Εσωτερική Ασφάλεια

Οταν η Αστυνομία χρησιμοποιεί γεράκια για να καταρρίπτει drones (φωτό)

Ο Σταύρος Αθανασίου, ανήκει στην ομάδα ΔΙΑΣ της Ελληνικής Αστυνομίας και εκπαιδεύει ειδικά γι’ αυτό τον λόγο γεράκια που θα χρησιμοποιηθούν μελλοντικά για καταρρίψεις drones.

Τόσο οι αετοί όσο και τα γεράκια, ενστικτωδώς θεωρούν τα drones εχθρικά αντικείμενα, καθώς παραβιάζουν τον ζωτικό χώρο τους. Από ένστικτο επίσης, όταν τα εξουδετερώνουν, έχουν την τάση να τα μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος, μακριά από ανθρώπους.

Ο Σταύρος Αθανασίου, είναι ανάμεσα στους βασικούς εκπαιδευτές γερακιών της Πολεμικής Αεροπορίας, που χρησιμοποιούνται στα αεροδρόμια της χώρας κατά τις προσγειώσεις και απογειώσεις των μαχητικών αεροσκαφών, προκειμένου να διώχνουν τα επιβλαβή πτηνά που εισχωρούν στις τουρμπίνες προκαλώντας σημαντικές ζημιές και κινδύνους ακόμη και για την ασφάλεια των πιλότων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...