Στρατός Ξηράς

Σκάνδαλο: «Ξήλωσαν» με συνοπτικές διαδικασίες τον ταξίαρχο που έφτιαξε την αναφορά για τη Σαουδική Αραβία

Τι κι αν είχε διαπρέψει στην παρουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις επί δεκαετίες με αψεγάδιαστο «ενεργητικό»; Σκασίλα τους. Απλά φρόντισαν να επιβεβαιώσουν ότι για να επιβιώσεις πρέπει να γίνεις πειθήνιο όργανο των πολιτικών, αλλιώς απλώς ως δικαστές σε «ξηλώνουν» και στη συνέχεια κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα τον κοσμάκη με τις μεγαλοστομίες περί αξιοκρατίας.

Με απλά λόγια, καθώς απλούστερα δεν γίνεται. Αποστράτευσαν τον ταξίαρχο Παπαδάκη, αυτόν που έφτιαξε την αναφορά για το θέμα των πυρομαχικών με τη Σαουδική Αραβία. Ουδείς λέει ότι δεν έσφαλε πουθενά. Δεν μπορείς όμως, χωρίς να έχει κριθεί εάν παραβίασε οποιονδήποτε κανονισμό, να παριστάνεις τον δικαστή και να τον αποστρατεύεις.

Δεν θα μπούμε στην ουσία της υπόθεσης. Απλά θα πούμε ότι πρόκειται για έναν αξιωματικό για τον οποίο δεν είχαμε ακούσει το παραμικρό, ενώ από το ΓΕΣ μόνο καλά λόγια έλεγαν και έχαιρε γενικότερα εκτίμησης. Θα στοιχηματίζαμε ότι ο αρχηγός του Κλάδου θα επιθυμούσε να τον διατηρήσει, αφού τον χρησιμοποιούσε – και αυτός – μόνο σε θέσεις που δεν μπορεί καθένας να τα βγάλει πέρα.

Μάλλον λοιπόν έπεσε πάνω στο βέτο πολιτικών προϊσταμένων. Οι οποίοι έδειξαν τεράστια μικρότητα – όπως καθένας ηγήτορας που λαμβάνει αποφάσεις με κριτήριο την εκδίκηση – που τον έκριναν με βάση αυτό το περιστατικό.

Δεν ήθελαν προφανώς να «καταπιούμε τη γλώσσα μας» και να υποχρεωθούμε να αναφέρουμε δημοσιογραφικά, ότι «ο τάδε παρότι είχε προσωπικό θέμα με τον ταξίαρχο, τον διατήρησε εν υπηρεσία», πόσο μεγαλείο ψυχής και ηγετική στόφα θα είχε επιδείξει. Μιλάμε όμως για είδος εν ανεπαρκεία. Γέμισε «μάγκες» ο τόπος και «πολιτικό μπούλινγκ». Εύγε πολιτικέ κόσμε της χώρας.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...