περίπολο, όπως λέει η κυβέρνηση.

Ακόμα όμως και να επρόκειτο για περίπολο, οι γνώστες στρατιωτικών ζητημάτων ξέρουν καλά πως τέτοια περιστατικά, δηλαδή κατά λάθος παρουσία προσωπικού της μίας χώρας σε περιοχή της άλλης, δεν είναι ασυνήθιστα και κατά κανόνα λύνονται σε διάστημα λίγων ωρών χωρίς καμιά δημοσιότητα.

Βέβαια, τελευταία τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Απόδειξη είναι πως οι ελληνικές επιλαρχίες τις τελευταίες δύο εβδομάδες κινούν κατά τη διάρκεια της νύχτας άρματα Leopard (τα Μ60 είναι πλέον στα νησιά) ούτως ώστε να προστατεύουν τα φυλάκια έναντι ύποπτης τουρκικής κινητικότητας.

Δεν θα μπούμε στη φιλολογία που θέλει το περιστατικό να είναι μέχρι και στημένο, ούτως ώστε να "διευκολυνθεί" ο πρωθυπουργός στο να εκδώσει τους οκτώ Τούρκους.

Θα μείνουμε στο ότι τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι έτσι όπως παρουσιάζονται, επιμένοντας στο να μάθουμε τί πραγματικά συνέβη, ευχόμενοι τη σύντομη λήξη της περιπέτειας του Έλληνα λοχία, αλλά και του ανθυπολοχαγού (που μαθαίνουμε ότι είναι ιδιαίτερα ικανός νέος αξιωματικός, ο οποίος παράλληλα με τα καθήκοντά του εκτελεί διδακτορικό στον Επιχειρησιακή Έρευνα).

Βεβαίως, τα στοιχεία που επικαλείται το meaculpa δια των πηγών του είναι στη διάθεση των αρμόδιων ελληνικών αρχών.

Στο μεταξύ, το μόνο βέβαιο είναι ότι κλίμα στο το στράτευμα δεν αποπνέει μόνο δυσθυμία, αλλά και δυσπιστία - την οποία ορισμένοι διατείνονται ότι ασπάζεται και οι ίδιος ο Υπουργός.

Mονο ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς κ. Φαήλος Κρανιδιώτης κατάλαβε τι έγινε - Τι δήλωσε

«Το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΣ συμφώνησαν με τους ισχυρισμούς των Τούρκων ότι η σύλληψη της ελληνικής περιπόλου έγινε σε τουρκικό έδαφος. Αυτό προϋποθέτει ότι έχουν επικοινωνήσει με τους συλληφθέντες οι οποίοι παραδέχθηκαν κάτι τέτοιο. Εάν δεν έχει υπάρξει συνομιλία με τους Έλληνες στρατιωτικούς ο κ. ΥΕΘΑ οφείλει να μας διαφωτίσει για τον τρόπο με τον οποίο έφθασαν σε αυτό το συμπέρασμα, με δεδομένο ότι η όριος γραμμή στο προγεφύρωμα του Καρααγάτς είναι ξεκάθαρη, το δε υπάρχον μονοπάτι του δάσους των Καστανεών, μήκους περίπου 550 μέτρων είναι αποψιλωμένο και γνωστό στα κινούμενα όργανα ασφαλείας και των δύο χωρών.

Αναμένουμε εξηγήσεις για το επεισόδιο καθώς επίσης και για το ποια είναι η συμφωνία για την επιστροφή των δύο στελεχών του Στρατού μας. Εάν τα γεγονότα δεν έχουν έτσι και πρόκειται για ενέδρα των Τούρκων και απαγωγή των στρατιωτικών μας από ελληνικό έδαφος, τότε έχουμε άλλα να πούμε και να πράξουμε».

Σύμφωνα με το ΓΕΣ:

Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές.

Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.

Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...