Κόσμος

«Λυπάμαι, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για του δύο Ελληνες αιχμαλώτους» - ΝΑΤΟ και ΗΠΑ τους εγκατέλειψαν ήδη


Δυσάρεστα είναι τα νέα από τους συμμάχους μας. ΝΑΤΟ και ΗΠΑ όπως όλα δείχνουν μας έχουν αφήσεις μόνους στο ζήτημα με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά, όμως σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα δείχνουν πως για άλλη μια φόρα είτε νίπτουν τας χείρας, είτε παίρνουν θέση υπέρ της Τουρκίας.

Σε είδηση που δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις, μόλις πριν τρεις ημέρες, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Wess Mitchell.

Έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για θέματα διμερούς αμυντικής συνεργασίας και για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τον Αμερικανό διπλωμάτη για τις συνθήκες της σύλληψης των δύο Ελλήνων και για τους ισχυρισμούς και την τακτική που ακολουθεί η Τουρκία, όπως και για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η ελληνική πλευρά

Ομως υπήρχαν μόνο συζητήσεις, καμία διάθεση για βοήθεια από την Ουάσινγκτον. Η ελληνική πλευρά έχει όλα τα δίκια με το μέρος της εάν αισθάνεται ότι αφήνεται «ξεκρέμαστη» από τον κυριότερο σύμμαχο, τουλάχιστον τον ισχυρότερο. Στην ουσία εμμέσως ο κ. Wess Mitchell άφησε στο έλεος του Θεού τους στρατιωτικούς μας.

//player.vimeo.com/video/260254707

Μια λογική ερμηνεία λοιπόν, είναι ότι οι Αμερικανοί δεν έχουν κανέναν λόγο να παρέμβουν εφόσον γνωρίζουν εκ προοιμίου ότι η παρέμβασή τους αυτή θα είναι ανεπιτυχής. Οπότε, είναι λογικό διπλωματικά μια χώρα να μην επιθυμεί να χρεωθεί μια ήττα η οποία είναι προβλέψιμη.

Ο Ερντογάν, έχει οικοδομήσει μια συγκεκριμένη φήμη ότι είναι ικανός να πει όχι στον οποιονδήποτε, με αποτέλεσμα να ελέγχει εμμέσως τη συμπεριφορά των ίδιων των Αμερικανών, όσο κι αν αυτό δεν αποτελεί τιμή για μια χώρα της ισχύος και της σημασίας των ΗΠΑ στις διεθνείς υποθέσεις.

Αυτό όμως δεν πρέπει να αποτελει δικαιολογία για τις ΗΠΑ.

Επίσης, μην ξεχνάμε πως ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolou πριν λίγες ημέρες, εμφανίστηκε χωρίς καμία διάθεση ανάμειξης στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία», δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ που αναφερόμενος στην Τουρκία είπε ότι συνεχίζει να είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ,

«Η Τουρκία συνεισφέρει στη συλλογική μας ασφάλεια, στις αποστολές και επιχειρήσεις μας με πάρα πολλούς τρόπους. Ευχαριστώ γι’ αυτό την Τουρκία. Οι ανησυχίες της χώρας για την ασφάλειά της είναι θεμιτές» πρόσθεσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Απλά τα πράγματα λοιπόν. Είμαστε μόνοι μας και οφείλουμε να το παραδεχθούμε. Όμως ο ΓΓ έλαβε την απάντηση που έπρεπε πριν λίγες ημέρες από τον Στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη.

Σε ομιλία του στην Καλαμπάκα για τον Γενς Στόλτενμπεργκ είπε τα εξής:

«Και αυτή η εικόνα γύρισε σε όλον τον κόσμο και έρχεται ένας άλλος Πόντιος Πιλάτος, ο κ. Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο οποίος είναι υπάλληλος δικός μας, διότι πληρώνεται και αυτός από το ελληνικό δημόσιο, και μας πουλάει εν ψυχρώ.

Δεν χωράει η λέξη τρέλα. Και λεει η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος και δεν μπορώ να πάρω θέση, βρείτε τα μόνοι σας. Τι λες ρε; Ποιος σε έβαλε εκεί πέρα και γιατί δεν γίνεται ο πραγματικός σεισμος, να ανατινάξουμε το σύμπαν και να τον εγκαλέσουμε. Διότι οι ως στιγμή ενέργειες ήταν οι ορθές. Από δώ και περα μετά την άρνηση της ΕΕ, διότι και αυτοί περί άλλων τυρβάζουν.»

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=hK53SP5PtL4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...