Ένοπλες Συρράξεις

Η Τουρκία επανέφερε τους τζιχαντιστές στη Συρία με συμφωνία εξόντωσης των Κούρδων - Τι σημαίνει η κατάληψη του Αφρίν



Οι τζιχαντιστές στη Συρία επιστρέφουν με τις ευλογίες της Δύσης και της Ρωσίας και βεβαίως τη στρατιωτική υποστήριξη της Τουρκίας που μαζί με τις ΗΠΑ τους εξέθρεψε και τους έβαλε προπομπό προκειμένου να καταληφθεί το Αφρίν και να εξοντωθούν οι Κούρδοι.

Οι εικόνες από την πόλη σοκάρουν και αποκαλύπτουν για ακόμη μία φορά πως τα συμφέροντα των ισχυρών δεν υπολογίζουν απολύτως τίποτα.  Στην περίπτωση του Αφρίν οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας για τον διωγμό των αμάχων από την πόλη, την εξόντωση των Κούρδων και το πλιάτσικο που στήθηκε με το που υψώθηκε η τουρκική σημαία.

Μοναδική ελπίδα το βίντεο με τον εκπρόσωπο των Κούρδων που καλεί σε αντίσταση παντού έναντι των Τούρκων και των τζιχαντιστών.

Όσο για τους Τούρκους; Οι στρατιώτες τους απελευθερωμένοι από τον ηγέτη-δικτάτορα χαιρετούν ως Γκρίζοι Λύκοι και ανακοινώνουν πως οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τη Μοσούλη, το Χαλέπι,το Κιρκούκ και την Μανμπίζ. 

https://twitter.com/anadoluagency/status/975458425189617664?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/anadoluagency/status/975537410095403013?ref_src=twsrc%5Etfw

Οι Τούρκοι στρατιώτες Γκρίζοι Λύκοι λένε πως οι επιχειρήσεις συνεχίζονται.
https://twitter.com/abdbozkurt/status/975423372585730048?ref_src=twsrc%5Etfw

Το μήνυμα αντίστασης από τους Κούρδους.
https://twitter.com/vvanwilgenburg/status/975455482189139970?ref_src=twsrc%5Etfw

Τι σημαίνει η κατάληψη του Αφρίν από τους Τούρκους

Αναλυτές αναφέρουν ότι η κατάληψη της πόλης Αφρίν αποτελεί μια μεγάλη νίκη για την Άγκυρα καθώς ισχυροποιεί τον έλεγχο των συνόρων της με τη Συρία. Ορισμένοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να μετακινήσει εκεί ομάδες προσφύγων. Προσθέτουν, επίσης, ότι μετά την κατάληψη του Αφρίν ο Τούρκος πρόεδρος θα συνεχίσει την επιθετική του τακτική με στόχο άλλες πόλεις τις οποίες ελέγχουν οι Κούρδοι φτάνοντας μέχρι τα σύνορα με το Ιράκ.

Η κατάληψη του Αφρίν αποτελεί, σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων οπισθοχώρηση για τους Κούρδους της Συρίας καθώς η πόλη αυτή αποτελούσε ένα από τα τρία κομβικά σημεία στην προσπάθειά τους για αυτονόμηση. «Αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα για το σχέδιο αυτοδιάθεσης. Τώρα μπαίνουν σε κίνδυνο και άλλες περιοχές» δήλωσε ο ειδικός επί του Κουρδικού Μουτλού Τσιβίρογλου.

Ωστόσο σε μια πρώτη αντίδραση ο αξιωματούχος της κουρδικής πολιτοφυλακής, Οτμάν Σεΐχ Ισά, ανακοίνωσε ότι «ο πόλεμος κατά της τουρκικής κατοχής θα αλλάξει» και θα μετεξελιχθεί από απευθείας σύγκρουση σε ανταρτοπόλεμο. «Κουρδικές δυνάμεις παραμένουν στην Αφρίν και θα επιτίθενται στις τουρκικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους με κάθε ευκαιρία» προειδοποίησε. «Οι στρατιώτες μας θα γίνουν μόνιμος εφιάλτης τους», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος. 

Σύμφωνα δε με το Associated Press, εκπρόσωπος των κουρδικών δυνάμεων της Συρίας ανακοίνωσε ότι Κούρδοι μαχητές που συμμετέχουν στη μάχη κατά των τζιχαντιστών, αποχωρούν από τη βορειοανατολική Συρία για να μεταβούν στο Αφρίν.

Η κατάληψη του Αφρίν από τους Τούρκους εκτιμάται ότι θα αποτελέσει «πονοκέφαλο και για τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος ήλπιζε ότι οι Τούρκοι δεν θα προχωρήσουν μέσα στη Συρία και γι' αυτό εξάλλου είχε δώσει εντολή στις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις να κατευθυνθούν στην πρώτη γραμμή για να «κόψουν» την τουρκική επέλαση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...