Σκοπιανό

Σκοπιανά ΜΜΕ: Η «βοήθεια» της Τουρκίας στη διαπραγμάτευση για την ονομασία

Στην επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά στην ΠΓΔΜ αναφέρονται εκτενώς τα σκοπιανά ΜΜΕ.
Ο υπουργός Εξωτερικών είχε μπαράζ συναντήσεων χθες, Παρασκευή (23.03.2018), και εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την έκβαση των συνομιλιών.

Σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ, ο Νίκος Κοτζιάς και ο σκοπιανός ομόλογός του, Νίκολα Ντιμιτρόφ, έχουν αποφασίσει από κοινού να μην υπάρχουν διαρροές από τις συζητήσεις τους. Το γεγονός αυτό διασφαλίζει ότι οι παράμετροι της συμφωνίας για το ζήτημα της ονομασίας δεν διαμορφώνονται από εξωτερικούς παράγοντες.

Αλλού το ενδιαφέρον…
«Συμμάχους» σε αυτή την προσπάθειά τους, έχουν τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις που στρέφουν… αλλού το ενδιαφέρον τόσο του Τύπου, όσο και των πολιτών.
Στην Αθήνα έχουν επικεντρωθεί στο σκάνδαλο Novartis, στην κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης και στην τουρκική προκλητικότητα.
Στα Σκόπια, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η άρνηση του προέδρου να υπογράψει τον νόμο για τη χρήση της αλβανικής γλώσσας ως επίσημης κρατικής γλώσσας.

Με πληροφορίες από balkaneu

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...