Κόσμος

Ξεκίνησε το κυνήγι υποβρυχίων στη Μεσόγειο Θάλασσα - Οι πρώτες εντυπωσιακές εικόνες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η νατοϊκή άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου του ΝΑΤΟ, DYNAMIC MANTA. Στην άσκηση μετέχουν από ελληνικής πλευράς το Υ/Β Ματρόζος και η Φ/Γ Ελλη που είχαν καταπλεύσει στην Κατάνια της Σικελίας.

Η άσκηση διεξάγεται στις ακτές της Σικελίας. Στην άσκηση μετέχουν υποβρύχια από τον Καναδά, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό τον έλεγχο της Υποβρυχίας Διοίκησης του NATO (COMSUBNATO) συμμετέχουν μαζί με 9 σκάφη επιφανείας από το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία.

Η Ιταλία παρέχει υποστήριξη από τη ναυτική βάση Augusta, στο λιμάνι της Catania και την αεροπορική βάση Sigonella.

Φωτογραφίες από @NATO_MARCOM

Τα βρετανικά ελικόπτερα Merlin στην Κατάνια.

Από το ισπανικό υποβρύχιο ESPS MISTRAL

Από το τουρκικό υποβρύχιο TCG PREVEZE.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από τον  Kristof VanBelleghem ‏ @Kvbelleghem, διοικητή του Βελγικού F931 Louise-Marie. Στις φωτογραφίες βλέπουμε επίσης τα HMS Duncan και το ισπανικό ESPS Victoria ενώ καταδιώκουν υποβρύχιο.

freepen.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...