Εκκλησία της Ελλάδος

Ιδού η Ρόδος για την Εκκλησία στο θέμα των Θρησκευτικών! Παρούσα ή απούσα στο κυριακάτικο συλλαλητήριο; Παρών ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, βάζει πούλμαν ο Αμβρόσιος

Μεγάλη πρόκληση για την διοικούσα Εκκλησία σε μια περίοδο που οι σχέσεις με την κυβέρνηση περνούν πάλι δια πυρός και σιδήρου αφενός με την τροπολογία που αφορά στο Πανελλήνιο Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας της Τήνου και αφετέρου με την “δήλωση” αντί για “ορκωμοσία” των νέων υπουργών αποτελεί το κυριακάτικο συλλαλητήριο για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Με κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ», λοιπόν, τα χριστιανικά σωματεία Ελλάδος σε συνεργασία με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), καλούν σε παλλαϊκό συλλαλητήριο την Κυριακή 4 Μαρτίου στις 13:00 στα Προπύλαια προκειμένου να αντιδράσουν στον πολυθρησκειακό προσανατολισμό των Νέων Θρησκευτικών του υπουργείου Παιδείας.

Για το μάθημα των Θρησκευτικών οι περισσότερες Μητροπόλεις έχουν κινητοποιηθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Εκδηλώσεις ενημέρωσης αλλά και παρότρυνση στους γονείς να επιστρέψουν τον περιβόητο φάκελο του μαθητή συνιστούν ένα ευρύ πλέγμα αντίδρασης.

Το ζήτημα βέβαια είναι αν στο κυριακάτικο συλλαλητήριο θα υπάρξει παρουσία της επίσημης Εκκλησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν από την Κρήτη παρών θα είναι στο συλλαλητήριο κατά των Νέων Θρησκευτικών ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.

Σε προ μηνών τηλεοπτικές δηλώσεις του ο κ. Ειρηναίος είχε εκφράσει ξεκάθαρη θέση:

«Πολύ απλά θα πώ: Δεν πρέπει να χάσουμε την ταυτότητά μας. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτό που είμαστε. Σεβόμαστε τους πάντες και τα πάντα. Όλες τις θρησκείες, όλους τους ηγέτες των θρησκειών. Τα πάντα. Αλλά δεν θέλουμε να διαλύσουμε την δική μας Εκκλησία. Δεν είναι σωστό. Για ποιο λόγο; Για ποιο λόγο θα ταυτίσουμε, θα ανακατέψουμε τα πάντα;

Βεβαίως, μπορούμε να το κάνουμε ως μεγάλοι. Αλλά, να δώσουμε στα παιδιά μας, να συγχύσουμε τα παιδιά μας από μικρά; Σε αυτή την κατάσταση;

Εμείς, ως μεγάλοι είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε ότι θέλουμε. Αλλά, τα παιδιά μας να μην τους διδάξουμε αυτό που πρέπει να πιστεύουν; Αυτό που είναι; Αυτό που η Ελλάδα είναι;»

(26 Νοεμβρίου 2017 σε τηλεοπτική εκπομπή του Κρήτη TV).

Αν όντως τελικά παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης το συλλαλητήριο αποκτά άλλη δυναμική. Πάντως μέχρι στιγμής από τις Μητροπόλεις δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση.

Πλην της Μητροπόλεως Καλαβρύτων & Αιγιαλείας. Εκεί ο Αμβρόσιος για ακόμη μια φορά βάζει πούλμαν για Αθήνα!

Σε ανακοίνωση της Μητροπόλεως αναφέρεται:

“Ως είναι γνωστό σε όλους μας με ανίερες και αντισυνταγματικές πρωτοβουλίες της Κυβερνήσεως, όχι μόνο διακυβεύονται αλλά απεμπολούνται τα Ιερά και τα Όσια μας με πολλούς τρόπους και απειλείται με αλλοίωση το Ορθόδοξο Χριστιανικό φρόνημα μας.

Μεταξύ των πολλών ανίερων πρωτοβουλιών είναι και η καθιέρωση των νέων Θρησκευτικών που έχουν πολυθρησκειακό προσανατολισμό. Επομένως, θα πρέπει όλοι μαζί να αντιδράσουμε και να βροντοφωνάξουμε « ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ»

Προς το σκοπό αυτό η Π.Ε.Θ. και τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία καλούν όλους τους Έλληνες να δώσουν δυναμικά το παρόν τους στη μεγάλη ανοικτή εκδήλωση με ομιλητή τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. κ. Ηρακλή Ρεράκη και θέμα: «Η Χριστομαχία στα νέα Θρησκευτικά και οι συνέπειές της στην αγωγή των παιδιών».

Όλοι μαζί να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην επιβολή των νέων «Φακέλων μαθήματος», επειδή:

* Έρχονται σε αντίθεση με το ισχύον Σύνταγμα και τους νόμους της Ελλάδος.* Υποβαθμίζουν ύπουλα το πρόσωπο του Χριστού και την αλήθεια της Ορθοδοξίας.* Οδηγούν στην πανθρησκεία, τον συγκρητισμό, τον αγνωστικισμό και την αθεΐα.* Στηρίζουν την άνιση μεταχείριση της συντριπτικής πλειονότητος των ορθοδόξων μαθητών, σε σχέση με τις μικρές αριθμητικές ομάδες των αλλοθρήσκων.

Όλοι μαζί να αγωνιστούμε:

Για να μην επιτρέψουμε την αλλοίωση του ορθοδόξου φρονήματος των παιδιών μας.

Το συλλαλητήριο θα γίνει στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών την Κυριακή 4η Μαρτίου 2018 και ώρα 1μ.μ..”

Η Ιερά Μητρόπολη συμμετέχοντας σ’ αυτόν τον αγώνα αντιδράσεως προσκαλεί και παροτρύνει τους πιστούς να σπεύσουν να δώσουν το δυναμικό «παρών» στο εν λόγῳ παλλαϊκό Συλλαλητήριο.

Μάλιστα διευκρινίζει πως για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν, η Ιερά Μητρόπολη θα αναλάβει την ευθύνη της οργανώσεως μεταβάσεως με λεωφορείο. Η τιμή κατ’ άτομο θα είναι δέκα (10€) ευρώ.

Υπεύθυνος για την οργάνωση είναι ο Πρωτ. π. Αθανάσιος Λιακόπουλος. Πρόκειται για τον ιερέα που προ μηνών ζήτησε να εξαιρεθεί το παιδί του από συγκεκριμένες ενότητες των Θρησκευτικών και έστειλε σαφές μήνυμα λέγοντας “Τί μ' ενδιαφέρει εμένα το Ισλάμ και ο Μωάμεθ;»

https://www.youtube.com/watch?v=mT9gkGW5DwU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...