Ελληνοτουρκικά

Μήνυμα στην Άγκυρα στέλνει και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: "Να απελευθερωθούν άμεσα οι δύο Έλληνες στρατιώτες"

 

Την άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται από τους Τούρκους στην Αδριανούπολη, ζητεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που συνεδρίασε πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε θέσει μετ επιτάσεων το εν λόγω θέμα κατά τη συνεδρίαση του ΕΛΚ. «Η Τουρκία θα πρέπει να ανοίξει διάλογο με την Ελλάδα ώστε να επιτραπεί η άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου», τονίζεται στα συμπεράσματα της Συνόδου του ΕΛΚ.

Κατά τα άλλα, οι ηγέτες του ΕΛΚ καταδίκασαν τις «προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας κατά της κυριαρχίας της Κύπρου. (…) Κάλεσαν για άμεση αποκλιμάκωση της κατάστασης ώστε να συνεχιστεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή».

«Το ΕΛΚ εξέφρασε την αλληλεγγύη του και παραμένει δεσμευμένο στην υποστήριξη της Κύπρου και της Ελλάδας, στον απόηχο των αυξανόμενων επιθετικών ενεργειών από την Τουρκία».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...