Κόσμος

Ξεκίνησαν "παιχνίδι" με την πρεσβεία οι Τούρκοι: "Είμαστε έτοιμοι να σας ρίξουμε ξανά στη θάλασσα - Η σημαία μας θα κυματίσει στην Αθήνα"


Ξεκίνησε και "παιχνίδι" με την πρεσβεία ο Ερντογάν, με τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας να είναι στο χειρότερο σημείο από το 1996. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έβγαλε τους γνωστούς παρατρεχάμενους του και τους έστειλε έξω από την ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα. Ταυτόχρονα φοβερά εμπρηστικές δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος του εθνοϊσλαμιστικού Κόμματος Μεγάλης Ενότητας (ΒΡΡ) της Τουρκίας, Μουσταφά Ντεστιτζί.

Ο συγκεκριμένος κολλητός του Ερντογάν που οραματίζεται τουρκοκρατία - δήλωσε:

«Αυτό που έχω να πω στους Έλληνες που προέβησαν σε αυτή την φρικτή πράξη και προς την ελληνική κυβέρνηση είναι το εξής. Να μην ξεχνάνε πως όχι πριν από πολύ καιρό εκείνη η δοξασμένη ερυθρή σημαία με την ημισέληνο, κυμάτιζε στα χώματα και στους ουρανούς τους.

Πρώτα ο θεός, αυτή η κόκκινη σημαία με την ημισέληνο που σήμερα έκαψαν και προσέβαλαν, θα έρθει μέρα που πάλι θα κυματίζει στον ουρανό της Αθήνας. Όλοι θα πρέπει να μάθουν την θέση τους».

Ο Ντεστιτζί είπε πως κανείς δεν είναι σε θέση να προσβάλει, να υποτιμά και να φέρεται άσχημα στην τουρκική σημαία, στο τουρκικό έθνος και στο τουρκικό κράτος και πρόσθεσε πως «επιθυμώ να εκφράσω την προσδοκία μου η ελληνική κυβέρνηση το συντομότερο να ασκήσει τις νομικές διαδικασίες σε βάρος αυτών που προκάλεσαν αυτά τα επεισόδια και να μην τα επιτρέψει ξανά».

Ο Ντεστιτζί ζήτησε η Ελλάδα το συντομότερο να απελάσει προς την Τουρκία τους ενόχους για τρομοκρατία και πρόσθεσε: «Από εκεί και μετά θα έχει δικαίωμα να υποβάλει κάποια αιτήματα στην Τουρκία».
https://twitter.com/Mustafa_Destici/status/971436548708282369?ref_src=twsrc%5Etfw

«Θα διδάξουμε ξανά ιστορία».

Σε εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε και ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος, Erhan Usta, ο οποίος τόνισε πως «κάποιος πρέπει να πει στην ελληνική κυβέρνηση τι συνέβη το 1921 και το 1922. Αν δεν το πούμε, ξέρουμε πώς θα… σφηνώσουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο, θα διδάξουμε ξανά ιστορία«.

Έκτακτο θέμα έγινε στον τουρκικό τύπο , η απόφαση του εφετείου στην Αθήνα η οποία απαγορεύει  την έκδοση του μέλους της τουρκικής  οργάνωσης  DHKP-C Naci Özpolat στην Τουρκία "απαντώντας" σε σχετικό αίτημα .

Διαδήλωση έξω από την ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα

Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε έξω από την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα από οργάνωση με το όνομα «Ίδρυμα για την Ηθική στην Τέχνη και την Επιστήμη». Διαμαρτυρήθηκαν για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας στην Αθήνα.

Ο αρχηγός της οργάνωσης, Μουσταφά Γκιουνές, ζήτησε τη σύλληψη και την παραπομπή σε δίκη των δραστών που έκαψαν την τουρκική σημαία στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, πανό που κρατούν στα χέρια τους γράφει: «

Είμαστε έτοιμοι να σας ρίξουμε ξανά στη θάλασσα».

Ο Γκιουνές σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι:

«Θέλουμε να γίνει γνωστό σε όλον τον κόσμο ότι εμείς ως Τούρκοι νέοι θα δώσουμε την πιο σκληρή απάντηση, αν χρειαστεί, ενάντια σε ρατσιστικές και φασιστικές προσεγγίσεις που έχουν στόχο την Τουρκική Δημοκρατία».

«Εμείς θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αποδείξουμε ότι θα δώσουμε ακόμη και τη ζωή μας για να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε τη σημαία μας που κράτησαν με το αίμα τους οι νεκροί ήρωές μας. Δηλώνουμε ότι θα σηκώσουμε τον κόσμο στο πόδι, αν χρειαστεί» ανέφερε. Οι διαδηλωτές αναφέρεται ότι άφησαν διπλωμένη μία ελληνική σημαία έξω από την πρεσβεία και η τουρκική αστυνομία τους ανάγκασε να αποχωρήσουν.

Ταυτόχρονα, άντρο τρομοκρατών παρουσιάζει την Αθήνα η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Gunes.

«Τι Αφρίν, τι Αθήνα»  αναφέρει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Gunes που σχολιάζει με αυτόν τον προκλητικό τρόπο την άρνηση της Ελλάδας να εκδώσει στην Τουρκία τους 9 συλληφθέντες σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο τον περασμένο Νοέμβριο όσο και τους οκτώ αξιωματικούς που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν.

Στο δημοσίευμα, η Ελλάδα περιγράφεται ως εκπαιδευτικό κέντρο και σταυροδρόμι για τις τρομοκρατικές οργανώσεις της Ευρώπης.

Οι Τούρκοι επαναφέρουν τα σενάρια για τα μέλη που φέρονται να είχαν οργανώσει δολοφονική ενέδρα στον Τούρκο πρόεδρο κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα πριν μερικούς μήνες. 

Οι Τούρκοι μέσω του «κατευθυνόμενου ηλεκτρονικού και έντυπου  τύπου τους» δείχνουν ότι τους ενδιαφέρουν πάρα πολύ τα αριστερά μέλη της οργάνωσης DHKP-C τα οποία φέρονται να ετοίμαζαν δολοφονική επίθεση κατά του Ερντογάν.

«Το ελληνικό δικαστήριο που αποφάσισε την σύλληψη και την προφυλάκιση των μελών του κόμματος  DHKP-C, αυτό θα αποφασίσει και την έκδοση τους στην Τουρκία .

Κατά την επίσκεψη  του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, η ελληνική αστυνομία συνέλαβε 9 μέλη της οργάνωσης DHKP-C .

Αυτό που είχε αποκαλυφθεί σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης ήταν ο ισχυρισμός ότι τα μέλη αυτά είχαν ετοιμάσει σχέδιο δολοφονίας  κατά του  Ερντογάν . Η Τουρκία είχε ζητήσει επισταμένα την επιστροφή όλων των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης, μεταξύ αυτών και του αρχιτρομοκράτη  Naci Özpolat.

Πριν από ένα μήνα, το ίδιο δικαστήριο απέρριψε επίσης το αίτημα έκδοσης της Τουρκίας για το μέλος DHKP-C Μεχμέτ Ντογκάν . Ο Dogan βρέθηκε να έχει μεταβεί με πολιτικό άσυλο στη Γαλλία, καταλήγει το  τουρκικό άρθρο ..

Οι Τούρκοι αριστεροί είναι οι εξής  :

1) (επ.) ACER ή DEMIR (ον.) Ergul ή Halil του Hidir ή του Ali και της Besser ή της Hatun , που γεννήθηκε την 01-06-1977 στην Τουρκία.

2 (επ.) AGARMIS (ον.) Burak του Atanur και της Fadime , που γεννήθηκε την 17-06-1994 στην Ολλανδία.

3) (επ.) BIBER ή DUZ (ον.) Hassan ή Sabri του Abdullah ή του Huseyin και της Celile ή της Kamile , που γεννήθηκε την 17-08-1958 στην Τουρκία.

4 (επ.) DOGAN (ον.) Mehmet του Lutfu και της Pakize , που γεννήθηκε την 25-11-1958 στην Τουρκία.

5) (επ.) GOKOGLOU (ον.) Ali - Ekram του Husseyin και της Yukser , που γεννήθηκε την 30-11-1968 στην Τουρκία.

6) (επ.) SECER (ον.) Halaz του Mahmut και της Gulkiz , που γεννήθηκε την 15-05-1997 στην Τουρκία.

7 (επ.) NACI OZPOLAT (ον.) Sadi του Halil και της Latife , που γεννήθηκε την 01-09-1969 στην Τουρκία.
8) (επ.) SAYAR (ον.) Anil του Bekir και της Leyla , που γεννήθηκε την 18-11-1991 στην Ολλανδία.

9) (επ.) ΖΑΤ (ον.) Ismail του Mustafa και της Medine , που γεννήθηκε την 01-07-1953 στην Τουρκία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ