Κυβέρνηση

«Πήρε 3.720 ευρώ για δουλειά δύο ημερών»!

Αμοιβή 3.720 ευρώ για εργασία μόλις δύο ημερών εξασφάλισε ο νέος γενικός γραμματέας Ναυτιλίας Διονύσης Τεμπονέρας, όπως καταγγέλλει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής της Ν.Δ. Θεόδωρος Καράογλου.

Οπως υποστηρίζει, ο Δ. Τεμπονέρας προσέφερε για δύο ημέρες τις υπηρεσίες του στην κεντρική υπηρεσία του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ», για συνολικά 3.720 ευρώ, παρόλο που διέθετε νομική υπηρεσία κι ενώ ο ίδιος ήταν σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Συγκεκριμένα, με ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο «γαλάζιος» βουλευτής αποκαλύπτει πως στις 6 Μαρτίου ο ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ανέθεσε στον Δ. Τεμπονέρα τη σύνταξη γνωμοδοτικού σημειώματος για τις ανάγκες της κεντρικής υπηρεσίας του οργανισμού, με αμοιβή 3.000 ευρώ συν ΦΠΑ, για δουλειά δύο ημερών, το οποία μάλιστα ο ίδιος εξέδωσε στις 8 Μαρτίου, την ίδια ημέρα δηλαδή που ανέλαβε καθήκοντα γενικού γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας. Κάνοντας λόγο για ακόμα μία κραυγαλέα περίπτωση διασπάθισης δημόσιου χρήματος από την κυβέρνηση σε δικά της παιδιά, διερωτάται γιατί η υπόθεση δεν ανατέθηκε στους νομικούς του οργανισμού ή σε κάποιο άλλο δικηγορικό γραφείο της χώρας.

Σημειώνει δε πως η κυβέρνηση «συγχέει σκοπίμως το νόμιμο με το ηθικό, λειτουργώντας ως μια κλειστή παρέα ανθρώπων που απομυζούν τα κρατικά ταμεία έχοντας μια “λουδοβίκεια” συμπεριφορά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...