Κίνα

Μη επανδρωμένο άρμα μάχης κατασκεύασε η Κίνα (βίντεο)


Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του άρματος μάχης Type 59 ο Στρατός της Κίνας κατασκεύασε το πρώτο μη επανδρωμένο κύριο άρμα μάχης όπως φαίνεται και από το βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Twitter.

Το βίντεο δείχνει έναν Κινέζο στρατιώτη να οδηγεί το Type 59 από ένα ανεξάρτητο τερματικό υπολογιστή με ένα τιμόνι για να ελέγχει και οδηγεί το άρμα μέσω τηλεχειρισμού.

Το αρχικό βίντεο προέρχεται το κινεζικό στρατιωτικό κανάλι “CCTV-7” και δημοσιεύθηκε στην κινεζική πλατφόρμα μετάδοσης συνεχούς ροής “Sohu”. Τα πλάνα καταγράφηκαν στο εργαστήριο ανεπάνδρωτων συστημάτων μάχης του λαϊκού απελευθερωτικού στρατού (“PLA”). Αυτη τη στιγμή, ο στρατός της Κίνας έχει αρχίσει την εξέλιξη ανεπάνδρωτων σκαφών, μαχητικών και επιθετικών ελικοπτέρων.

Το “Type 59” ειναι ένα κινεζικής κατασκευής κύριο άρμα μάχης (“MBT”) που βασίζεται στο σοβιετικής κατασκευής “MBT T-54”. Το άρμα κατασκευάστηκε το 1958 και έγινε αποδεκτό στην υπηρεσία του κινεζικού στρατού το 1959, με την μαζική παραγωγή του να αρχίζει το 1963. Το “Type 59” ειναι χωρισμένο σε τρία κύρια διαμερίσματα, με τον οδηγό μπροστά, τον πύργο στο κέντρο και τον κινητήρα και την μετάδοση ισχύος στο πίσω μέρος. Ο κυρίως οπλισμός του “Type 59” περιλαμβάνει ενα πυροβόλο 100 χιλιοστών, ένα συζυγές πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών και ένα αντιαεροπορικό πολυβόλο των 12,7 χιλ. τοποθετημένο στην οροφή του πύργου. Το “Type 59” διαθέτει πλήρωμα τεσσάρων ατόμων.

Πριν από λίγα χρόνια, η Κίνα ανέπτυξε ένα πλήρες φάσμα ανεπάνδρωτων επίγειων οχημάτων (“UGV”) και ανεπάνδρωτων εναέριων οχημάτων (“UAV”) για να εξοπλίσει τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας “Αεροπορικής Έκθεσης Κίνα”, η κινεζική αμυντική βιομηχανία παρουσίασε διαφορετικούς τύπους “UAV” συμπεριλαμβανομένων οπλισμένων “UAV”. Η κινεζική βιομηχανία “NORINCO”, παρουσίασε διαφορετικούς τύπους “UAV” σχεδιασμένα για χρήση σε επιχειρήσεις των Ειδικών Δυνάμεων αλλά και μεγαλύτερα ανεπάνδρωτα συστήματα που μπορούν να οπλιστούν με πολυβόλα και αντιαρματικούς πυραύλους.

Τα ανεπάνδρωτα επίγεια συστήματα χρησιμοποιούνται ήδη σε πολλαπλές στρατιωτικές αποστολές στην Κίνα: για μεταφορές διοικητικής μέριμνας, αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, προσπάθειες ανακούφισης μετά την καταστροφή και στρατηγικές έρευνες υπό περίπλοκες γεωγραφικές συνθήκες. Με ευρεία εφαρμογή στο στρατιωτικό τομέα, τα ανεπάνδρωτα οχήματα θα αλλάξουν σε βάθος τις μελλοντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις και επομένως θα παραμείνουν στο στρατηγικό προσκήνιο ανάπτυξης εξοπλισμού ανάμεσα στις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις.

Τον Οκτώβριο του 2016, το τμήμα εξοπλισμών του κινεζικού στρατού ξηράς οργάνωσε την 17η Οκτωβρίου την τελική αναμέτρηση ανεπάνδρωτων χερσαίων συστημάτων στην περιφέρεια Φανγσάν στο Πεκίνο. Ο διαγωνισμός ήταν ένας νέος τρόπος για τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις για να ενισχύσουν την εξέλιξη των ανεπάνδρωτων τεχνολογιών. Εβδομήντα τρεις ομάδες από σαράντα τέσσερα πανεπιστήμια, ινστιτούτα και ιδιωτικές εταιρείες συμμετείχαν στην προκαταρκτική επιλογή η οποία έλαβε χώρα στην περιφέρεια Χεϊλονγκτσιάνγκ στην βορειοανατολική Κίνα απο 6 ώς 13 Σεπτεμβρίου 2016.

https://twitter.com/OedoSoldier/status/974121444815921152?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...