Κυβέρνηση

Kυβερνητική κρίση με Υπουργείο Άμυνας δύο ταχυτήτων - Κυβέρνηση: "Σωστά τα λέει το ΝΑΤΟ" - ΑΝ.ΕΛ: "Ατροφικός ο εγκέφαλος του ΣΥΡΙΖΑ"


Tweet με νόημα έκανε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό το άρθρο του Politico με τίτλο «Όμηροι στην νέα Τουρκία του Ερντογάν».

Ένα tweet που αποτελεί απάντηση στον Φώτη Κουβέλη για τους Έλληνες στρατιωτικούς και αν είναι όμηροι ή όχι.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κρίση έχει ξεσπάσει μέσα στους κόλπους της Κυβέρνησης για την υπόθεση ομηρείας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. "Άστοχη η φράση του κ. Καμμένου περί ομηρίας" λένε συνεχώς στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ να ανταποδίδουν λέγοντας "Είναι ατροφικός ο εγκέφαλός της Καββαδία ή του ΣΥΡΙΖΑ" . Παίζουν χοντρό πολιτικό παιχνίδι πάνω στους 2 Ελληνες στρατιωτικούς.

Eίναι φανερό πως στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Άμυνας υπάρχουν πλέον 2 γραμμές. Αυτά τα βλέπει ο Ερντογάν και προετοιμάζει την τελική του κίνηση. Είναι απαράδεκτα τα όσα συμβαίνουν.

Οργή έχουν προκαλέσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, Ανέττα Καββαδία και  Γιάννη Μπουρνούς, οι οποίοι πήγαν στο συνέδριο του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας (HDP) εν μέσω της κατάστασης ομηρίας των 2 Ελλήνων στρατιωτικών.

Τελικά κάποιοι μέσα στις ιδεολοψίες τους δουλεύουν για τον εχθρό της χώρας, τον Ρ.Τ.Ερντογάν. Τι θα πει ο Ερντογάν μετά την κίνηση αυτή; Ποια επιπλέον ενταλλάγματα θα ζητήσει για να απελευθερώσει τους 2 Ελληνες αιχμαλώτους;

Η Κυβέρνηση εμφανίζεται...ικανοποιημένη και καλύπτει πλήρως τις χτεσινές δηλώσεις του ΝΑΤΟ λέγοντας πως αν έπαιρνε θέση θα φαινόταν πως το ΝΑΤΟ επεμβαίνει σε μια δικαστική διαδικασία. Απίστευτο και όμως αληθινό. Υπενθυμίζουμε ότι χτες ο ΓΓ της βορειοατλαντικής συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolou ξεκαθάρισε πως «πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία».

Τι είπε σήμερα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος -Βίντεο

"Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ δεν μπορούσε να πει κάτι διαφορετικό από τη στιγμή που το ζήτημα εκκρεμεί ενωπίον της τουρκικής δικαιοσύνης. Δεν θα ήταν και από την πλευρά το σωστό να κάνει οποιαδήποτε δήλωση η οποία θα μπορούσε να εκληφθεί ως παρέμβαση στις διαδικασίες των τουρκικών δικαστηρίων..."

«Αναμένουμε το κατηγορητήριο από τον εισαγγελέα. Θεωρούμε ότι αυτό θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά στην είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και όχι σε οποιοδήποτε άλλο αδίκημα το οποίο δεν προκύπτει από τα πραγματικά περιστατικά και τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας...

Ωστόσο οποιαδήποτε άλλη απόφαση εκ μέρους της τουρκικής δικαιοσύνης είναι κατανοητό ότι πιθανότατα ότι θα εκληφθεί ως κλιμάκωση. Ωστόσο δουλεύουμε και ευελπιστούμε να μην υπάρξει μια απευκταία εξέλιξη και εκτιμώ ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε μια λύση πάρα πολύ γρήγορα στο συγκεκριμένο ζήτημα .» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ερωτηθείς εάν ο Πρωθυπουργός ανησυχεί για το ενδεχόμενο θανατηφόρου ατυχήματος στο Αιγαίο, είπε:

Δεν μπορεί να αποκλειστεί ατύχημα στο Αιγαίο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών. Σημειώνεται ότι τόσο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς όσο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έχουν αφήσει ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο έχουν αφήσει

«Ο Πρωθυπουργός , ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο υπουργός Εξωτερικών αλλά και το σύνολο της κυβέρνησης εργάζονται για να μην συμβεί κάτι τέτοιο. Η Τουρκία το τελευταίο διάστημα έχει κλιμακώσει τη ρητορική της, έχει ανοίξει σειρά μετώπων και αυτό είναι δεδομένο ότι και μας προβληματίζει και μας αναγκάζει να παρακολουθούμε από πολύ κοντά τις εξελίξεις. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα ενδεχόμενο ατυχήματος, ωστόσο δουλεύουμε στην κατεύθυνση ώστε κάτι τέτοιο να μην συμβεί. Και νομίζω ότι πολύ σύντομα θα δείτε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση και από την πλευρά της Τουρκίας».

Επίθεση Καμμένου στην Αννέτα Καββαδία: Είναι ατροφικός ο εγκέφαλός της ή του ΣΥΡΙΖΑ;

Σφοδρή επίθεση στην Ανέττα Καββαδία έκανε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ σχολίασε την ενέργεια της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ανέττας Καββαδία και του στελέχους του κόμματος Γιάννη Μπουρνούς να πάνε στο συνέδριο του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας (HDP).

«Έχουμε αυτή την όξυνση, πήγαν να μας βουλιάξουν το καράβι, έχουμε μια ιδιότυπη ομηρία και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πάνε στον εχθρό του Ερντογάν και φωτογραφίζονται χαμογελαστοί» είπε στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Εγώ λέω ότι ήταν πολύ άστοχη κίνηση» συμπλήρωσε.

Με αφορμή, μάλιστα, τον χαρακτηρισμό «υπερτροφικό λόγο» του Φώτη Κουβέλη για τη δήλωση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο Δημήτρης Καμμένος είπε:

«Εγώ δηλαδή τώρα να πω ότι είναι ατροφικός ο εγκέφαλος της κυρίας Καββαδία ή ο εγκέφαλος του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ που στέλνει βουλευτές στο κουρδικό κόμμα;».

Η δήλωση στάθηκε αρκετή για να προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Αννέτας Καββαδία η οποία έκανε λόγο στο Twitter για «παραληρηματικό και χυδαίο λόγο» και τόνισε ότι η δουλειά της στο Συμβούλιο της Ευρώπης «είναι πολύ σοβαρότερη από τις ύβρεις ενός θιασώτη ακροδεξιών και ρατσιστικών αντιλήψεων».

Ο Τζανακόπουλος για τις δηλώσεις Καμμένου περί «ομηρίας»: Έκανε την αναφορά προφανώς μεταφορικά 

«Ο κ. Καμμένος έκανε τη σχετική αναφορά προφανώς μεταφορικά» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας περί «ομηρίας» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. «Η θέση της κυβέρνησης έχει πολλάκις διατυπωθεί . Δουλεύουμε στην κατεύθυνση της όσον το δυνατόν ταχύτερης επιστροφής των δύο αξιωματικών και αυτή ακριβώς είναι τόσο η βούληση του Έλληνα Πρωθυπουργού όσο και η βούληση του υπουργού Εθνικής Άμυνας , ο οποίος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του κάνει όλα όσα οφείλει και του επιβάλλει το καθήκον του» είπε ο κ. Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη και του κ. Κουβέλη σχετικά με τις αναφορές του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

«Πρώτο μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή ήταν και παραμένει η επιστροφή τους το συντομότερο δυνατόν», είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές.

«Στο πλαίσιο αυτό παίρνουμε όλες τις αναγκαίες διπλωματικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη γρήγορη επιστροφή των δύο αξιωματικών στη χώρα μας», επισήμανε.

Κουβέλης κατά Καμμένου: Υπερτροφικός λόγος οι αναφορές για ομηρία

Σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, σχετικά με την αναφορά του περί ομηρίας των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν κρατούμενοι στην Τουρκία, κράτησε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

«Υπερτροφικός λόγος οι αναφορές για ομηρία. Δεν υπηρετούν το σκοπό μας για τους δύο στρατιωτικούς», ανέφερε συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Κληθείς στην συνέχεια να σχολιάσει τη σχετική δήλωση που είχε κάνει ο Πάνος Καμμένος, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι ο υπουργός χρησιμοποίησε μια φράση για να αναφερθεί στη χρονοτριβή.

«Διεκδικούμε επιτάχυνση της διαδικασίας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς» τόνισε ο κ. Κουβέλης και σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει τον χρόνο απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε ότι υπάρχει καθυστέρηση και χρονοτριβή στο όνομα της ολοκλήρωσης της πραγματογνωμοσύνης σχετικά με το αν υπάρχουν επιλήψιμα ίχνη στα κινητά του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν, πάντως, ότι τα κινητά είναι «καθαρά», σύμφωνα με τον ΑΝΥΕΘΑ.

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης έκανε γνωστό ότι Έλληνας πραγματογνώμονας, που θα λειτουργεί ως τεχνικός σύμβουλος, βρίσκεται ήδη στην Τουρκία για να ερευνηθούν περαιτέρω τα τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών.

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τις οικογένειες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και την αντίδραση της μητέρας του λοχία Κούκλατζη, ο κ. Κουβέλης τόνισε:

«Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λέει μια μάνα. Της απάντησα ότι θα έκανα για το δικό μου παιδί ό,τι κάνω και τώρα. Ήταν μια ανθρώπινη συζήτηση. Την ενημέρωσα τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με το να επιστρέψουν γρήγορα».

Τέλος σε ερώτηση για το τι απαντά στην αντιπολίτευση, που κάνει λόγο για χαμένο χρόνο, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι οι ενέργειες, από πλευράς της κυβέρνησης, έγιναν από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκαν οι Αρχές.

Την ώρα την πλήρη διαφωνία του σχετικά με τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου περί ομηρίας των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, εξέφρασε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε ως άστοχη την αναφορά του Πάνου Καμμένου, σημειώνοντας, ότι «και οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας κάνουν λάθη».

«Άστοχη η φράση του κ. Καμμένου περί ομηρίας. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει ως χώρα να εμπλακούμε στους αντιφατικούς και επικίνδυνους χειρισμούς της άλλης πλευράς. Και οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας κάνουν λάθη», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Εσωτερικών.

Όπως τόνισε «χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι η Ελληνική κυβέρνηση. Θέλουμε να λήξει σύντομα. Προσπαθεί η κυβέρνηση να αξιοποιήσει όλα τα διπλωματικά μέσα».

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενο αίτημα της Τουρκίας για ανταλλαγή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με του Τούρκους που βρίσκονται στην χώρα μας και ζητούν άσυλο, ξεκαθάρισε ότι «δεν χωρούν τέτοιοι συμψηφισμοί».

Δείτε σε Βίντεο τις δηλώσεις

https://www.youtube.com/watch?v=RwVQbrMyLFchttps://www.youtube.com/watch?time_continue=69&v=ItnLXTGtlF8https://www.youtube.com/watch?v=sa3z6_vNit4https://www.youtube.com/watch?v=Up-ZuQFF7VA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...