Κύπρος

Το Στρατιωτικό Απόσπασμα του ΗΒ στη Κύπρο-Αποχωρεί από το «Λήδρα Πάλας»!

Το στρατιωτικό απόσπασμα του Ηνωμένου Βασιλείου στην ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) θα αποχωρήσει από το ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας προς τα τέλη του 2018 ή στις αρχές του 2019!

Αλλά θα εγκατασταθεί στο υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών χώρο του παλιού αεροδρομίου Λευκωσίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας στη Λευκωσία, απαντώντας σε ερώτηση με αφορμή δήλωση του Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ αρμόδιου για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις  Ζαν Πιέρ Λακρουά για το θέμα της χρήσης του ξενοδοχείου Λήδρα Πάλας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο.

Στο μεταξύ, σε μια άλλη εξέλιξη, ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο Μάθιου Κιντ αναχωρεί στα τέλη Απριλίου από το νησί. Τη θέση του θα αναλάβει ο διπλωμάτης Stephen Lillie.

Πηγή: veteranos.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...