Ελληνοτουρκικά

Kραδαίνοντας γιαταγάνι oι Τούρκοι εκτόξευσαν πολεμικές απειλές κατά Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας στην επέτειο της Καλλίπολης!


Σε πολεμικές απειλές κατά Ισραήλ, ΗΠΑ, Ελλάδας και Κύπρου προχώρησε η Τουρκία. Με αφορμή την επέτειο των θυμάτων από την επίθεση στην Καλλίπολη το 1915, η τουρκική πολιτική ηγεσία εκτόξευσε απειλές κατά των τριών προαναφερόμενων χωρών.

Το δεξί χέρι του Ρ.Τ.Ερντογάν κραδαίνοντας γιαταγάνι ούρλιαζε πως θα κατακτήσουν την Ιερουσαλήμ! Οσο αφορά το σημείο αυτό, υπάρχουν πληροφορίες για καθαρές πολεμικές κινήσεις της Αγκυρας κατά του Ισραήλ! 

Απειλές εκτοξεύτηκαν όμως και κατά Κύπρου -Ελλάδας λέγοντας πως τα θαλάσσια σύνορα δεν είναι καθορισμένα και το πετρέλαιο δεν ανήκει μόνο στην Κύπρο.

Ο εχθρός είναι κοινός και σίγουρα το Ισραήλ θα ενεργήσει άμεσα και δραστικά κατά της Τουρκίας. 

Ειδικά αν τεθεί και σε εφαρμογή και το σχέδιο Αγκυρας κατά Ιερουαλήμ, τότε οι εξελίξεις θα είναι τόσο καταιγιστικές και το τέλος της Τουρκίας πολύ κοντά.

Ετσι, ο κυβερνήτης της Καισαρείας βγήκε σε μπαλκόνι και φώναζε στο πλήθος πως "με τη βοήθεια του Αλλάχ θα κατακτήσουμε τη Μανμπίτζ, τη Μοσούλη και την Ιερουσαλήμ".

Οι απόψεις του δεν είναι προσωπικές αλλά πλέον τις ενστερνίζονται εκατ Τούρκοι που έχουν υποστεί την πλύση εγκεφάλου του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Κρατούσε το σπαθί Ζουλφικάρ, που αποτελεί αναπαράσταση του σπαθιού του Αλί, το οποίο είναι ένα σημαντικό σύμβολο για τους Αλαουίτες.
https://twitter.com/abdbozkurt/status/976385371876610048?ref_src=twsrc%5Etfw

Κρατούσε ένα γιαταγάνι στο ένα χέρι και ένα μεγάφωνο στο άλλο. Βγήκε στο μπαλκόνι του κυβερνείου και απευθυνόμενος στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί αναφώνησε:

«Θα μπούμε στη Μοσούλη και στην Ιερουσαλήμ«, σύμφωνα με δημοσίευμα του haberturk.

«Με τη βοήθεια του Αλλάχ θα κατακτήσουμε τη Μανμπίτζ, τη Μοσούλη και την Ιερουσαλήμ«, φώναζε χαρακτηριστικά ο Νετζατί Σεντούρκ.

Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε σε τελετή νεολαίας, με αφορμή την επέτειο των θυμάτων από την επίθεση στην Καλλίπολη το 1915.

Με το σπαθί του Αλί

Ο Σεντούρκ μάλιστα σήκωσε ενώπιον του συγκεντρωμένου πλήθους ομοίωμα του σπαθιού Ζουλφικάρ, που είναι ένα σημαντικό σύμβολο για τους Αλαουίτες.

Πιο συγκεκριμένα, δύο σπαθιά πάρθηκαν ως λάφυρα από το ναό της ειδωλολατρικής θεότητας Μανάτ, κατά τη διάρκεια της επιδρομής του Σα’ντ ιμπν Ζαΐντ αλ-Ασαλί.

Ο Μωάμεθ το έδωσε στον Αλί, λέγοντας του ότι το ένα από αυτά ήταν το Ζουλφικάρ, το οποίο έγινε το διάσημο σπαθί του Αλί και αργότερα το σύμβολο του Σιιτισμoύ.

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Τα θαλάσσια σύνορα δεν είναι καθορισμένα στο Αιγαίο!

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσβούσογλου, απαντώντας σε ερώτηση για το Αιγαίο του βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Μουσταφά Μπαλμπάι, υποστήριξε ότι «το καθεστώς κυριαρχίας κάποιων νησίδων και βραχονησίδων και τα γύρω από αυτά θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο, δεν έχουν καθοριστεί με κάποια ισχύουσα διεθνή συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας και είναι αλήθεια ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος δημιουργούνται μία σειρά από προβλήματα».

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Μουσταφά Μπαλμπάι, βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε στις 18 Οκτωβρίου 2017 επερώτηση στη βουλή απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εξωτερικών, ζητώντας την απάντησή του σχετικά με το καθεστώς 18 νησιών και 1 βραχονησίδας στο Αιγαίο.

Μετά την απάντηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Μουσταφά Μπαλμπάι δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την απάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών καθώς, όπως είπε, «το 1996 προέκυψε η κρίση των Ιμίων. Η Ελλάδα δημιούργησε μία σοβαρή κρίση καρφώνοντας μία σημαία στις βραχονησίδες Ίμια και φτάνοντας στο χείλος του πολέμου.

Η αποφασιστικότητα της Τουρκίας την έκανε να κατεβάσει τη σημαία. Ούτε εμείς θέλουμε ένταση στο Αιγαίο αλλά στα νησιά μας όχι μόνο η ελληνική σημαία υπάρχει, αλλά και στρατιωτικά φυλάκια έχουν χτιστεί και δημαρχεία έχουν φτιαχτεί. Όλα αυτά επί διακυβέρνησης ΑΚΡ έχουν γίνει», κατέληξε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης.

Αντιπρόεδρος Ερντογάν για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ: Τα πετρέλαια δεν ανήκουν μόνο σε σας

Οι συμφωνίες στην ανατολική Μεσόγειο πρέπει να γίνονται και από τις δύο πλευρές, διαφορετικά δεν είναι αποδεκτές, υποστήριξε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Ρετζέπ Ακντάγ, επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Ο Ρετζέπ Ακντάγ μιλώντας στο τουρκικό ιδιωτικό κανάλι ‘Χαμπέρτουρκ’ δήλωσε :

«Ο φυσικός πλούτος της Κύπρου ανήκει ισότιμα και στις δύο κοινότητες εκεί. Δεν μπορούν οι Ελληνοκύπριοι να λένε ότι ‘εγώ θα φέρω τους Ιταλούς, θα φέρω τον τάδε ή τον δείνα, θα δημιουργήσω τετελεσμένα και, μην φοβάστε, θα δώσω από τα κέρδη μερίδιο και στους Τ/κ’. Οι συμφωνίες γίνονται και από τις δύο πλευρές.

Σε αντίθετη περίπτωση, δεν τις αποδεχόμαστε. Εμείς μεταφέραμε νερό στην ‘ΤΔΒΚ’, τώρα μεταφέρουμε ηλεκτρισμό, το Υπουργείο μας προχωρά σε διάφορα πρότζεκτ. Εμείς προσπαθούμε, ώστε οι ομοεθνείς μας εκεί να ζήσουν μια καλύτερη και άνετη ζωή», ανέφερε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

Οι εξελίξεις έρχονται και θα είναι ραγδαίες....

Αυτή η Τουρκία μόνο με ήττα σε σύγκρουση θα...ηρεμήσει.

Image result for Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ün Zülfikar'lı Vedası

https://www.youtube.com/watch?v=9SovF0u3V88

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ